Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Έντονη ενόχληση Σαλτούρου για τον παραγκωνισμό του από την κεντροαριστερή σύγκλιση

Έντονη ενόχληση Σαλτούρου για τον παραγκωνισμό του από την κεντροαριστερή σύγκλιση

0
Επειδή παρακάμφθηκε ως θεσμικός τοπικός εκπρόσωπος
 
Εύχεται, σε ειρωνικό τόνο… καλή επιτυχία στον εγχείρημα της οργάνωσης εκδήλωσης αν συνεχίσουν να τον αγνοούν
 
Η έντονη ενόχληση και η δυσαρέσκεια του Δημήτρη Σαλτούρου για τον παραγκωνισμό του από το εγχείρημα της κεντροαριστερής σύγκλισης, που εκδηλώθηκε στην Ξάνθη, μέσω του εγχειρήματος διοργάνωσης κοινής εκδήλωσης με ομιλητές τους Γιαννίτση- Μανιάτη- Μπίστη και προσκεκλημένους να παρευρεθούν από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου, εκφράζεται σε δημόσια ανακοίνωσή του, όπου αφήνει μεν ένα ενδεχόμενο να αγνοήθηκε λόγω της απουσίας του στο Βερολίνο, ωστόσο επικεντρώνεται στο γεγονός ότι δρομολογείται μία ενέργεια χωρίς καν την ενημέρωση του τοπικού θεσμικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του ιδίου. Ο Δημήτρης Σαλτούρος για το λόγο αυτό υπαινίσσεται πιθανά κίνητρα ιδιοτέλειας, ενώ υιοθετεί ειρωνική διάθεση στο ενδεχόμενο να συνεχίσουν να τον αγνοούν ως θεσμικού, ευχόμενος… καλή επιτυχία! Ακόμη, σχολιάζει ότι σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, δεν έχει διαφανεί, μέσω της στάσης και των δηλώσεων του Φώτη Κουβέλη, πρόθεση πολιτικής συστράτευσης με το ΠΑΣΟΚ.
Δ. Σαλτούρος: Σύγκλιση με επικοινωνιακούς όρους
Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας επέβαλλαν τη συγκεκριμένη απουσία από την Ελλάδα, επιχειρείται στην Ξάνθη μία προσπάθεια που φέρεται να έχει ως στόχο την ανάδειξη της συζήτησης για τη συσπείρωση των ευρύτερων δυνάμεων του φάσματος της κεντροαριστεράς, με όρους όμως περισσότερο επικοινωνιακούς και λιγότερο ουσιαστικούς – μαζικούς. Η απόπειρα δε οργάνωσης σχετικής εκδήλωσης με ταυτόχρονη παράκαμψη του μόνου θεσμικού τοπικού εκπροσώπου του πολιτικού χώρου της κεντροαριστεράς, δηλαδή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά τόσο ως προς τον τρόπο όσο και ως προς τους σκοπούς της συγκεκριμένης κίνησης, στους οποίους προσδίδει υποψίες ιδιοτέλειας. Και μάλιστα όταν η κεντρική πολιτική της ΔΗΜΑΡ έτσι όπως έχει εκφραστεί από τον Αρχηγό της κ. Φώτη Κουβέλη, δεν ευνοεί – τουλάχιστον για την ώρα – την ευρύτερη συστράτευση. Άλλως, προφανώς οι διοργανωτές του συγκεκριμένου εγχειρήματος φαίνεται πως θεωρούν εαυτούς ικανούς να συνθέσουν την κεντροαριστερά στην Ξάνθη – ή ξεκινώντας από την Ξάνθη – και μάλιστα μακριά όχι μόνο από το λαό της αλλά ακόμη και από το θεσμικό εκπρόσωπό του. Εάν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, τότε ειλικρινά … καλή τους επιτυχία.
Συμμετείχε σε κοινοβουλευτική διπλωματική αποστολή στο Βερολίνο
Ο Δημήτρης Σαλτούρος επέστρεψε χθες από το Βερολίνο, στο οποίο είχε μεταβεί ως μέλος αποστολής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων μαζί με τον Πρόεδρο κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τρία μέλη της Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της στη γερμανική πρωτεύουσα, η ελληνική αντιπροσωπεία είχε σειρά επαφών με Γερμανούς βουλευτές και αξιωματούχους και συγκεκριμένα:
•Με την Υφυπουργό Εξωτερικών Emily Haber.
•Με τον Υφυπουργό Εργασίας Hans-Joachim Fuchtel.
•Με τον Ruprecht Polenz, Πρόεδρο καθώς και τον Αντιπρόεδρο της αντίστοιχης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερμανίας.
•Με τον Επικεφαλής Σύμβουλο της Καγκελαρίας, αρμόδιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας dr. Christoph Heusgen.
•Με τον Πρόεδρο του Πολιτικού Ιδρύματος «Konrad-Adenauer-Stiftung», dr. Gerhard Wahlers.
Με την επιστροφή αυτή, ολοκληρώνεται ένα δεκαήμερο έντονης κοινοβουλευτικής δράσης που μεταξύ άλλων περιελάμβανε τις ενώπιον της Βουλής ειδικές αγορεύσεις επί των εξής σημαντικών νομοσχεδίων του Υπουργείου Εξωτερικών:
1.«Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Αλβανίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας αναφορικά με τον Αγωγό Φυσικού Αερίου The Trans Adriatic Pipeline Project μετά του Παραρτήματος αυτής».
2.«Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας και άλλες διατάξεις».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…