Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Υπό κατάργηση το Ψυχολογικό;

Υπό κατάργηση το Ψυχολογικό;

0
Psixologiko
Συμπεριλαμβάνεται στην λίστα Μανιτάκη. Καθησυχάζει ο μητροπολίτης Ξάνθης: «Δεν θα κλείσει το Ψυχολογικό…»
 
Στη λίστα και δύο δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Αβδήρων. 14 φορείς καταργούνται στην Περιφέρεια ΑΜΘ
 
Αναστάτωση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση ότι το Ψυχολογικό Κέντρο της Ξάνθης, μια από τις λίγες κοινωνικές δομές που έχουν απομείνει και βρίσκει την στήριξη σύσσωμης της κοινωνίας, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υπό κατάργηση φορέων και συγκεκριμένα μεταξύ των 252 σε πανελλαδική κλίμακα που τους πιάνει η «τσιμπίδα» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Να σημειώσουμε ότι στόχος αυτών των καταργήσεων ή των συγχωνεύσεων – σύμφωνα μ’ όσα ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Μανιτάκης – είναι ν’ αποτελέσουν την πρώτη «δεξαμενή» για τις 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 2.000 θα πραγματοποιηθούν άμεσα.
Καθησυχάζει ο μητροπολίτης Ξάνθης: «Δεν θα κλείσει το Ψυχολογικό…»
Είναι γνωστό ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για κατάργηση του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης καθώς πριν από τη λίστα Μανιτάκη περιλαμβάνονταν και στη λίστα Βενιζέλου. Υπενθυμίζουμε ότι και τότε προκάλεσε την αντίδραση του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα που είναι πρόεδρος του Ψυχολογικού καθώς και όλων των φορέων που είχαν συνάντηση με αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο του Ψυχολογικού. Όπως μάλιστα μας διαβεβαίωσε ο μητροπολίτης Ξάνθης έχει πρόσφατη τη δέσμευση και των τριών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης δεν θα κλείσει: «Έχω επικοινωνήσει και προσωπικά με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων για το θέμα αυτό. Τους έχουμε εκθέσει κατ’ επανάληψη και μαζί με τους άλλους φορείς τις θέσεις μας για τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη στήριξη του Ψυχολογικού Κέντρου καθώς είναι το μοναδικό ίδρυμα στη Θράκη και ότι φιλοξενεί 50 παιδιά με ειδικές ανάγκες χριστιανών και μουσουλμάνων. Πήραμε διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις όχι μόνο ότι δεν θα κλείσει αλλά ότι θα ενισχυθεί. Αυτό που προσπαθούμε είναι να μετατραπεί σε κρατικό ίδρυμα όπως το Ψυχολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του οποίου είναι Παράρτημα καθώς παίρνει κρατικές επιχορηγήσεις. Έτσι μόνο θα επιλυθούν τα προβλήματά του», σημειώνει ο σεβασμιώτατος.
Να σημειώσουμε ότι το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης εποπτεύεται από τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας.
Στη λίστα και δύο δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Αβδήρων
Πρόκειται για την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού – Αθλητισμού – Πρόνοιας και τη Δημοτική Επιχείρηση Ακίνητης Περιουσίας και Εκμετάλλευσης. Όπως μας πληροφορεί ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης η μεν πρώτη απασχολεί 1 άτομο και έχει παρθεί απόφαση Δημοτικού συμβουλίου να καταργηθεί. Όσον αφορά όμως της Δημοτική Επιχείρηση Ακίνητης Περιουσίας και Εκμετάλλευσης ο κ. Τσολακίδης δήλωσε έκπληκτος: «Μου προκαλεί έκπληξη γιατί την έχουν στην λίστα καθώς δεν είναι ζημιογόνα και πρόσφατα έχει προσλάβει 3 άτομα μέσω προγράμματος για την λειτουργία των Λουτρών. Πως μπορούν να τις καταργήσουν αφού είναι δημοτικές επιχειρήσεις και δεν παίρνουν κρατικές επιχορηγήσεις παρά μόνο επιχορηγούνται από τον προϋπολογισμό του δήμου. Την ίδια έκπληξη εξέφρασε και ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης καθώς φημολογείται ότι και το Δημοτικό Ραδιόφωνο περιλαμβάνεται στη λίστα.: « Το δημοτικό ραδιόφωνο μπορεί να κλείσει μόνο με εντολή του δημοτικού συμβουλίου. Δεν υπήρξε ποτέ ως πρόθεσή μας να το καταργήσουμε παρότι είναι ζημιογόνο. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να καταργηθεί εκτός βέβαια αν γίνει νόμος…», τονίζει ο κ. Στυλιανίδης Να σημειώσουμε ότι στη λίστα που παρουσιάζουμε παρακάτω και αφορά τους 14 φορείς που καταργούνται στην ΑΜ – Θ δεν αναφέρεται το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ωστόσο αναπτύχθηκε μια τέτοιου είδους φημολογία. Σ’ ότι αφορά τους δύο φορείς: Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης που έχουν έδρα τον νομό μας και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, πρόκειται να συγχωνευτούν
 
Οι 14 φορείς που καταργούνται στην Περιφέρεια ΑΜΘ
• Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας / Υπουργείο ΠΕΚΑ
• Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου / Υπουργείο ΠΕΚΑ
• Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου / Υπουργείο ΠΕΚΑ
• Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης / Υπουργείο ΠΕΚΑ
• Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδας, Παράρτημα Ξάνθης / Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
• Αναπτυξιακή Νέας Ορεστιάδας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ / Δήμος Ορεστιάδας
• Δημοτική Επιχείρηση Ακίνητης Περιουσίας και Εκμετάλλευσης Κοινότητας Αβδήρων / Δήμος Αβδήρων
• Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοτηλεόρασης Ορεστιάδας / Δήμος Ορεστιάδας
• Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Προσοτσάνης / Δήμος Προσοτσάνης
• Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού / Δήμος Κομοτηνής
• Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας / Δήμος Ορεστιάδας
• Εταιρία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου / Δήμος Ορεστιάδας
• Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Παρανεστίου / Δήμος Παρανεστίου
• Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Αθλητισμού – Πρόνοιας / Δήμος Αβδήρων
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …