Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Άνεργος «Κροίσος» από τον Εχίνο

Άνεργος «Κροίσος» από τον Εχίνο

0
xrisos-empros
Συνελήφθη την Τετάρτη από ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Βρέθηκαν στο σπίτι του πλάκες και φύλλα χρυσού βάρους περίπου 7 κιλών, χρήματα και κοσμήματα
 
Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίας πολυτίμων μετάλλων βρίσκονται οι Αρχές στη Βόρεια Ελλάδα
 
 
Κρίκος μιας αλυσίδας διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού φέρεται να είναι ο 40χρονος Μ.Μ. κάτοικος Εχίνου που συνελήφθη την Τετάρτη από ελεγκτές του ΣΔΟΕ. «Χρυσές» δουλειές φαίνεται πως έκανε ο …άνεργος κατά τα άλλα 40χρονος καθώς σε έρευνα που διενήργησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και τελωνειακοί, υπό την εποπτεία του οικονομικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης που έκαναν χθες έφοδο στο σπίτι όπως και σε ενεχυροδανειστήριο που διατηρεί η μητέρα του στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκαν μπροστά σε ένα θησαυρό!
Πλάκες χρυσού, μετρητά σε ευρώ, δολάρια και τούρκικες λίρες και κοσμήματα έκρυβε στο σπίτι του ενώ δήλωνε μηδενικό εισόδημα και σύμφωνα με το ΣΔΟΕ ετοιμαζόταν να τα εξάγει στο εξωτερικό. Με βάση επίσης την ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος η μητέρα του ελεγχομένου διατηρεί ενεχυροδανειστήριο στην πόλη της Ξάνθης (κοντά στην κεντρική πλατεία) όπου βρέθηκαν κι εκεί μια πλάκα χρυσού και ποσότητα κοσμημάτων τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία της επιχείρησης. Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και τελωνειακοί, υπό την εποπτεία του οικονομικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, έκαναν χθες έφοδο στο σπίτι του τελευταίου, καθώς και σε ενεχυροδανειστήριο που διατηρεί η μητέρα του στην πόλη της Ξάνθης. Εκεί εντοπίστηκαν πλάκες και φύλλα χρυσού βάρους περίπου 7 κιλών.
Ένας θησαυρός στον Εχίνο…
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ στο σπίτι του βρέθηκαν:
Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 317.555,00 ευρώ
Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 14.825 δολάρια ΗΠΑ
Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 7.000 λίρες Τουρκίας
12 πλάκες χρυσού συνολικού βάρους 6.770 γραμμαρίων
3 φύλλα χρυσού συνολικού βάρους 180 γραμμαρίων
Ψήγματα χρυσού συνολικού βάρους 105 γραμμαρίων
Κοσμήματα διάφορα (αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί κ.λ.π) συνολικού βάρους 520 γραμμαρίων
Διάφορα έγγραφα προς διερεύνηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση
Η έρευνα συνεχίζεται για την διαπίστωση της προέλευσης των κατασχεθέντων και την αποκάλυψη κυκλώματος παράνομης διακίνησης χρυσού, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Θα ακολουθήσει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων όπως σημειώνει το ΣΔΟΕ.
 
Βρήκαν τα ίχνη λαθρεμπόρων χρυσού
Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίας πολυτίμων μετάλλων βρίσκονται οι Αρχές στη Βόρεια Ελλάδα μετά την κατάσχεση ράβδων χρυσού. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου έναν μήνα στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όταν στην κατοχή ενός τούρκου επιβάτη εντοπίστηκαν 30 κιλά χρυσού. Υπάλληλοι του Ε’ Τελωνείου στο αεροδρόμιο διαπίστωσαν ότι ο Τούρκος δεν είχε τα απαραίτητα παραστατικά έγγραφα, με αποτέλεσμα να δεσμεύσουν το πολύτιμο φορτίο και να ξεκινήσουν έρευνα. Ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε τον χρυσό από εταιρεία της Βουλγαρίας προκειμένου να τον μεταφέρει μέσω Τουρκίας στην Τσεχία. Ωστόσο, από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι η βουλγαρική εταιρεία ήταν εικονική. Πίσω από αυτήν φέρεται να κρύβεται 40χρονος μουσουλμάνος κάτοικος του Εχίνου
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…