Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Όλα σε μια ζαριά» για το θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου»

«Όλα σε μια ζαριά» για το θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου»

0

Με μια εκπληκτική παράσταση και υποσχέσεις για ένα χειμώνα γεμάτο καλλιτεχνικές δραστηριότητες έπεσε η αυλαία της χειμερινής περιόδου του εργαστηρίου

 Εξάρες φαίνεται να έφεραν με την ερμηνεία τους οι ηθοποιοί του θεατρικού εργαστηρίου «Ανατολικά του Νέστου» σε μία εκπληκτική διασκευή του έργου του Δ. Κεχαΐδη, το «Τάβλι». Οι ηθοποιοί Βασίλης Λειβαδίτης και Φώτης Καριώτης μαζί με τον δάσκαλο τους και δάσκαλο του θεατρικού εργαστηρίου Κώστα Λειβαδίτη τα παίξανε «Όλα σε μια ζαριά» την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου.

 Τρεις βραδιές αφιερωμένες στον Δ. Κεχαΐδη

Μιλώντας με τον κ Κ. Λειβαδίτη ενημερωθήκαμε ότι φέτος το θεατρικό του εργαστήρι ασχολήθηκε με το νεοελληνικό θέατρο και έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις θεατρικές βραδιές στον χώρο του (επί της οδού Βουλγαροκτόνου 18). Η πρώτη ήταν αφιερωμένη στο θέατρο διαχρονικά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η δεύτερη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη και η τρίτη στον Δημήτρη Κεχαΐδη.

Ερωτώμενος ο κ. Λειβαδίτης για ποιο λόγο επέλεξε να παρουσιάσει το συγκεκριμένο έργο, απάντησε ότι η επιλογή έγινε πρώτον γιατί ανήκει στα έργα του νεοελληνικού θεάτρου και δεύτερον γιατί διαπραγματεύεται ένα απολύτως επίκαιρο θέμα, καθώς φανερώνει όλη την καπατσοσύνη αλλά και την ανοησία του Νεοέλληνα. Όπως μας λέει ο ίδιος, αν και το έργο πρωτοανέβηκε το 1972, καταδεικνύει με απόλυτη ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του Νεοέλληνα, «ο οποίος ψάχνει να βρει ευκαιρίες να ζήσει, να επιβιώσει, να πλουτίσει και δεν πάει να δουλέψει στρωτά να βάλει ένα πρόγραμμα», «μια πραγματικότητα που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε», καθώς οι ήρωες του ψάχνουν το όνειρο του καπιταλισμού, το οποίο δεν είναι παρά μόνο μια ουτοπία, ένα αέναο κυνήγι που δεν οδηγεί πουθενά.

 Πολλά υποσχόμενα τα νέα σχέδια του θεατρικού εργαστηρίου

Σχετικά με τα σχέδια του για το μέλλον μας ενημέρωσε ότι αρχικά θα δοθεί μια παράσταση πρόβα με αποσπάσματα και κομμάτια από τις «εσωτερικές ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μαθητές του εργαστηρίου αλλά και ότι στις 3 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πρόβες για το καλοκαιρινό έργο το οποίο θα είναι η θρυλική «Γκόλφω» του Περεσιάδη και το οποίο θα παίζεται περίπου από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, τόσο στα χωριά όσο και στην πόλη της Ξάνθης.

Μεγαλύτερα είναι τα σχέδια του όμως για την νέα χρονιά, η οποία ξεκινά στις αρχές Οκτώβριου και αποτελεί το τρίτο χρόνο του εργαστηρίου. Χάρη στη μεγάλη προσέλευση μαθητών στο εργαστήρι του, ο καλλιτέχνης που δεν επαναπαύεται, αντλεί δύναμη και επεκτείνει τις δραστηριότητες του θεατρικού εργαστηρίου ξεκινώντας παιδικό τμήμα με δασκάλα μια ηθοποιό-νηπιαγωγό. Επιπλέον, θα μεταμορφωθεί ο χώρος του εργαστηρίου προκειμένου «να είναι πιο θεατρικός» και από το φθινόπωρο θα υπάρξει εναλλασσόμενο ρεπερτόριο σχεδόν όλο το χρόνο με δυο έργα ανά τρίμηνο-τετράμηνο, που θα παίζονται το κάθε ένα δύο φορές την εβδομάδα.

Γ.Τ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φίλε, σε βρήκα!»: Μια ταξιδιάρικη ιστορία για την αξία της φιλίας, της παρέας και του μοιράσματος

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στο χώρο της Λάμπα Art and Education «Αλήθεια, εσείς τί θα κάνατε, α…