Σχόλια 24/5/13

0

Αντί Δανία του νότου, πάμε τώρα να γίνουμε η Ιρλανδία του Μνημονίου…

 

Πασοκικό

 Μέσα στον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα προεδρεία των δημοτικών, θεματικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργανώσεων του κινήματος.

Την ημέρα εκείνη, μετά από πολλά χρόνια παρουσίας και προσφοράς, ολοκληρώνεται και το έργο του σημερινού γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αχιλλέα Τσαρτσάρα, καθώς όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο ίδιος, δεν πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου το συγκεκριμένο αξίωμα.

Το όνομα του διαδόχου του αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες…

«Ε»

 

Άλλος για μια θέση

Μετά το ταξίδι στην Κίνα και το πέρασμα αστραπή που πραγματοποίησε στο Αζερμπαϊτζάν, ο Αντώνης Σαμαράς είναι πιο έτοιμος από ποτέ να (ξανα)μοιράσει την τράπουλα.

Πέρα από την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και τον σεβασμό των απόψεων του Φώτη Κουβέλη για τα πρόσωπα που θα πρέπει να διατηρήσουν το χαρτοφυλάκιό τους, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο τρόπο και χρόνο για να ενσωματώσει στην κομματική μηχανή ή για να νοικιάσει διαμέρισμα στην πολυκατοικία, αν προτιμάτε, στον Γιώργο Καρατζαφέρη (υποψήφιος για το…καμίνι του δήμου της Αθήνας;), ενώ, σύμφωνα με τις παραπολιτικές στήλες των αθηναϊκών εφημερίδων, προωθεί τη Ντόρα Μπακογιάννη για τη θέση της Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, κατόπιν δικού της αιτήματος.

« Ε»

 

Γεμίσαμε σωτήρες

 Το «Σχέδιο Β», η πολιτική κίνηση του Αλέκου Αλαβάνου, μετετράπη σε κόμμα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για τον έκτο κομματικό συνδυασμό που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Προηγήθηκαν η «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου, η «ΝΕΑ ΜΕΡΑ» του Χρήστου Ζώη, το «Πατριωτικό Μέτωπο» των πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ (Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία, Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος, Ροντούλης Αστέριος), η «Δραχμή των πέντε αστέρων» του Θόδωρου Κατσανέβα και η «Συμφωνία για μια νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου. Γεμίσαμε σωτήρες…

«Ε»

 

Σκέψεις

 Άντε και στηρίζουμε άπαντες τις εκάστοτε τοπικές οικονομίες. Άντε και ψωνίζουμε από το μπακάλικο της γειτονίας μας και δεν πάμε σούπερ μάρκετ. Και τι έγινε; Άλλαξε κάτι; Όταν η κεντρική διοίκηση έχει πάρει απόφαση να βουλώσει δημοσιονομικές τρύπες με εφάπαξ φορολογία και όχι με άμεση ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ώστε να πάρει πίσω το φορολογικό της μερίδιο εν καιρώ, αλλά με σιγουριά, ποιο το νόημα;

Ειδικά στη σημερινή εποχή, η εκδοχή του «ό, τι προλάβουμε, παίρνουμε», δεν είναι καταστροφική μόνο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση, καθώς θα βλάψει και τις μεγάλες επιχειρήσεις κι άντε μετά να δω από πού θα λάβει φορολογικές εισφορές. Καλά, για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν το συζητάω.

Γι’ αυτό λέμε και ξαναλέμε ότι τα αναπτυξιακά κίνητρα και η μείωση της ανεργίας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη.

Καλή η αλληλεγγύη (κι αυτή αμφιβάλω αν υπάρχει επί της ουσίας), αλλά για… περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα κεντρικά, που λένε και στο χωριό μου.

«Ε»

 

Ελληνοκινεζικό

 Μέρες γιορτής και χαράς που είναι -αν και δεν το συνηθίζω- θα κλείσω, αδελφοί μου, με μία ευχάριστη είδηση που δημοσίευσαν μετά βαΐων και κλάδων χθες ΤΑ ΝΕΑ. Όπως φαίνεται, το «φλερτ» Ελλάδας-Κίνας μετά το ταξίδι Σαμαρά, μετεξελίσσεται σε… έρωτα! Κινέζοι παραγωγοί, λοιπόν, θα γυρίσουν την επόμενη ταινία τους στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη.

Η ταινία θα λέγεται «Έρωτας στο Πεκίνο» και θα είναι ένας κράχτης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πρόκειται για μια ταινία γεμάτη με ίντριγκες, έρωτες, επανάσταση και μπόλικο καράτε, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στους κινεζικούς κινηματογράφους στις 14 Φεβρουαρίου του 2014.

Οία-Πεκίνο, ένα τσιγάρο δρόμος. Και τι τσιγάρο, ε; Από τα… καλά! Ρε, μήπως τελικά μας ψεκάζουν; Λέω… Πςςςςςςςςςς&ςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!

«Ε»

 

 Συνεδριακό

 Στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο προσυνέδριο της ΝΔ, παρουσία του προέδρου της παράταξης, Αντώνη Σαμαρά. Πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα και τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΝΔ στην Αθήνα (28-30 Ιουνίου), θα γίνουν δυο τελευταία προσυνέδρια των συντηρητικών στην Πάτρα (2/6) και στην Κομοτηνή την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαΐου, όπου και αναμένεται να παραβρεθούν αρκετά κομματικά στελέχη της ΝΟΔΕ Ξάνθης.

«Ε»

 

Κρίση- Κατάκριση.

 Αν διαρκώς κρίνεις τους άλλους, δε θα σου μείνει χρόνος για να τους αγαπήσεις.

 Αδελφή Τερέζα – βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Για την αντιγραφή Ο Σχολιαστής

 

 

Περί Ποντίων

 «Για όσους γνωρίζουν την αλήθεια και την ιστορία του τόπου μας, η γενοκτονία των Ποντίων, των απογόνων των Ιώνων στη γωνιά αυτή του Εύξεινου Πόντου, είναι ένα τραγικό και εγκληματικό γεγονός που στιγμάτισε την πορεία μας μέσα στους αιώνες. Ο μεγάλος καθηγητής Σπύρος Βρυώνης έχει αναλύσει και παρουσιάσει με ανεπανάληπτο τρόπο τον εξισλαμισμό της Μικράς Ασίας, περιγράφοντας και τεκμηριώνοντας τα τραγικά γεγονότα που έφεραν στους 353.000 πόντιους διωγμούς, γενοκτονίες, βίαιους εξισλαμισμούς. Παρά το γεγονός αυτό οι έλληνες πόντιοι, η πιο ανθεκτική και δημιουργική ελληνική φυλή, που αναζωογόνησε τελικά, παρά τη τραγικότητα των γεγονότων και της εποχής εκείνης, ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη, είναι σήμερα εδώ ζητώντας το αυτονόητο. Αναγνώριση των γεγονότων της εποχής, δικαίωμα στη μνήμη».

Τάδε έφη η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της βουλής για την γενοκτονία των ελλήνων του Πόντου. Η κ. Μάρκου φαίνεται ότι παρακολούθησε όλα τα μαθήματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου για την Ευρωπαϊκή Ιστορία και τον Πολιτισμό, σε αντίθεση με κάποια άλλη συνάδελφο της από το ίδιο κόμμα (όνομα και μη χωριό), που μάλλον επηρεάστηκε περισσότερο από την προπαγάνδα των Τούρκων, παρά από την ιστορική αλήθεια και τις μαρτυρίες στο πετσί τους τον «απελευθερωτικό», κατά την ίδια, αγώνα του Κεμάλ Ατατούρκ και των συν αυτώ.

«Ε»

 

Τι Δανία τι Ιρλανδία!

 Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποίησε εχθές ο Ιρλανδός πρωθυπουργός και συναντήθηκε φυσικά με τον Αντώνη Σαμαρά. Στις δηλώσεις που έκαναν οι δύο άντρες, όπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, έπλεξαν ο ένας το εγκώμιο του άλλου.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός εξήρε την προσπάθεια του κ. Σαμαρά να αποκαταστήσει τη διεθνή εμπιστοσύνη στη χώρα μας, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του δήλωσε ότι θα ακολουθήσει το πρότυπο της Ιρλανδίας για την έξοδο από την κρίση.

Η Ιρλανδία, η μοναδική βορειοευρωπαϊκή χώρα που εντάχθηκε στο μηχανισμό στήριξης, βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή στις αγορές, μετά από ένα τριετές πρόγραμμα λιτότητας και ένα κύμα μεταρρυθμίσεων που απέδωσε καρπούς.

Έτσι, ο πρωθυπουργός έθεσε ως πρότυπο για την Ελλάδα, την επιτυχία της Ιρλανδίας, παραφράζοντας τη δήλωση – επιθυμία του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είχε πει πως σκοπός του είναι να κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου».

Ο στόχος να γίνουμε Δανία μπορεί να μην επετεύχθη, αλλά τώρα που θέσαμε άλλους, πιο εφικτούς στόχους, μπορεί και να τα καταφέρουμε. Αντί για Δανία ας γίνουμε, έστω, Ιρλανδία!

 

Η βουλή θέλει Σερίφη

 Άγρια Δύση έχει καταντήσει το κοινοβούλιο, με κουμπουροφόρους βουλευτές, βρισιές και απειλές βίας. Μόνο ένας σκληρός σερίφης θα μπορέσει να επιβάλει την τάξη και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέλαβε αυτό το ρόλο για να αντιμετωπίσει τους βουλευτές που μπαίνουν στο Κοινοβούλιο με όπλα.

Έτσι, ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι, μετά την τοποθέτηση μηχανήματος για την ανίχνευση όπλων και μεταλλικών αντικειμένων στην είσοδο της βουλής, όποιος βουλευτής επιχειρήσει να μπει στο κτίριο με όπλο, αγνοώντας τους αστυνομικούς της φρουράς θα κατέβει ο ίδιος στην πύλη για να τον βγάλει έξω με τη βία, δίνοντας και το όνομά του στη δημοσιότητα.

Έχουμε να δούμε πολλές σκηνές γουέστερν από το κανάλι της βουλής στο μέλλον!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…