Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αποστολή «σωτηρίας» 1.200 επιχειρήσεων εξετελέσθη…

Αποστολή «σωτηρίας» 1.200 επιχειρήσεων εξετελέσθη…

0
eve-empros
Άρση των άρθρων του υπ. Οικονομικών απ’ τα οποία κινδύνευαν με λουκέτο επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας και τη χώρας
 
Μετά από παρέμβαση των προέδρων των 5 επιμελητηρίων της ΑΜΘ και του περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη. Βρήκαν στήριξη σε Βενιζέλο – Κουβέλη
 
«Σωτήρια» για 1.200 επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας αλλά και για χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις της χώρας θεωρείται η παρέμβαση κυριολεκτικά στο… παρά πέντε των πέντε επιμελητηρίων της ΑΜΘ τα οποία δια των προέδρων τους και με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη διεκδίκησαν και επέτυχαν την άρση δύο άρθρων (22 και 42) σε νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών που όπως θεωρούν θα ήταν «ταφόπλακα» για τις επιχειρήσεις που έκαναν χρήση των άρθρων και πήραν επιδοτήσεις κατά τα έτη 1994 – 2005.
Στήριξη από Βενιζέλο – Κουβέλη και βουλευτές της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραϊτης που συμμετείχε στην «ειδική αποστολή» στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη ο κ. Σταϊκούρας τελικά αποφάσισε την άρση των δύο επίμαχων άρθρων υπό την πίεση τόσο των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων και αρχών αλλά και των βουλευτών όλων των κομμάτων και κυρίως της Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ καθώς οι πρόεδροι των Επιμελητήριων συνέλεξαν υπογραφές ενώ ενημέρωσαν και έλαβαν διαβεβαιώσεις στήριξης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη με τους οποίους είχαν συναντήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα απασχόλησε και την τριμερή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
«Βέβαιο λουκέτο για 1.200 υγιείς επιχειρήσεις της ΑΜΘ αν «περνούσαν» τα άρθρα
Σ’ ότι αφορά τα επίμαχα άρθρα: Το άρθρο 22 προέβλεπε την κατάπτωση των εγγυήσεων που είχαν δοθεί από το Ελληνικό Δημόσιο για το 80% του κεφαλαίου τους. Όπως σημείωσε ο κ. Μωραΐτης αν αυτό περνούσε πάνω από 1.200 υγιείς επιχειρήσεις της ΑΜΘ θα αναγκάζονται να κλείσουν καθώς δεν θα μπορούσαν να υπαχθούν στο άρθρο 45 για ρύθμιση των χρεών τους. Επίσης το άρθρο 42 αφορούσε την επιδότηση του επιτοκίου που δόθηκε από το 1995 μέχρι το 2005 και σύμφωνα με κοινοτική οδηγία πρέπει να επιστραφούν: «Ευτυχώς που το μάθαμε εγκαίρως και προλάβαμε. Διαφορετικά αύριο κιόλας θα έκλειναν 1.200 υγιείς επιχειρήσεις στην περιφέρειά μας και αρκετές χιλιάδες σ’ όλη τη χώρα. Υπολογίζουμε ότι θα είχε ακόμη 150.000 ανέργους. Βρήκαμε στήριξη από τους προέδρους των κόμματων της συγκυβέρνησης και από τους βουλευτές και τους ευχαριστούμε. Μόλις έγινε γνωστήή άρση των άρθρων του νομοσχεδίου δεχόμαστε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία μας από όλους στους συναδέλφους ανά τη χώρα», επισημαίνει ο κ. Μωραΐτης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΝΦΙΑ-Ε9: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις λαθών

Ποια είναι η  διαδικασία που μειώνει τον φόρο ακινήτων Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κυρίως όσοι…