Σχόλια 06-03-2013

0
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Συμπλήρωση: Αν έχουν φαγητό!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 Ο θρησκευτικός τουρισμός


 Δεν περιμένουμε να γίνουν επενδύσεις στην περιοχή μας από Έλληνες επενδυτές και πολύ περισσότερο από Τούρκους. Οι λόγοι, λίγο πολύ γνωστοί και για τους μεν αλλά και τους δε.
Ως εκ τούτου, ένα μόνο θα πρέπει να περιμένουμε. Την αύξηση της επίσκεψης Τούρκων τουριστών στην περιοχή μας. Σε κάμπο και βουνό, σε θάλασσα και βέβαια στα θρησκευτικά Μουσουλμανικά μνημεία που υπάρχουν άφθονα και τα οποία θα πρέπει να προβληθούν ανάλογα.
Για να γίνει αυτό όμως απαιτείται δουλειά, φαντασία και βέβαια ιδέες. Οι οποίες υπάρχουν και είναι διαθέσιμες σε όσους δημάρχους το θελήσουν. Ας τηλεφωνήσουν να τους πούμε.
Όλοι οι τοπικοί άρχοντες δεν θα πρέπει να ξεχνούν και δεν θα πρέπει να υποτιμούν τον θρησκευτικό τουρισμό.
«Ε»
 
Κακή διαχείριση


 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχου Οικονομικού Επιθεωρητή τα οποία ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γ. Ξανθόπουλος, το Κ.Ε.Κ. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης την περίοδο 2008-2010 έχει έλλειμμα 150.000 ευρώ από αδικαιολόγητες δαπάνες.
Τα σχόλια νομίζουμε ότι περιττεύουν. Ένα ένα τα κρατικά, νομαρχιακά ή κρατικοδίαιτα Κ.Ε.Κ. οδεύουν προς κλείσιμο είτε λόγω κακής διαχείρισης είτε λόγω υπερβολικών λειτουργικών εξόδων.
Τα δε διαχειριστικά σκάνδαλα σιγά-σιγά βγαίνουν στην επιφάνεια, όπως έγινε με την Αναπτυξιακή Ξάνθης και το ΚΕΚ που είχε και το οποίο επίσης χρωστά χρήματα σε διάφορους ιδιώτες.
«Ε»
 
Πάει ενημερωμένος


 Η παρουσία του Ηλία Βασιλούδη στο δημοτικό συμβούλιο είναι γεγονός πως δεν περνά απαρατήρητη. Κι αυτό γιατί ο οδοντογιατρός πάει πάντα σωστά ενημερωμένος και με θέσεις και προτάσεις. Οι δε παρατηρήσεις του εύστοχες και ρεαλιστικές.
Αν δε η πλειοψηφία δεν έπασχε από τη νόσο του «ποιος το λέει αυτό», αλλά «τι λέει αυτός», τότε πολλά θα αποδεχόταν και υλοποιούσε.
Αλλά, είπαμε: Όταν έχεις την εξουσία γίνεσαι αλαζονικός και ξεχνάς ότι το ανέβασμα έχει και κάθοδο που μπορεί να είναι και ανώμαλη…
«Ε»
 
Οκτώ χρόνια κάθειρξη στον Άκη για το πόθεν έσχες


 Οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση, πρόστιμο 525.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο Άκης Τσοχατζόπουλος μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του. Πρόκειται για την πρώτη δίκη για τον πρώην υπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε αμετανόητος και προκλητικός στο δικαστήριο, αναγκάζοντας τον πρόεδρο να του κάνει συστάσεις, καθώς αγόρευε με τα χέρια στις τσέπες!
Και έπεται και συνέχεια με τα εξοπλιστικά…
 
120 ράμπο του ΣΔΟΕ πιάνουν δουλειά


 Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι οφσόρ εταιρείες και οι πολύ πλούσιοι φορολογούμενοι, γι αυτό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα ρίξουν τα φώτα πάνω τους και μία ειδική ομάδα 120 ελεγκτών – ράμπο θα σαρώσει όλα τα στοιχεία γύρω από την περιουσιακή τους κατάσταση. Το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με στόχο να αυξηθούν οι εισπράξεις έπειτα από ελέγχους, οι οποίες μέχρι σήμερα απαιτούσαν τη σύνταξη ειδικής έκθεσης και την ενεργοποίηση της αρμόδιας ΔΟΥ για να φτάσουν οι βεβαιωμένοι φόροι στο ταμείο.
Όπως προβλέπει το μνημόνιο, το 2012 θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί 1.900 έλεγχοι σε φορολογουμένους μεγάλου πλούτου.
 
Η τραγωδία των πέντε φοιτητών συγκλονίζει


 Σε σιωπηρή διαμαρτυρία συμμετείχαν το Σάββατο εκατοντάδες Λαρισαίοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών της πόλης, στη μνήμη των δυο φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Πέμπτη, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι.
Οι πολίτες, στάθηκαν επί ώρα σιωπηλοί στην Κεντρική Πλατεία, κρατώντας αναμμένα κεριά υπό τους ήχους διακριτικής μουσικής που έπαιζε νεανικό συγκρότημα, αποχαιρετώντας έτσι τους δύο άτυχους νέους, η απώλεια των οποίων συγκλόνισε την πόλη, και στέλνοντας μήνυμα διαμαρτυρίας προς την πολιτεία.
 
«Η Χαλκιδική είναι εδώ»


 Μ’ αυτό το σύνθημα χιλιάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν σε ένα δυναμικό συλλαλητήριο υπέρ της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός». Εργαζόμενοι στις στοές, εργάτες και μηχανικοί ήταν στη συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά, μαζί με τις οικογένειές τους, αλλά και πλήθος κόσμου από όλες τις κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη.
Οι κάτοικοι της πραγματικής Χαλκιδικής εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τρομοκρατία που ασκείται από μερίδα ατόμων της περιοχής, οι οποίοι προάγουν την πολιτική της στείρας άρνησης, τη στιγμή που ο τόπος στενάζει από την ανεργία και τη φτώχεια. Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
«Θα βυθίσουμε την περιοχή στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην ανεργία, ή θα πάει μπροστά; Θεματοφύλακες του περιβάλλοντος αυτής της περιοχής είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Στηρίζουμε την επένδυση», δήλωσε, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας.
  
H Λάουρα Νάργες, βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού


 Μετά από πολλή σκέψη και πολύ βάσανο κατέληξαν τελικά στην Λάουρα Νάργες ως βασίλισσα του Ξναθιώτικου Καρναβαλιού του 2013. Πρόκειται για μια πολύ νέα, όμορφη ξανθιά κοπέλα που ξεχώρισε με την χορευτική της ικανότητα στην εκπομπή στον Αντ1 «Dansing with the stars» αλλά και για τα …τσαχπίνικα ελληνικά της που θύμιζαν λίγο από Καλομοίρα. Η Λάουρα Νάργες είναι ελληνογερμανίδα, εξ’ ου και η προφορά. Any way …καλή επιλογή μόνο και μόνο ότι φέτος είναι αναγνωρίσιμη και μπορεί να προσδώσει κάτι σε μεγαλύτερη προβολή και διαφήμιση του θεσμού. Δεν ξέρουμε βέβαια πόσα θα πάρει…
Πόσα κ. Φανουράκη;
Μ.Ξ.
 
Του’ φεξε και πάλι του δημάρχου Αβδήρων κ. Τσολακίδη…


 Πρώτος πρώτος ο δήμος Αβδήρων στην λίστα με τους 99 δήμους που θα επιχορηγηθούν με το συνολικό ποσό των 362.783.175 ευρώ για να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους. Έτσι ο δήμος Αβδήρων θα πάρει 487.468 ευρώ τα οποία και θα διαθέσει για να καλύψει τα χρέη του προς τους ιδιώτες που έχουν καταγραφεί σε λίστα μέχρι της 10 /10/2012. Και επειδή η κατάσταση με τα χρέη των δήμων έχει ξεφύγει το υπουργείο σφίγγει τα λουριά στους δημάρχους και τους βάζει ένα φραγμό. Δηλαδή θα μπορούν να έχουν μέχρι 10% του προϋπολογισμού τους χρέη αν ξανοιχτούν παραπάνω πάνε για παράβαση καθήκοντος. Δύσκολοι καιροί για δημάρχους. Έχουμε παράδειγμα και σε τοπικό επίπεδο…
Μ.Ξ.
 
Καταδικάστηκε για τη μη απόλυση Καραλευθέρη ο Σ. Χατζηευαγγέλου


Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε πρωτόδικα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στο δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου στη χθεσινή του συνεδρίαση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, εξαιτίας της μη απόλυσης του δημοτικού υπαλλήλου Δημήτρη Καραλευθέρη, ο οποίος είχε καταδικαστεί τελεσίδικα το 2008 για ατασθαλίες στην κοινότητα Μαγγάνων σχετικά με τις εισφορές του ΟΓΑ. Μαζί του καταδικάστηκε και ο τελευταίος για ηθική αυτουργία.
Θυμίζουμε ότι την καταγγελία είχε κάνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Θωμάς Μίχογλου, ο οποίος ήταν και μάρτυρας, μαζί με το Στέλιο Μωραΐτη, αν και το δικαστήριο δεν δέχθηκε παράσταση Πολιτικής Αγωγής.
Ο δήμαρχος άσκησε έφεση, ωστόσο βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα να τεθεί σε προσωρινή αργία από το γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.
Το περιβάλλον Χατζηευαγγέλλου σχολίασε ότι ήταν αδύνατο το δικαστήριο να μείνει ανεπηρέαστο από τις εθνικές εξελίξεις και το γενικότερο κλίμα της τιμώρησης των παραβάσεων πολιτικών και αυτοδιοικητικών.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …