Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρωτομαγιά των «Παθών» της εργατιάς

Πρωτομαγιά των «Παθών» της εργατιάς

0
protomagia 1
Απογοητευτική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στον εορτασμό της πρωτομαγιάς στο εργατικό Κέντρο Ξάνθης
 
Διχασμένοι οι εργαζόμενοι από την μεταφορά της αργίας την τρίτη ημέρα του Πάσχα, δικαιολογούνται οι συνδικαλιστές
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 Απογοητευτική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στον εορτασμό της Εργατικής πρωτομαγιάς που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 1ης Μαΐου με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και κατόπιν με πορεία στο κέντρο της πόλης. Περίπου 100 άτομα όλοι κι όλοι με παρόντες μόνο τους πρόεδρους των σωματείων της ΣΕΚΑΠ, του Καζίνο, της ΕΛΜΕ της ΕΜΔΥΔΑΣ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.
Ήτανε δυο ήτανε τρεις δεν ήταν πάνω από …103!
Η απογοητευτική συμμετοχή καθώς και υποτονικότητα της συγκέντρωσης σχολιάστηκε και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χ. Ζεϊμπέκ ο οποίος την απέδωσε στην απογοήτευση του κόσμου, ενώ τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης όσο και ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση για την μεταφορά της αργίας που είχε ως αποτέλεσμα να διχάσει τους εργαζόμενους ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν και αυτοκριτική για το γεγονός ότι ο εργατικός κόσμος παρότι δέχονται μια λαίλαπα αντεργατικών νόμων και μια ανελέητη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες δεν αντιδρά και τα δέχεται όλα σχεδόν μοιρολατρικά
Ο κόσμος είναι απογοητευμένος …
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χ. Ζειμπέκ: « Ο κόσμος είναι απογοητευμένος . Εμείς είμαστε υπέρ των αγώνων. Την Κυριακή πέρασε ένα μίνι μνημόνιο, κάθε μέρα οι εργαζόμενοι χάνουν κεκτημένα χρόνων που τα κέρδισαν με αγώνες. Φτάσαμε στο σημείο ο βασικός μισθός να φτάσει στα 490 ευρώ μικτά και γι αυτούς που είναι κάτω από 30 χρονών στα 430 ευρώ. Περιμέναμε όλος ο εργατικός κόσμος να συμμετέχει όμως υπάρχει μια πλήρης απογοήτευση. Όταν ένα ποσοστό των ελλήνων είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, όταν κάποιος σκέφτεται πως θ’ αγοράσει το ψωμί στην οικογένειά του όταν σκέφτεται πως θα πληρώσει τη ΔΕΗ, το νερό, το ασφαλιστικό τους ταμείο, το ενοίκιό του …όλα αυτά συμβάλλουν στην γενική εικόνα που βλέπουμε σήμερα!».
Σήμερα για μας είναι ημέρα αγώνα και μνήμης
Πρόεδρος Ε.Κ. Ξάνθης, Α. Μπεμπεκίδης: «Το μήνυμα που μας έρχεται από τους κυβερνώντες είναι ότι τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους εργαζόμενους. Μετά από δεκαετίες αγώνων των εργαζομένων αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα έχουν καταπατηθεί εδώ και 3 -4 χρόνια. Ψηφίζονται συνεχώς αντεργατικοί νόμοι όπως το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους. Σήμερα για μας είναι ημέρα αγώνα και μνήμης Δυστυχώς δεν υπάρχει πολύ συμμετοχή. Σ’ αυτό φταίει και η κυβέρνηση που θεωρεί ότι η απεργία της πρωτομαγιάς είναι αργία και την μετέθεσε την τρίτη μέρα του Πάσχα με συνέπεια να δυσκολεύει πιο πολύ τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα Εμείς μετράμε τους αγώνες με τις ανθρώπινες ψυχές και όχι με τους αριθμούς…»
Η κυβέρνηση κατάφερε να εφαρμόσει το διαίρει και βασίλευε….
Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Χ. Ευστρατίου: «1η Μαΐου, μια ημέρα που σηματοδοτεί τους εργατικούς αγώνες μια μέρα που μας θυμίζει τους αγώνες που έχουν γίνει από την εργατική τάξη για να κατακτήσουμε αυτά που κατακτήσαμε. Φέτος η πρωτομαγιά συμπίπτει με την Εβδομάδα των Παθών . Έχει διπλή σημασία για μας γιατί ο λαός μας γιορτάζει τα Πάθη του Χριστού μαζί με τα Πάθη της εργατικής τάξης. Δυστυχώς φέτος βλέπουμε ότι η κυβέρνηση κατάφερε ακόμη μια φορά να εφαρμόσει το διαίρει και βασίλευε. Έτσι μετέθεσε για τους μισούς εργαζόμενους την Πρωτομαγιά για την τρίτη μέρα του Πάσχα και τους άλλους μισούς σήμερα. Αυτό έχει διχάσει τους εργαζόμενους. Όμως δυστυχώς και μεις πρέπει ν’ αφήσουμε το εγώ στο πλάι και να ξεκινήσουμε στο εμείς, ώστε να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν μπορούμε ν’ αντέξουμε αυτά τα μέτρα . Ήδη ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τις 15.000 απολύσεις και κανένας εργαζόμενος δεν έχει αντιδράσει…»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…