Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πολιτικό «φλερτ» «Πολίτες για την Αλλαγή» – Αγκόρτσα

Πολιτικό «φλερτ» «Πολίτες για την Αλλαγή» – Αγκόρτσα

0
Agortsas
Απέσυραν την εισήγηση για τα πρόστιμα και την το θέμα ορισμού μελών στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης λόγω Αγκόρτσα
 
Ο Πούλιος πρότεινε τον Αγκόρτσα στην Επιτροπή. Ανικανότητα χειρισμού των θεμάτων» καταλόγισε στον Μπένη
 
 Με την απόσυρση του επίμαχου θέματος της εισήγησης της Συμβιβαστικής Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών ξεκίνησε η β΄ πράξη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 2 μ.μ. Την απόσυρση εισηγήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Αλέκος Κυριακίδης επισημαίνοντας ότι η επιτροπή θα επανεξετάσει τα υπόλοιπα 11 θέματα και θα διανείμει την εισήγησή της προς όλους τους Δημοτικούς συμβούλους (δεν το είχε κάνει στην συνεδρίαση της Τετάρτης) ώστε να συζητηθούν επισταμένως και ανά περίπτωση σε νέα συνεδρίαση.
Να σημειώσουμε ότι οι 7 περιπτώσεις που υπερψηφίστηκαν δεν θα επανεξεταστούν.
Απέσυραν το θέμα ορισμού μελών στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης λόγω Αγκόρτσα
Απόσυρση όμως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και στο θέμα του ορισμού μελών στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι στην Επιτροπή πρόεδρος παραμένει ο κ. Γιάννης Τσεγγελίδης και κατά την ανασύστασή της από το σύλλογο Ξενοδόχων της Θράκης κατατέθηκε πρόταση να συμμετέχουν στην επιτροπή ως εκπρόσωποί τους η κα Νατάσσα Αναστασιάδου και ο κ. Απόστολος Αγκόρτσας. Όμως ο αντ’ αυτού κ. Μπένης που παρίστατο στη συνεδρίαση στη θέση του δημάρχου, εισηγήθηκε την απόρριψη της πρότασης των Ξενοδόχων επικαλούμενος κώλυμα του κ. Αγκόρτσα λόγω της ιδιότητά του ως δημοτικού συμβούλου και λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας επισημαίνοντας ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Ο ίδιος ο κ. Αγκόρτσας υποστήριξε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς το ξενοδοχείο του είναι στο δήμο Μύκης και όχι στο δήμο Ξάνθης. Ο Χρίστος Πούλιος υποστήριξε την πρόταση ων Ξενοδόχων και τον ορισμό ως μέλους της Επιτροπής τον κ. Αγκόρτσα καθώς ως αντιπολίτευση δικαιούται να προτείνει δύο μέλη. Όμως ούτε αυτό έγινε αποδεκτό από τον κ. Μπένη που επέμεινε να αποσυρθεί το θέμα για να γνωμοδοτήσει η νομική υπηρεσία.
Πούλιος: «Επιδεικνύεται ανικανότητα χειρισμού των θεμάτων»
Τότε ο κ. Πούλιος πήρε το λόγο και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και καυστικός στις εκφράσεις του. Συγκεκριμένα καταλόγισε ανικανότητα χειρισμού του θέματος από τον εισηγητή τους που όπως διαπιστώθηκε πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας ήταν ο κ. Μπένης. Μάλιστα ζήτησε αυτές οι φράσεις να γραφούν στα πρακτικά. Τέλος τόνισε με έμφαση: «Εμείς σας δώσαμε λύση. Προτείναμε τον κ. Αγκόρτσα αποδεικνύοντας ότι δεν έχουμε κόμπλεξ όμως εσείς αρχίσατε τα τερτίπια…». Ο κ. Μπένης αντέτεινε ότι μ’ αυτό το σκεπτικό λύση μπορεί να θεωρηθεί και ο ορισμός του κ. Κολλάρου στην Επιτροπή. Τότε ακούστηκε ο κ. Βασιλούδης να λέει με νόημα: «Προτείνετέ τον αφού έτσι κι αλλιώς είναι συμπολίτευση»!»Δώστε μια λύση και αφήστε τα τερτίπια…Μην αποσύρετε το θέμα και καθυστερήσετε μια επιτροπή που έχει σημαντικό έργο να διαχειριστεί», τόνισε ο κ. Βορίδης όμως ο κ. Δημαρχόπουλος ζήτησε την απόσυρση του θέματος γιατί δεν υπήρξε η παρουσία των 2/3 των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.
Πούλιος – Αγκόρτσας:«Είναι πολλά τα λεφτά για πυροσβεστήρες…»
Ένα άλλο θέμα που επίσης καταψήφισε η μείζονα αντιπολίτευση αλλά διαπιστώθηκε και σ’ αυτό η συμπόρευση του κ. Αγκόρτσα με τους «Πολίτες για την Αλλαγή» καθώς υπήρξε ταύτιση απόψεων ήταν στο θέμα της προμήθειας πυροσβεστήρων για 4 γυμναστήρια και όπως αναφέρονταν στην τεχνική μελέτη προϋπολογίζονταν το ποσό των 5.100 ευρώ. Ο κ. Αγκόρτσας είπε ότι «τα λεφτά είναι πολλά» για την προμήθεια πυροσβεστήρων και ζήτησε να μάθει τον ακριβή αριθμό οποίος και δεν αναφέρονταν στην μελέτη. Ο κ. Πούλιος εξέφρασε την πάγια αντίθεσή του με τις απευθείας αναθέσεις και υποστήριξε την άποψη του κ. Αγκορτσα με το σκεπτικό ότι τα γυμναστήρια ήδη έχουν άδεια λειτουργίας και προφανώς πρέπει να έχουν πυροσβεστήρες. «Κατά συνέπεια αν πρόκειται για αναγόμωση των ήδη υπαρχόντων τα χρήματα είναι πολλά», είπε. «Η πυροπροστασία δεν μπορεί να περιμένει», απάντησε ο κ. Μπένης και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…