Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο Μ. Ευστρατίου νιώθει «φωνή βοώντος» στην Π.Ε. Ξάνθης

Ο Μ. Ευστρατίου νιώθει «φωνή βοώντος» στην Π.Ε. Ξάνθης

0
eustratiou babis-empros
Καταγγέλλει ότι το σωματείο αδιαφορεί για τις προτάσεις του και δεν απαντά σε μια σειρά από εργασιακά και κοινωνικά θέματα που θέτει
 
Την αδιαφορία του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων της Π.Ε. Ξάνθης καταγγέλλει ο Μπάμπης Ευστρατίου, περισσότερο ως υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας και λιγότερο ως πρόεδρος του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, για το λόγο ότι δεν έχει λάβει καμία απάντηση στις συνεχείς ενοχλήσεις και επιστολές του, όπως ο ίδιος καταθέτει. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε με προσωπική επιστολή στους εργαζομένους του οργανισμού, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει κάνει και για μια σειρά από προτάσεις, που δεν απασχόλησαν το Δ.Σ.
Ο ίδιος στην επιστολή του αναφέρει: «θεωρώ ότι όλο αυτό το διάστημα τους έχω επισημάνει σημαντικά θέματα, είτε γραπτώς είτε προφορικώς, τα οποία πρέπει ακόμη και τώρα, να συζητηθούν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα» και αποδίδει την άρνηση του ΔΣ να απαντήσει σε «προσωπικές μικροψυχίες», τις οποίες τους καλεί να κάνουν πέρα και να συγκαλέσουν άμεσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Επιγραμματικά ως θέματα που έχει θέσει προς συζήτηση και ουδέποτε έχουν συζητηθεί, απαριθμεί :
1.Ενέργειες του συλλόγου για την συμμετοχή συναδέλφων με οικονομικά ή άλλα προβλήματα, στο αμειβόμενο Μεικτό Συνεργείο Ελέγχου Οχημάτων και στα ΚΕΛΑΥΕ.
(Τα 6 από τα 7 μέλη του Δ.Σ. συλλόγου συμμετέχουν σε αμειβόμενα συνεργεία ελέγχου, ΑΔΑ: ΒΕΤ97ΛΒ-Ν3Π)
2.Προτάσεις του Συλλόγου στην διαβούλευση που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών με τίτλο : «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση – Ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50/ΕΚ».
3.Συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. σε απεργίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά και σε κινητοποιήσεις ή δράσεις του Συλλόγου. (Είναι ηθικό σε ημέρα απεργίας να παίρνουν άδεια τα μέλη του Δ.Σ. )
4.Αποκλεισμός της Π.Ε. Ξάνθης από τις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, (Ευθύνες για τον αποκλεισμό μια ολόκληρης περιφερειακής ενότητας και επιστροφή των ταχυδρομημένων φακέλων με τα ψηφοδέλτια των συναδέλφων).
5.Ενέργειες του Συλλόγου για την εφαρμογή του Ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την διαθεσιμότητα των συναδέλφων.
6.Ενέργειες του Συλλόγου για την ηθική ή οικονομική στήριξη των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
7.Συζήτηση πρότασης για την δημιουργία ενός συλλόγου με προοπτική να εκπροσωπήσει όλους τους υπαλλήλους της ΠΑΜΘ, μια και όλοι ανήκουμε πλέον στον ίδιο φορέα. (Έχει σταλεί επιστολή στον συλλόγου 4/2/2013. Η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος και η Θεσσαλία έχουν προχωρήσει στην δημιουργία ενός συλλόγου για καλύτερη εκπροσώπηση.)
8.Ενέργειες του Συλλόγου για την ηθική βοήθεια και συνεργασία με τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της ΠΑΜΘ για την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ της Ξάνθης (Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την επαναλειτουργία του από την Δ/νση Μεταφορών και Συγκοινωνιών).
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Σε καθαρά θεσμικό πλαίσιο και σε μάλλον χαμηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του Νίκου Δένδι…