Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Κερδήθηκε το στοίχημα της τρικομματικής»

«Κερδήθηκε το στοίχημα της τρικομματικής»

0
georgandas-web

Συνέντευξη τύπου του βουλευτή ΝΔ Κιλκίς Γ. Γεωργαντά στην Ξάνθη στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου της ΝΔ

 

Υποστήριξε ότι είναι νομική και όχι πολιτική η διαφορά των τριών κομμάτων για το αντιρατσιστικό και εκτίμησε ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Το μήνυμα ότι το μεγάλο στοίχημα της τρικομματικής κυβέρνησης έχει κερδηθεί και ότι ο απολογισμός είναι θετικός καθώς το διακύβευμα που ήταν η σωτηρία της χώρας και η παραμονή στο ευρώ έχει συντελεστεί, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και έχουν γίνει βήματα προς την ανάκαμψη έστειλε ο βουλευτής ΝΔ Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ως υπεύθυνος συντονιστής του προσυνεδριακού διάλογου στο νομό μας. Παράλληλα με τα γενικά συμπεράσματα που αφορούν στην πορεία της χώρας ο κ Γεωργαντάς αποκόμισε μια ίδια άποψη για τα προβλήματα του νομού μας αφού την Παρασκευή 24 Μαΐου είχε συναντήσεις με 24 θεσμικούς, παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς καθώς επίσης και με τον μητροπολίτη και το δήμαρχο Ξάνθης, ενώ το απόγευμα της ιδίας μέρας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Ελισσώ» παρουσία της προέδρου ΝΟΔΕ Ξάνθης κας Σούλας Ιακωβίδου και του περιφερειάρχη ΝΔ Θράκης κ. Καπετανίδη.

 «Κερδήθηκε το στοίχημα της τρικομματικής»

«Ουσιαστικές και εποικοδομητικές», χαρακτήρισε τις συναντήσεις του έχει με τους φορείς ο κ. Γεωργαντάς καθώς του έδωσαν τη δυνατότητα να έχει όσμωση με τα προβλήματα του νομού μας και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει κεντρικά με σκοπό να προωθηθεί η επίλυση τους. Πέραν όμως των τοπικών θεμάτων ο κ. Γεωργαντάς απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι η τρικομματική κυβέρνηση ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και ότι η επιτυχημένη συνεργασία τριών κομμάτων με διαφορετικές ιδεολογίες και πολιτικά εφαλτήρια ανέδειξε την ωριμότητα του πολιτικού προσωπικού των χώρας.

 «Νομική η διαφορά και όχι πολιτική στο αντιρατσιστικό»

Αυτή την ωριμότητα, είπε – ότι θα επιδείξει και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκτιμώντας ότι δεν κινδυνεύει η συνοχή του σχήματος και ότι θα εξευρεθεί η χρυσή τομή καθώς – λόγω και του επαγγέλματός του ως νομικός – αξιολόγησε ότι η διαφωνία είναι νομικής φύσεως και όχι πολιτικής. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι η διαφορά έγκειται στο αν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο επαρκεί και ο προβληματισμός είναι μήπως ένα νέο νομικό πλαίσιο που θα δίνει τη δυνατότητα να εκλαμβάνεται ως ποινικό αδίκημα και η λεκτική βία οδηγήσει σε ακρότητες. Καταλήγοντας σημείωσε ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα λυθούν σε επίπεδο πρόεδρων των κομμάτων και ότι υπάρχει μεγιστοποίηση του θέματος.

 «Έχουν τεθεί οι βάσεις για την Ανάπτυξη»

Σ’ ότι αφορά τη λειτουργία του κόμματος της Ν.Δ. και απαντώντας σε ερώτηση – θέση ότι υπάρχει απουσία του κομματικού μηχανισμού της σε τοπικό επίπεδο ο κ. Γεωργαντάς απάντησε ότι δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο από τις συναντήσεις του με τους φορείς της Ξάνθης και ότι δεν άκουσε κανένα παράπονο ή διαμαρτυρία. Απαντώντας δε στο αν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας ανέφερε ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για την ανάπτυξη, υπάρχει πολιτική σταθερότητα, έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μας στις διεθνείς αγορές , ότι υπάρχει ένα ευνοϊκό πλαίσιο για επενδύσεις.

 Προσυνέδριο και εκλογές: Νέος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ ο Σάκης Ιωαννίδης

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Γεωργαντάς μαζί με όλα τα κομματικά στελέχη του νομού μας πήραν μέρος στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου στην Κομοτηνή, εν’ όψει του 9ου συνεδρίου της ΝΔ που θα πραγματοποιεί 28 – 30 Ιουνίου. Τέλος επισημαίνεται ότι την Κυριακή 26 Μαΐου στήθηκαν κάλπες πανελλαδικά για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Στην Ξάνθη κάλπες στήθηκαν τόσο στο Εργατικό Κέντρο όσο και στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου στο Ν. Εράσμιο. Η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε υποτονική σε πανελλαδική και τοπική κλίμακα καθώς ψήφισαν πανελλαδικά 26.837 νέοι που έχουν γεννηθεί από το 1981 έως και το 1995. Νέος πρόεδρος ο μοναδικός υποψήφιος κ. Σάκης Ιωαννίδης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…