Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προβολή στα Ξανθιώτικα προϊόντα

Προβολή στα Ξανθιώτικα προϊόντα

0
periptero 03 2013-empros
13 ξανθιώτικες επιχειρήσεις πήραν μέρος στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP 2013 στη Θεσσαλονίκη
 
Ικανοποίηση από την επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Ξάνθης. Το επισκέφτηκε και ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης
 
Δεκατρείς ξανθιώτικες επιχειρήσεις πήραν μέρος στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού & Συσκευασίας DETROP 2013 που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 7 έως 10 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εκθέτοντας τα προϊόντα τους στο περίπτερο της ΑΜΘ σε χώρο που τους διέθεσε το Επιμελητήριο Ξάνθης.
Η Ξάνθη έχει εκλεκτά προϊόντα και πρέπει να κωδικοποιηθούν και να προβληθούν
Το περίπτερο της Ξάνθης διέθετε εκλεκτά προϊόντα κρέατος όπως οι φημισμένοι καβουρμάδες και παστουρμάδες του Παπαδόπουλου Απόστολου που κέρδισαν 5 βραβεία εκ των οποίων 2 χρυσά για τον καβουρμά τους σε πανελλήνιο διαγωνισμό κρέατος εκτοπίζοντας το μεγαλύτερο όνομα στην αγορά (Μιράν), όπως επίσης και αλλαντικά από 2 ακόμη επιχειρήσεις κρέατος Καραχασάν Τζεμαλή & ΣΙΑ ΟΕ και Αφοι Μπαϊρα. Επίσης, μια ποικιλία εξαιρετικών οίνων από το Κτήμα Βουρβουκέλη, Οίνοι Σγουρίδη, Μανίτσα και Μυλωνά Γεώργιο (Κάβα Σαλαμάνδρα) που παρουσίασαν τα δύο νέα κρασιά τους το «Μαγεμένος Πρίγκιπας» Ροζέ και «Μαγεμένος Πρίγκιπας» Κόκκινο που παρασκευάζονται από επιλεγμένες ποικιλίες μικρών παραγωγών της Ξάνθης (πρόκειται να διατεθούν στην αγορά τέλος Μαρτίου), μαζί με τα φημισμένα γλυκά «Παπαπαρασκευά» – σήμα κατατεθέν της Ξάνθης – τους εξαιρετικούς ξηρούς καρπούς και τα παστέλια «Μπεμπεκίδη», τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Σεβαστού Σοφίας, τα ποπ κορν της εταιρείας «Σπάρταλης», τα γαλακτοκομικά προϊόντα της «ΡΟΔΟΠΗΣ» έδωσαν το στίγμα της Ξάνθης συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών: «Ο νομός μας, η Ξάνθη παράγει και διαθέτει μια σειρά από εξαιρετικά προϊόντα που φέρουν το στίγμα της ποιότητα και της παράδοσης που αν προβληθούν σωστά μπορούν ν’ αποτελέσουν το «άρμα» της τουριστικής ανάπτυξης το νομό μας μαζί με την προβολή όμως των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομούς μας όπως είναι τα Άβδηρα η Παλιά Πόλη, η Βιστονιδα, η ορεινή περιοχή, ο Νέστος κ.λ.π. Γι αυτό όλοι οι φορείς , περιφέρεια δήμοι, το ΕΒΕ, η ΟΕΒΕ και τα τοπικά σωματεία πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια προβολής και πρωτίστως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κωδικοποιήσουμε αυτά τα προϊόντα», τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος του σωματείου Κρεοπωλών κ. Γιώργος Μπατζακιδης που είχε και την αρχική ιδέα συμμετοχής των μελών του σωματείου σ’ αυτή την έκθεση.
Ικανοποιημένος από την επισκεψιμότητα που είχε το περίπτερο της Ξάνθης δήλωσε ο πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης ο οποίος επισκέφτηκε την έκθεση την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει από κοντά με τα μέλη του ΕΒΕ και να τους συγχαρεί για την δραστηριότητά τους. Το περίπτερο επίσης επισκέφτηκε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης ο οποίος γεύτηκε τα Ξανθιώτικα προϊόντα και ήπιε στην «Υγεία» του «Μαγεμένου Πρίγκιπα»!
 
13 Ξανθιώτικες επιχειρήσεις στην έκθεση DETROP 2013
 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΑΠ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ            ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ – ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

ΑΦΟΙ ΜΠΑΪΡΑ ΟΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ – ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Ε. ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΠ ΚΟΡΝ

ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ ΤΖΕΜΑΛΗ & ΣΙΑ ΟΕ        ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ – ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

ΜΠΕΜΠΕΚΙΔΗΣ Χ. & ΣΙΑ ΕΕ      ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ

ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΕ    ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

 

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Ε.Α.Σ ΞΑΝΘΗΣ        ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ ΑΕ        ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ

ΜΑΝΙΤΣΑ ΜΑΡΘΑ-ΜΑΡΙΑ           ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΕΠΕ      ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ

ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

 

 Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…