Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Χειροβομβίδα …σουβενίρ αναστάτωσε την πόλη!

Χειροβομβίδα …σουβενίρ αναστάτωσε την πόλη!

0
vomva-empros
Την βρήκε η καθαρίστρια μπροστά στην πόρτα του ξενοδοχείου “Xanthi
Κινητοποίηση από Στρατό, αστυνομία, Πυροσβεστική
 
Τελικά ήταν εκπαιδευτική, άδεια και ακίνδυνη. Κάποιος την πήρε για σουβενίρ και του έπεσε εικάζουν οι αστυνομικοί. Αποκλείουν εγκληματική ενέργεια
 
Μια πεταμένη…χειροβομβίδα μπροστά στην πόρτα του ξενοδοχείου “Xanthi” στην συμβολή των οδών Δημοκρίτου και Λευκίππου (ανατολική είσοδο της Ξάνθης) αναστάτωσε χθες το πρωί τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής τους διερχόμενους οδηγούς καθώς και τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ που βρίσκεται απέναντι οι οποίοι και παρακολούθησαν από το σχολείο τους την κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και το κλιμάκιο της Μονάδας Πυροτεχνουργών του Δ’ Σώματος Στρατού που παρενέβη για να απενεργοποιήσει και να περισυλλέξει το στρατιωτικό υλικό.
Την βρήκε το πρωί η καθαρίστρια…
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου την χειροβομβίδα την βρήκε στις 9 το πρωί η καθαρίστρια του ξενοδοχείου πεταμένη, ενώ σκούπιζε τον τσιμεντόστρωτο προαύλιο χώρο που χρησιμοποιείται και ως πάρκινγκ του ξενοδοχείου. Την πήρε στα χέρια της την περιεργάστηκε και μη γνωρίζοντας τι είναι την τοποθέτησε σ’ ένα χάρτινο κουτί που βρισκόταν στην άκρη του τοίχου που χωρίζει το ξενοδοχείο από το διπλανό κτίριο. Επειδή όμως της προξένησε εντύπωση το ανέφερε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ο οποίος και μόλις είδε τη χειροβομβίδα μέσα στο κουτί κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.
Αστυνομία, Στρατός, Πυροσβεστική, Ασθενοφόρο επί ποδός άπαντες
Σε ελάχιστα λεπτά κατέφτασαν περιπολικά. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το χώρο του ξενοδοχείου ρυθμίζοντας παράλληλα και την κυκλοφορία. Επίσης κατέφτασε ένα όχημα της πυροσβεστικής που στάθμευσε στον προαύλιο χώρο καθώς επίσης και ασθενοφόρο δια παν ενδεχόμενο! Άμεσα κατέφτασε επίσης κλιμάκιο 2 πυροτεχνουργών της Μονάδας Πυροτεχνουργών του Δ.Σ.Σ. οι οποίοι ερεύνησαν τόσο τον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου όσο και τον εξωτερικό. Εκτός από την χειροβομβίδα που βρήκε η καθαρίστρια δεν βρέθηκε κανένα άλλο ύποπτο εύρημα. Η χειροβομβίδα περισυλλέχθηκε και κατόπιν αυτού η επιχείρηση έληξε.
Ήταν άδεια …Κάποιος την πήρε για σουβενίρ και του έπεσε!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την αστυνομία η χειροβομβίδα που ήταν χρώματος μπλε, ήταν εκπαιδευτική και είχε χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς ήταν ακίνδυνη αφού δεν είχε εκρηκτικό υλικό και εικάζεται ότι κάποιος πιθανότατα εκπαιδευόμενος του στρατού την πήρε για… σουβενίρ και απλά έτυχε να του πέσει σ’ αυτό το σημείο. Οι αστυνομικοί δεν συνδέουν το γεγονός με κανενός είδους εγκληματικού τύπου ενέργεια
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…