Σχόλια 09-03-2013

0
Τώρα κατάλαβα το σατανικό σχέδιο της Κυβέρνησης: Να γίνει η εξόρυξη χρυσού στην Θράκη, να γίνει Κρανίου Τόπος και να προστατευτεί η υπόλοιπη Ελλάδα!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Φοβισμένη κυβέρνηση


 Η τρικομματική κυβέρνηση κάνει πίσω στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα Έβρου. Αιτιολογία; Θα εξετάσει εκ νέου την επένδυση!
Τρίχες, λέμε εμείς. Έκανε πίσω η κυβέρνηση γιατί δεν είχε τα κότσια να προχωρήσει την επένδυση φοβούμενη το κομματικό κόστος.
Συμπέρασμα: Όσο περισσότερο αντιδρά κάποιος, καίει, φωνάζει, απειλεί και πυροβολεί, τόσο γίνεται αυτό που θέλει! Αν είναι νόμιμος, νομιμόφρων και συνεπής πολίτης, τόσο θεωρείται αγαθός και μακάκας και συνέχεια τον «ρίχνει» το κράτος!
Ζούμε με μια φοβισμένη κυβέρνηση, που δεν αντέχει τις αντιπαραθέσεις και οδηγείται σε παθητικό ρόλο σε ουσιαστικά θέματα.
«Ε»
 
Άρχισε το ψιλό γαζί


 Άρχισε να γίνεται καλαμπούρι το θέμα των λακκουβών μέσα στην πόλη. Κι όταν ένα πράγμα φτάσει στην ειρωνεία, καταλαβαίνετε πλέον τι εντυπώσεις αφήνει στην κοινή γνώμη.
Έτσι, το γνωστό μότο του δήμου μας «Η πόλη με τα χίλια χρώματα» έγινε από τους Ξανθιώτες «Η πόλη με τις χίλιες λακκούβες»!
Πριν γίνει και τραγούδι η υπόθεση ας ξεκινήσει επιτέλους το κλείσιμο των λακκουβών που εκτός των άλλων προξενούν και ζημιές στα αυτοκίνητα.
«Ε»
 
Κάδοι και σκουπίδια


 Αναγνώστης της στήλης τηλεφώνησε πρωί-πρωί, μόλις πέρασε το απορριμματοφόρο από τους κάδους της γειτονιάς του.
Αιτία της διαμαρτυρίας του το γεγονός πως μετά το άδειασμα των κάδων από τα απορριμματοφόρα, πέφτουν στο δρόμο σκουπίδια τα οποία βέβαια δεν μαζεύουν με μια σκούπα οι υπάλληλοι.
Κι έτσι μένουν στο κατάστρωμα ζουμιά και σκουπίδια τα οποία πατιούνται από πεζούς και οχήματα. Μια εικόνα καθόλου τιμητική για την πόλη μας και όπου αλλού παρατηρείται το φαινόμενο αυτό.
Γνωρίζουμε ότι είναι μια μικρή καθυστέρηση το μάζεμα των υπολειμμάτων αυτών, αλλά είτε αυτό θα γίνει ή θα πρέπει να επισκευασθούν οι κάδοι και τα απορριμματοφόρα για να μην πέφτουν σκουπίδια στο δρόμο.
«Ε»
 
Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου για τις φορολογικές δηλώσεις


 Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από νομικά πρόσωπα, θα παραταθεί μέχρι και τα τέλη Απριλίου και θα αφορά όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για το 2013.
 
Στη Θεσσαλονίκη κρέμασαν γόβες


 Ένα πρωτότυπο εικαστικό δρώμενο προς τιμήν των γυναικών πραγματοποιήθηκε εχθές, ημέρα της γυναίκας, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με κεντρικό θέμα την απόλυτη γυναικεία εμμονή: τις γόβες.
Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου διοργάνωσε μία πρωτότυπη εικαστική δράση με τίτλο «Σσσσς….. Shoes». Οι δημότες κλήθηκαν να παραδώσουν παλιά γυναικεία παπούτσια κάθε είδους έως και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, έτσι ώστε χθες να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτό το ιδιαίτερο εικαστικό δρώμενο, προς τιμήν των γυναικών όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά όλου του κόσμου. Τα παπούτσια κρέμονταν ολόκληρη την ημέρα από τοίχο του δημαρχείου!
 
Τα τελευταία λόγια του Τσάβες


 Για όσους αναρωτιούνται ποιες ήταν οι τελευταίες σκέψεις και τα λόγια του Ούγκο Τσάβες, ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της Βενεζουέλας τα αποκάλυψε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν σχετικά.
Τις τελευταίες του στιγμές λοιπόν, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, αν και δεν μπορούσε να μιλήσει, κούνησε τα χείλη του ψελλίζοντας «Δεν θέλω να πεθάνω. Σας παρακαλώ μην με αφήσετε να πεθάνω»!
Ο φόβος του θανάτου είναι αξεπέραστος για όλους τελικά. Όπως όλοι οι απλοί άνθρωποι, ακόμα και οι πιο ξεχωριστοί, στο τέλος της ζωής τους δειλιάζουν μπροστά στο θάνατο…
 
Άλλοι τρεις πρώην υπουργοί στο εδώλιο


 Λίγες μέρες μετά την καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, άλλοι τρεις πρώην υπουργοί ελέγχονται ποινικά για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες. Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων, κατά περίπτωση σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά και κακουργήματος.
Ο Πέτρος Δούκας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος καθώς η παράβασή του εμφανίζεται να τελέστηκε μετά την αυστηροποίηση του σχετικού νόμου το 2010, ενώ οι Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται για πλημμέλημα. Η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης ήρθε μετά από την αποστολή των σχετικών φακέλων από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα πόθεν έσχες των πολιτικών.
Μετά τη σκληρή καταδίκη Παπαγεωργόπουλου και Τσοχατζόπουλου, μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι οι τρεις πρώην υπουργοί θα βρεθούν κι αυτοί αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινές.
 
Έχουμε τον πληθωρισμό που είχαμε το 1968!


 Έτσι δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτών τον Φεβρουάριο του 2013 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του 2013, μειώθηκε κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες. Τον Ιανουάριο, ο πληθωρισμός έτρεχε με 0,2%.Σ’ αυτά τα επίπεδα ο πληθωρισμός είχε να βρεθεί από τον Ιούνιο του 1968! Όμως υπήρχαν και προϊόντα που ανέβηκαν οι τιμές τους όπως για παράδειγμα: Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε κατά 31,3%, των αεροπλάνων κατά 32,1%, στις πατάτες κατά 25% και του ηλεκτρισμού κατά 12,3%. Αντιθέτως, μειώθηκαν οι τιμές στα φάρμακα κατά 14,6%, στις οικιακές υπηρεσίες κατά 7,3%, στις τηλεφωνικές υπηρεσίες κατά 5,1% και γενικότερα στις περισσότερες κατηγορίες των βασικότερων αγαθών κατεγράφη μείωση της τάξης του 1% έως και 5%. Τώρα βέβαια μην πανηγυρίζουμε γιατί αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση έφτασε στα επίπεδα 1968 για αυτό και οι τιμές κρατιούνται χαμηλά!
Μ.Ξ.
 
Εξελίξεις…


 … είχαμε στην «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης». Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Φαίνεται ότι το τουρκικό προξενείο έχει επιλέξει να αφήσει τους πολιτικούς εκτός προεδρίας της «Συμβουλευτικής», μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον Τσετίν Μάντατζη και βάζει τους ψευτομουφτήδες . Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» πάντως, δίπλα στον νέο «πρόεδρο» έσπευσαν να φωτογραφηθούν βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές της μειονότητας….
Μ.Ξ.
 
«Όχι» από το βουλγαρικό κοινοβούλιο στον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη


115 βουλευτές του βουλγαρικού κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της καταγγελίας της διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας- Ρωσίας- Βουλγαρίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Μόλις 25 ψήφισαν κατά και δύο απείχαν. Η ψηφοφορία αυτή έρχεται να «σφραγίσει» την απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από το έργο με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τις παραμέτρους που ορίζει η τριμερής διακυβερνητική συμφωνία που υπεγράφη το 2007.
Η απόφαση φαίνεται οριστική, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στη Βουλγαρία αλλάξει τους συσχετισμούς.
Ε.Δ.
 
Γυναικεία εγκληματικότητα


Για πρώτη φορά στην πόλη μας παρατηρείται αύξηση της γυναικείας εγκληματικότητας και αυτό δείχνει άλλη μία δυσμενή συνέπεια που έφερε η κρίση. Μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής γυναικών σε σπείρες, σημειώθηκε η ληστεία στο κοσμηματοπωλείο (κι ας έφερε και μία δόση ευθυμίας), καθώς και η εμπλοκή δύο ακόμα κοριτσιών στο κύκλωμα ναρκωτικών, όπως αναφέρει και το σημερινό ρεπορτάζ του «Ε». Όλες οι δράστιδες νέα κορίτσια, τσιγγανοπούλες, που ακολουθώντας τα παραδείγματα που βλέπουν στον οικισμό τους επιδίδονται χωρίς να το πολυσκεφτούν σε ενέργειες παραβατικότητας που τις οδηγούν σε υποτροπή και συνεχή μπλεξίματα με την αστυνομία, τα δικαστήρια και φυλακές.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…