Σχόλια 04-04-2013

0
Ο Τσίπρας ονειρεύεται να κάνει τη νότια Ευρώπη νότια Αμερική με αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση…
 
 Η αποξήλωση της γέφυρας


 Η αποξήλωση τμημάτων της γέφυρας του Περιφερειακού δρόμου στο ύψος προς Πετεινό βρίσκεται σε εξέλιξη. Αποξήλωση κι όχι αποψίλωση όπως από λάθος προφανώς εγράφη από τοπικό φύλλο.
Καιρός ήταν να προχωρήσει το έργο γιατί η περιφερειακή οδός εξυπηρετούσε πάρα πολύ τους διερχόμενους που παρέκαμπταν την πόλη.
Πάντως, κάποιοι μηχανικοί και «ειδήμονες» θα πρέπει να μάθουν να μιλάνε λιγότερο. Διότι εκτέθηκαν με το να υποστηρίζουν πράγματα καθ’ υπόδειξιν…
«Ε»
 
Ο Χρ. Παπαστεργίου


 Προχθές βρέθηκε στην Ξάνθη ο Χρήστος Παπαστεργίου, νεοεκλεγέν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ήρθε ως υπεύθυνος για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα στο επόμενο διάστημα ανά περιφέρεια και δήμο.
Ο νεαρός λοιπόν Χρ. Παπαστεργίου, γιατρός στο επάγγελμα, έχει προϊστορία με την Ξάνθη λόγω του πατέρα του Μιλτιάδη, ο οποίος ήταν δάσκαλος και υπηρέτησε επί σειρά ετών στο νομό μας.
Μάλιστα για ένα διάστημα ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του Αντιπροέδρου Παναγιώτη Σγουρίδη μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε και έφυγε για Θεσσαλονίκη.
Όπως δε δήλωσε ο Χρ. Παπαστεργίου, έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την περίοδο που ζούσαν οικογενειακά στην Ξάνθη.
«Ε»
 
Να γίνουν μαθήματα, τα παθήματα


 Ελπίζει ο επαγγελματοβιοτεχνικός κόσμος του νομού ότι τα παθήματα του Επιμελητηρίου εδώ και λίγα χρόνια, να γίνουν τουλάχιστον μαθήματα.
Αρκετά ταλαιπωρήθηκε με υποθέσεις που το εξέθεσαν και που εν πολλοίς οφείλονταν στη ανεπάρκεια ή την κακή διαχείριση, τόσο των προέδρων ή μελών που ενώ είχαν ευθύνη για το ρόλο και την αποστολή τους, δεν την εκτελούσαν με την προσήκουσα προσοχή.
Όπως επίσης το φαινόμενο να μην ελέγχει ο πρόεδρος, να αφήνει την ευθύνη στο διοικητικό προσωπικό και άλλα απαράδεκτα και μειωτικά για τον ίδιο το θεσμό που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα.
Αυτά κατά το παρελθόν που ήταν απαράδεκτο. Ελπίδες ότι η παρούσα διοίκηση (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) θα εφαρμόσουν άλλο πνεύμα διοίκησης και διαχείρισης.
«Ε»
 
Δημόσιο…


 Οι πράξεις τελέστηκαν το 1990. Το 1994 εντοπίστηκε και το 2013, προχθές, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη εφοριακός στη Θεσσαλονίκη, πρώην προϊσταμένη τμήματος ΦΠΑ.
Κατηγορείται για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους 400.000 ευρώ. Από την είδηση ένα συμπέρασμα βγαίνει: Τούτο το κράτος και η νομοθεσία του, τον παράνομο καλύπτει και τον νόμιμο τον εξοντώνει με κάθε τρόπο.
-Σκέτη αηδία και πίκρα μαζί…
«Ε»
 
Διαχείριση απορριμμάτων


 Σε προηγμένες χώρες κι όχι στην Ελλάδα δυστυχώς, δημοτικές ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, βγάζουν χρήματα από την αξιοποίηση…των σκουπιδιών.
Στη δική μας αστεία χώρα, όχι χρήματα δεν βγάζουμε, αλλά μαλώνουμε και μεταξύ μας τι θα τα κάνουμε τα σκουπίδια! Γιατί κινδυνεύουμε να μας πνίξουν αφού ούτε διαχείριση αυτών κάνουμε, ούτε ανακύκλωση, ούτε τίποτε.
Απλά τα πάμε και τα εναποθέτουμε στους ΧΥΤΑ. Οι οποίοι ΧΥΤΑ έχουν φρακάρει και σε λίγο δεν θα ξέρουμε που να βάλουμε τα σκουπίδια!
-Τέτοιο ρεζιλίκι και ξεφτίλα με το θέμα των σκουπιδιών στη χώρα μας. Όταν ακόμη έχουμε χωματερές, όταν η ύπαιθρος είναι ένας απέραντος χώρος πετάματος σκουπιδιών!…
«Ε»
 
Αποπνικτική ατμόσφαιρα


 Σκόνη, υγρασία και ζέστη δημιούργησαν εχθές μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην πόλη. Σπάνιο φαινόμενο για την Ξάνθη, που ο αέρας είναι σχεδόν μόνιμος κάτοικος, ωστόσο εχθές απουσίαζε εντελώς με αποτέλεσμα η αφρικανική σκόνη να καλύψει την ατμόσφαιρα της πόλης από νωρίς, δημιουργώντας ένα σκοτεινό και αποπνικτικό σκηνικό.
Και σα να μην έφτανε αυτό, η βροχούλα που ακολούθησε, γέμισε με λάσπη δρόμους και αυτοκίνητα.
Ας ελπίσουμε ότι το φαινόμενο θα είναι πρόσκαιρο και θα βελτιωθεί και πάλι ο καιρός…
 
Αρχίζει η μάχη του Βοτανικού


 Την περιοχή του Βοτανικού επέλεξε η κυβέρνηση για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους και πριν καλά-καλά ολοκληρωθούν οι εξαγγελίες, ήχησαν τα τύμπανα του πολέμου. Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι «την ημέρα θα το χτίζουν, τη νύχτα θα το γκρεμίζουμε»!
Όποτε να προετοιμαστούμε, μετά τη μάχη της Κερατέας που παρακολουθήσαμε στους δέκτες μας για μήνες, να δούμε τώρα τη μάχη του Βοτανικού, με ΜΑΤ, δακρυγόνα, πέτρες κλπ., αλλά και διανθισμένη με σταυρούς, ιερωμένους και Χρυσαυγίτες.
Πάντα η ίδια ιστορία στην Ελλάδα. Αντίδραση και ξεσηκωμός όταν γίνεται κάτι που δεν μας αρέσει, κι ας είναι απαραίτητο. Και βέβαια, μακριά από μας κι ότι θέλει ας γίνει…
 
Ένα άγχος το είχαν…


Με τις σημειώσεις του προσήλθε ο δήμαρχος προχθές στο δικαστήριο και κάθισε βέβαια στην πρώτη σειρά των κατηγορουμένων (με Φωτιάδη, Μούρκα). Μάλιστα ζήτησε να απευθύνει ο ίδιος ερώτηση στην κ. Μούργου, τη προϊσταμένη δημόσιας υγείας, και τη ρώτησε αν το ζητούμενο είναι «να τιμωρήσουμε ή να συνετίσουμε τα μαγαζιά». Βέβαια, η ερώτηση εμπεριείχε κρίση οπότε δεν είχε ιδιαίτερη σημασία για το δικαστήριο. Πάντως, με δεδομένο ότι ήταν αδύνατο να μην επηρεαστεί και ο δήμαρχος της Ξάνθης από το «κυνήγι» των αυτοδιοικητικών το τελευταίο διάστημα (με πρόσφατο παράδειγμα την καταδίκη για παράβαση υγειονομικού ενδιαφέροντος του δημάρχου Καβάλας) και στην απολογία του έδωσε βαρύτητα στην έλλειψη δόλου. Πράγματι, ενδεχόμενες (δυνητικά πέντε) καταδίκες θα προσέλκυαν αναμφίβολα το πανελλήνιο ενδιαφέρον, ωστόσο η υπόθεση έκλεισε αίσια και «χωρίς να ανοίξει μύτη», αφού δε στοιχειοθετήθηκε παράβαση καθήκοντος. Εξ’ ου και τα χαμόγελα έξω από το δικαστήριο μετά το πέρας της διαδικασίας.
 
Η… ντροπή του στρατηγού


Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο την παράσταση έκλεψε στο δικαστήριο ο Νίκος Φωτιάδης, απηυδισμένος και από τη θητεία του ως αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας –που πόσα είδαν τα ματάκια του και πόσα άκουσαν τ’ αυτάκια του…- που είπε ότι νιώθει ντροπή που βρέθηκε σε αυτή τη θέση και δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέχει στις δημοτικές επιτροπές. «Εμείς πάμε να βοηθήσουμε και βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση», είπε ο κ. Φωτιάδης κατά την απολογία του.
Ε.Δ.
 
Οι πιο ευάλωτοι


Με τα νέα δεδομένα οπωσδήποτε σε πιο ευάλωτη θέση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως ο Σάββας Μελισσόπουλος, ο Κρίτων Καλογερής και ο Νίκος Ανταμπούφης. Ο τελευταίος μάλιστα το τόνισε στο δικαστήριο, σημειώνοντας ότι πάντα είναι πολύ προσεκτικός σε τέτοιες αποφάσεις και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχει δεχθεί κριτική για το λόγο αυτό.
Πάντως, με το όλο ζήτημα των επίορκων υπαλλήλων που δημιουργήθηκε κατ’ απαίτηση της τρόικας, θα αρχίσουν να… ψάχνουν τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Με τις δε μειώσεις στην αντιμισθία των δημάρχων (έφτασε τα 1.500 ευρώ περίπου) το ίδιο θα συμβεί και για τους πρώτους δημότες.
Ε.Δ.
 
Στήριξη στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών


Δεν είναι απλήρωτοι και δεν απεργούν σήμερα οι 6 υπάλληλοι του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών της Ξάνθης όπως ανακοίνωσε το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ με αφορμή το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι οι υπάλληλοι σε 13 Κέντρα της χώρας. Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο της Ξάνθης έχει ιδρυθεί το 1997 από την τότε Νομαρχία και χρηματοδοτείται όπως όλα τα Κέντρα Πρόληψης που είναι ΜΚΟ ιδιωτικού Δικαίου από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας. Ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός και επικεντρώνεται κυρίως στο τομέα της πρόληψης. Όπως είναι γνωστό το Κέντρο Πρόληψης της Ξάνθης έχει αναπτύξει σημαντική δράση με ημερίδες ενημέρωσης στα σχολεία, στο στρατό κ..λ.π. για το θέμα των ναρκωτικών αλλά και για άλλες εξαρτήσει; όπως τον εθισμό του διαδικτύου κ.λ.π. και λειτουργεί πάντα υποστηρικτικά σε όποιους απευθυνθούν σ’ αυτό. Τέτοιες δομές χρειάζονται και η πολιτεία πρέπει να τις στηρίξει.
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…