Σχόλια 30/04/2013

0
Πολυνομοσχέδιο: Μετά το κούρεμα απαιτείται…σκούπισμα
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Νησιά-στεριά, σημειώσατε 2
 Κατά κράτος κερδίζουν τη μάχη της είσπραξης εσόδων οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ σε περιοχές της στεριάς, έναντι αυτών των νησιών που υστερούν πάρα πολύ.
Μάλιστα, ανάμεσα στα νησιά που δεν πληρώνουν είναι η Σκιάθος, η Μύκονος, η Μήλος, Σπέτσες, η Κως και άλλα γνωστά νησιά που μόνο φτωχά δεν τα λες.
Πονηρά τα λες σίγουρα και κακομαθημένα νησιά, που ενώ βγάζουν χρήμα, αρνούνται να πληρώσουν!
Σε αντίθεση με την Κατερίνη, το νομό Χανίων, Περιστερίου, Καβάλας, Ιωαννίνων, Βόλου και άλλων που είναι στη λίστα με τις καλύτερες επιδόσεις εισπράξεις εσόδων.
-Η Ελλάδα των δύο όψεων.
«Ε»
 
Αλλαγές στο Στρατό Ξηράς
 Σωστή η απόφαση της κυβέρνησης δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο μικρό αλλά μάχιμο και ιδιαίτερα αξιόμαχο σύστημα στρατιωτικών μονάδων για το στρατό ξηράς κυρίως. Κάτι σαν τις ειδικές δυνάμεις όπως ήδη εφαρμόζει με επιτυχία το Ισραήλ.
Παράλληλα αποφασίστηκε να μειωθούν τα διάσπαρτα ανά τη χώρα στρατόπεδα όπως επίσης να μειωθεί και ο αριθμός των αξιωματικών οι οποίοι είναι πάρα πολλοί σε σχέση με τον αριθμό των υπηρετούντων σε όλα τα Σώματα και Μονάδες.
Και μια αρνητική πρωτιά που αποφασίστηκε να σταματήσει. Μετά την Αμερική και την Κίνα, η Ελλάδα έχει τους περισσότερους Στρατηγούς…
«Ε»
 
Σε αγώνα οι Εκπαιδευτικοί
 Σε θέση μάχης βρίσκονται οι Εκπαιδευτικοί. Αιτία η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αυξήσει κατά δύο ώρες το ωράριο διδασκαλίας την εβδομάδα.
Κι επειδή δεν την θέλουν αυτήν την…αύξηση απειλούν με απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων! Εκβιασμός ωμός και χωρίς συναίσθηση της ευθύνης για τα νέα παιδιά.
Θα ξαναζήσουμε λοιπόν μέρες δόξης λαμπρής και φέτος τόσο από πλευράς απεργών όσο και υπουργείου. Και ο καβγάς θα γίνει, για «επιπλέον» εργασία 33 λεπτών ημερησίως!…
Έτσι, οι καθόλα άξιοι καθηγητές μας, ούτε επιπλέον μισή ώρα θέλουν να δουλέψουν, ούτε να αξιολογηθούν, ούτε να μετακινηθούν, όπου υπάρχουν ανάγκες.
«Ε»
 
Θάνατος λυτρωτής
 Σε ηλικία 87 χρόνων, απεβίωσε και κηδεύτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η γερόντισσα Σταυρούλα Ταβουλτσίδου, μητέρα του αείμνηστου Γιώργου Ταβουλτσίδη, που πρόωρα έφυγε από τη ζωή.
Στην κόρη της Έλλη, στα εγγόνια και τους υπόλοιπους συγγενείς, τα συλλυπητήριά μας.
Πόνεσε πολύ η κυρά Σταυρούλα γιατί είχε την ατυχία να θάψει δύο παλικάρια της.
«Ε»
 
Θέλουμε επενδύσεις;
 Απαιτούνται, ω Ελλάδα μου τρανή, τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), ένα Προεδρικό Διάταγμα και μία απόφαση του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για να ξεκλειδώσει η διαδικασία των επενδύσεων στον χώρο των υδροπλάνων.
Κι αυτά όλα αφού ψηφίστηκε – επιτέλους – ο νόμος για τη δημιουργία των υδατοδρομίων για την ελεύθερη πτήση και λειτουργία των υδροπλάνων!
Αυτή η χώρα, αυτό το δημόσιο δεν θα αλλάξει ποτέ. Το καλοκαίρι ήρθε αλλά τα υδροπλάνα θα μείνουν για φέτος στη στεριά. Ευχή να μείνουν για φέτος κι όχι για πάντα.
Αλήθεια, το ερώτημα που δικαίως ρωτούν οι επενδυτές είναι: Θέλει αυτή η χώρα τις επενδύσεις; Θέλει νέες θέσεις εργασίας;
«Ε»
 
Ο Μαρκόπουλος επιστρέφει στη ΝΔ
 Η προχθεσινή κυριακάτικη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη βουλή μπορεί να είχε πολλές συγκρούσεις και υψηλούς τόνους αλλά παράλληλα δημιούργησε τις συνθήκες για συγκλίσεις και επανασυνδέσεις.
Όπως όλα δείχνουν, τυπικό ζήτημα είναι η επιστροφή του Κώστα Μαρκόπουλου στη Ν.Δ., μετά τη στάση του στη βουλή και την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ο Κώστας Μαρκόπουλος ήταν προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, και έφυγε από τη Ν.Δ. λόγω του Μνημονίου, ακολούθησε τον Πάνο Καμμένο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ στη συνέχεια ήρθε σε ρήξη με τον αρχηγό αλλά δεν προσχώρησε στη Νέα Μέρα του Χρήστου Ζώη. Παρέμεινε ανεξάρτητος και πλέον η επιστροφή του στη Ν.Δ. είναι κοντά, μάλιστα δεν αποκλείεται να του δοθεί και πόστο ευθύνης. Μαζί με τον Κ. Μαρκόπουλο αναμένεται να επιστρέψει στο μαντρί και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευκάδας Θόδωρος Σολδάτος ο οποίος επίσης υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο.
 
«Πλάκωσαν» οι φωτογράφοι
Χαμός από φωτογράφους γινόταν στην ορκωμοσία της πολυτεχνικής την Παρασκευή. Συνήθως η παρουσία τους είναι πολύ διακριτική, αφού ο σύλλογος ορίζει δύο μέλη του για κάθε τελετή κι έτσι το σύστημα πάει κυκλικά. Αυτή τη φορά, όμως, κάτι άλλαξε για άγνωστο λόγο, πάντως όχι με τις ευλογίες του πανεπιστημίου, κι έτσι αυτή τη φορά οι ίδιοι οι φωτογράφοι συγκέντρωσαν τα φλας… του δημοσιογράφου!
 
Όλο περηφάνια
Όλο περηφάνια και με το δίκιο της και με άνθη στα χέρια ήταν η Γεωργία Ανδρέου στην τελετή ορκωμοσίας της Πολυτεχνικής, αφού ανάμεσα στους πτυχιούχους ήταν και ο γιος της που αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανικών παραγωγής και Διοίκησης. Όπως μάλιστα μάθαμε στο τρίτο έτος φοιτά και ο άλλος γιος της επίσης στην Πολυτεχνική της Ξάνθης.
Μάλλον φαίνεται έτσι και η επιρροή της μητέρας στην επιλογή τόσο της σχολής όσο και της πόλης, για τη στήριξη του τοπικού πανεπιστημίου.
Ε.Δ.
 
15 φορείς για τη δωρεάν διανομή τροφίμων
Ανακοινώθηκε από την αντιπεριφέρεια Ξάνθης ο οριστικός πίνακας των φορέων που εκπροσωπούν το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του ΥΠΑΑΤ και αναλαμβάνουν πέρα από τα διαδικαστικά να παραλάβουν και να διανείμουν τα προϊόντα στους δικαιούχους. Τη φετινή χρονιά οι φορείς είναι 15 και σε αυτούς περιλαμβάνονται οι τέσσερις δήμοι του νομού, το γηροκομείο, το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης «Στήριξη», η νέα ένωση πολυτέκνων και ο παλιός σύλλογος πολυτέκνων Ξάνθης (γιατί άραγε;), η περιφερειακή ένωση τυφλών Θράκης, το ψυχολογικό κέντρο, ο σύλλογος νεφροπαθών, ο σύλλογος τριτέκνων, η ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης, η ΜΚΟ ιατροκοινωνική μέριμνα Ξάνθης και η Μητρόπολη.
Ε.Δ.
 
Η ΑΜ – Θ νοίκιασε το γραφείο της στις Βρυξέλλες στην …ΕΝΠΕ
 Πρωτοπόρος αποδεικνύεται η περιφέρεια ΑΜ – Θ καθώς πολύ πριν η Ένωση Περιφερειών αποφασίσει να εγκαταστήσει ένα γραφείο στις Βρυξέλλες που θα εκπροσωπεί όλες τις περιφέρειες της χώρας, η ΑΜ – Θ διαθέτει και μάλιστα αποφάσισε να το παραχωρήσει στη ΕΝΠΕ έναντι ενός αντιτίμου βέβαια. Όπως μάθαμε η ΕΝΠΕ θα καλύπτει το κόστος λειτουργίας και στελέχωσης του γραφείου και θα καταβάλλει ένα ενοίκιο στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Έτσι η περιφέρειά μας και θα εκπροσωπείται στις Βρυξέλες αλλά θα έχει και όφελος,. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό πρώτος το έκανε πράξη ο αείμνηστος δήμαρχος Ξάνθη Φίλιππος Αμοιρίδης. Το παράδειγμά του ακολούθησε η περιφέρεια επί εποχής Αγγελόπουλου.
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…