Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ «στήνουν» τη δική τους εφημερίδα

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ «στήνουν» τη δική τους εφημερίδα

0
1epal 2-empros
Επίσκεψη της συντακτικής ομάδας του σχολείου στο «ΕΜΠΡΟΣ» για συμβουλές και καθοδήγηση
 
Με πολύ ενδιαφέρον για το νέο τους εγχείρημα οι μαθητές άκουσαν για τη διαδικασία έκδοσης μιας τοπικής εφημερίδας και μας «βομβάρδισαν» ευχάριστα με ερωτήσεις
 
Άλλο ένα σχολείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο έκδοσης της δικής του εφημερίδας και με ενδιαφέρον αναμένουμε τις εκδόσεις των μαθητών, που με πολύ μεράκι και αφοσίωση κάνουν τις πρώτες τους δημοσιογραφικές προσπάθειες, που τους «δένουν» με τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, τον τόπο μας, αλλά και με το σχολείο τους μέσα από μία συλλογική διαδικασία.
Με σκοπό την έκδοση της δικής τους εφημερίδας επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» οι 18 μαθητές που αποτελούν τη συντακτική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, μαζί με τους καθηγητές τους κ. Κωνσταντινίδη και κ. Χαριτωνίδη.
Ο Γιάννης Διαφωνίδης, ιδρυτής της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» ανέλαβε να τους «ξεναγήσει» στην 36χρονη ιστορία της εφημερίδας, καθώς και στην καθημερινή διαδικασία έκδοσης μιας τοπικής εφημερίδας τα στάδια, τον επιμερισμό των εργασιών, την αναζήτηση της ύλης, την τήρηση της δεοντολογίας και το «κυνήγι» της είδησης.
Οι μαθητές άκουσαν με προσοχή και στη συνέχεια «βομβάρδισαν» ευχάριστα τους δημοσιογράφους του «Ε» με ερωτήσεις, τόσο αυθόρμητες, όσο και από ένα κατάλογο που είχαν ετοιμάσει. Θέματα που τους ενδιέφεραν ιδιαίτερα ήταν από πού αναζητείται η τοπική ειδησεογραφία, πώς δουλεύει ένας δημοσιογράφος, τι ενδιαφέρει το αναγνωστικό κοινό της Ξάνθης, πώς λειτουργεί η ιστοσελίδα και πόσο «πιστοί» παραμένουν οι αναγνώστες στην έντυπη ενημέρωση, μετά την «επέλαση» των νέων τεχνολογιών. Εντύπωση τους προκάλεσαν τα χρόνια λειτουργίας της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, αλλά και οι μηνύσεις με τις οποίες συχνά βρίσκονται αντιμέτωπα τα ΜΜΕ από πρωταγωνιστές των ρεπορτάζ που θεωρούν ότι θίγονται.
Οι ίδιοι οι μαθητές έχουν χωριστεί σε ομάδες για τη συγκέντρωση της ύλης και συνολικά αποτελούν ένα γκρουπ 22 ατόμων που ασχολείται με το πρότζεκτ της έκδοσης της σχολικής εφημερίδας. Όπως μας ενημέρωσαν, στη θεματολογία περιλαμβάνονται άρθρα για το ρατσισμό, το κάπνισμα, παρουσίαση των ειδικοτήτων του σχολεία, αλλά και ρεπορτάζ για τη βία στα σχολεία, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε από μαθητές στο σχολείο τους. Βέβαια, δε θα λείπουν και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν, όπως η μόδα, τα ζώδια και τα ανέκδοτα, που σχετίζονται κυρίως με το σχολείο! Εκτιμούν δε ότι μέχρι το Πάσχα η πρώτη έκδοση θα είναι γεγονός.
Παιδιά, καλή επιτυχία!
 
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…