Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένα …θαύμα της φύσης στο Λυκοδρόμιο!

Ένα …θαύμα της φύσης στο Λυκοδρόμιο!

0
stayros 1-empros
Βρήκαν Σταυρό στον κορμό του πεύκου που είναι πίσω από το ιερό του ναού Κωνσταντίνου και Ελένης
 
«Για σπάνιο φυσικό φαινόμενο» κάνει λόγο ο επίτιμος δασάρχης κ. Γκεβρέκης
Ο ιερέας τοποθέτησε το κομμάτι του ξύλου στο ιερό
 
Ένα …θαύμα της φύσης αντίκρισε ο πατέρας Γεώργιος και οι λιγοστοί χωριανοί του Λυκοδρομίου όταν πριν λίγες μέρες έκοψαν το 35χρονο πεύκο πίσω από το Ιερό της μικρής Εκκλησιάς Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται σ’ ένα λόφο του πανέμορφου χωριού.
Βρήκαν σταυρό στον κορμό του πεύκου!
Έναν καλοσχηματισμένο σταυρό (βλέπε φωτο) στην μέση του κορμού! Το γεγονός αυτό δημιούργησε μεγάλη εντύπωση ιδιαίτερα μάλιστα όταν διαπίστωσαν ότι ο σταυρός αυτός βρίσκεται μόνο σε ένα κομμάτι του κορμού και όχι σ’ όλο τον κορμό και συγκεκριμένα στο ύψος ακριβώς της νοητής ευθείας που συνδέει το πεύκο με την κόγχη του ιερού στο οποίο γίνεται η τελετουργία της Θείας Κοινωνίας. Να σημειώσουμε ότι στον υπόλοιπο κομμένο κορμό στον οποίο και έχει τοποθετηθεί περίφραξη αναβλύζει ρετσίνι ενώ ο ιερέας τοποθέτησε το κομμάτι του ξύλου με τον σταυρό μέσα στο ιερό. Για το σπάνιο αυτό εύρημα ενημερώθηκε ο μητροπολίτης Ξάνθης ο οποίος όπως πληροφορηθήκαμε πρόκειται να επισκεφτεί το ναό για να το δει πιθανόν και σήμερα.
Είναι ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο    
Το «Ε» απευθύνθηκε στον επίτιμο δασάρχη κ. Γιάννη Γκεβρέκη αναφέροντας το γεγονός προκειμένου να δώσει μια εξήγηση με βάση την εμπειρία του. Όπως μας εξήγησε τα δέντρα δεν μεγαλώνουν μόνο καθ’ ύφος μεγαλώνουν και σε φάρδος του κορμού τους. Προφανώς λοιπόν – όπως υποστήριξε – αυτό το σχήμα να είναι ρόζοι που δημιουργήθηκαν από παλιά κλαδιά του δέντρου που είχε όταν ήταν μικρό και σ’ αυτό το ύψος και στη συνέχεια απορροφήθηκαν από τον κορμό. Οι ρόζοι στον κορμό είναι συχνό φαινόμενο όμως στην περίπτωση αυτή έχουν απορροφηθεί διασταυρωμένα χιαστί κλαδιά, γεγονός που το καθιστά σπάνιο φυσικό φαινόμενο. Πάντως όποια και αν είναι η εξήγηση είναι γεγονός ότι ο σταυρός είναι ευδιάκριτος και καλοσχηματισμένος. Να σημειώσουμε ότι ο πατέρας Γεώργιος δεν θέλησε να φωτογραφήσουμε το κομμάτι του κορμού με το σταυρό πριν δώσει άδεια ο μητροπολίτης.
 
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…