Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νομική η λύση για την Αναπτυξιακή

Νομική η λύση για την Αναπτυξιακή

0
anaptyxiaki 2-empros
Οι μέτοχοι αποφάσισαν να καταθέσουν αίτημα στο Πρωτοδικείο για να κλείσει την εταιρεία και να ορίσει εκκαθαριστές
 
Τρέχουν οι εξελίξεις αναφορικά με την Μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Θ. Ξυνίδης. Όμηροι της κατάστασης οι εργαζόμενοι
 
«Έδιωξαν την καυτή πατάτα από τα χέρια τους», οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής και στην τελευταία σύσκεψη που είχαν την Τρίτη 19 Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ, εν’ όψει της αδυναμίας να συγκαλέσουν γενική συνέλευση ώστε να οριστικοποιήσουν την απόφαση για λύση της εταιρείας, λόγω μη απαρτίας καθώς το Δ.Π.Θ. και πάλι δεν όρισε εκπρόσωπο και εν’ όψει επίσης και της αδυναμίας να ορίσουν εκκαθαριστές αφού κανείς δεν δέχεται ν’ αναλάβει την εκκαθάριση όπως έγινε γνωστό από την προ μιας εβδομάδας σύσκεψη, αποφάσισαν ν’ αναθέσουν στο δικαστήριο να βγάλει το «φίδι από την τρύπα» δίνοντας έτσι ένα τέλος στην πολύπαθη εταιρεία.  
Δικαστικό το ΤΕΛΟΣ της Αναπτυξιακής
Είδαν και απόειδαν οι μέτοχοι ότι έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και ότι η υπόθεση τραβάει σε μάκρος γι αυτό και αποφάσισαν να δώσουν ένα νομικό τέλος στην εταιρεία. Συγκεκριμένα κάνοντας χρήση του νόμου 2190 περί Ανωνύμων Εταιρειών που προβλέπει ότι οι μέτοχοι μπορούν να ζητήσουν από το δικαστήριο της εταιρείας αν συντρέχουν λόγοι όπως ανενεργούς κατάστασης και διακοπής επί μακρόν των δραστηριοτήτων της. Την πρόταση κατέθεσε ο Θανάσης Ξυνίδης και οι μέτοχοι αποφάσισαν ομόφωνα να καταθέσουν αίτημα στο δικαστήριο ν’ αναλάβει την οριστική λύση της εταιρείας και να ορίσει εκκαθαριστές. Αναμένεται η κατάθεση της σχετικής αίτηση στο Πρωτοδικείο στις επόμενες μέρες.
Να σημειώσουμε ότι στη σύσκεψη παρόντες ήταν όλοι οι μέτοχοι πλην του εκπροσώπου του ΔΠΘ που παρά τη δέσμευσή του την προηγούμενη φορά δεν είχε ορίσει εκπρόσωπο με ευθύνη του πρύτανη – γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια. Το Επιμελητήριο εκπροσωπούνταν μετά από εξουσιοδότηση του προέδρου του κ. Μωραΐτη ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα από τον οικονομικό επόπτη κ. Σπύρο Κάλφα.
Προανακριτική για την μηνυτήρια Αναφορά
Παράλληλα μ’ αυτό «τρέχουν» και οι εξελίξεις σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Θανάσης Ξυνίδης που βασίζεται στο σκεπτικό ότι μια εταιρεία που υλοποιεί προγράμματα τα οποία καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα δεν δικαιολογείται να έχει ζημιές που ανέρχονται κατ’ εκτίμηση του ιδίου σε 1 εκ. χρέη όπως επίσης και να έχει δαπανήσει το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου που ανέρχονται σε 1 κε. ευρώ επίσης. Ήδη έχουν κληθεί οι μέτοχοι σε προανακριτική κατάθεση όπως μας έχει ενημερώσει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης ο οποιος και κατέθεσε.
Σε ομηρία οι εργαζόμενοι
Στην πιο δύσκολη όμως θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής οι οποίοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και πριν δοθεί ένα οριστικό τέλος στην εταιρεία βρίσκονται όμηροι της κατάστασης. Επίσης για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους πρέπει πρώτα να βγει το πόρισμα των εκκαθαριστών το οποίο όμως πρέπει να επιρρίπτει ευθύνες σε πρόσωπα ώστε να στραφούν εναντίον τους διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους Διαφορετικά μάλλον τα χάνουν καθώς οι δήμοι αδυνατούν να τα καλύψουν.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…