Σχόλια 27-03-2013

0
Ο Ρετζάι καλός στην επίθεση (αποδράσεις) αλλά κακός στην άμυνα (συλλήψεις)
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Το ρωσικό χρήμα


 Το ρωσικό χρήμα, νόμιμο και μη, δεν κατευθύνθηκε μόνο προς την Κύπρο. Απεναντίας. Πολύ μεγάλο ποσοστό πήγε προς Λονδίνο, όπου αγοράστηκαν ακίνητα στις αριστοκρατικές συνοικίες, αγοράστηκαν ποδοσφαιρικές ομάδες, έγιναν αγορές πινάκων ζωγραφικής και άλλα.
Ότι υπήρξαν καταθέσεις και στην Κύπρο, αυτό είναι βέβαιο. Όπως βέβαιο είναι ότι δεν ήταν αυτή η αιτία των δεινών σήμερα στο νησί, αλλά η πολύ μεγάλη διόγκωση του τραπεζικού συστήματος, το οποίο δεν στηριζόταν σε δικές του βάσεις.
«Ε»
 
Στην δημοκρατία


 Η δημοσιότητα στην δημοκρατία είναι ο πυρήνας του κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικο-οικονομικός έλεγχος γίνεται με τα Μέσα Ενημέρωσης.
«Ε»
 
Και τώρα;


 Εύλογο το ερώτημα: Και τώρα που το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, απορρίπτοντας αίτηση οκτώ συλλόγων που ζητούσαν την αναστολή, τι μέλλει γενέσθαι;
Θα πειθαρχήσουν οι αντιρρησίες στην απόφαση; Θα την σεβαστούν, όπως οφείλουν να πράττουν σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα; Ή μήπως θα αγνοήσουν και την απόφαση των ανώτατων δικαστών;
Τώρα θα φανεί κατά πόσο σέβονται τους νόμους και τους θεσμούς στην πράξη κι όχι στα λόγια!
«Ε»
 
Οι ξεφτιλισμένοι


 Το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΤΑ δεν έχει συνεδριάσει εδώ και δυόμισι χρόνια…Με αποτέλεσμα βέβαια να μένουν ατιμώρητοι εκατοντάδες επίορκοι!
Έτσι, η λησμονιά και η παραγραφή κυριαρχούν στις υποθέσεις αυτές αφού χιλιάδες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων σκοπίμως μένουν στα συρτάρια χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις στους επίορκους.
Και βέβαια, αυτή η προστασία των διεφθαρμένων υπαλλήλων μόνον στη χώρα μας παρατηρείται στον βαθμό αυτόν. Γι’ αυτό είναι ξεφτιλισμένοι όσοι καλύπτουν τέτοιες νοοτροπίες.
«Ε»
 
Το «ΟΧΙ» που έγινε «ΝΑΙ»


 Και τώρα; Τώρα που το ΟΧΙ το βροντερό και εθνικό και υπερήφανο έγινε ΝΑΙ, τι έχουν να μας πουν κάποιοι; Πολλά λέγοντες μάλιστα; Και πού είναι αλήθεια, πού χάθηκαν;
Ήσαν αφελείς ή ανόητοι; Και οι πομπώδεις δηλώσεις τους με προτεταμένο το δάκτυλο προς τους λογικούς που έβλεπαν το αδιέξοδο και θλίβονταν για το μέλλον, ξεχάστηκαν;
Εν μια νυκτί όλα, όταν διαπίστωσαν οι αφελείς πως οι Ρώσοι θα τρέξουν να τους σώσουν! Οποία μωρία αλήθεια…
Ουαί! Επένδυσαν κάποιοι στην Κύπρο και την Ελλάδα στο ΟΧΙ και τώρα σιωπούν, αφού εξάντλησαν το λεξιλόγιο του πατριωτισμού και της αφέλειας.
Ας είναι. Προσδοκούν οι λογικοί τουλάχιστον μια συγγνώμη ως ελάχιστη τιμωρία τους.
«Ε»
 
«Το ίδιο αδίκημα»


 Η είδηση: «Ο 35χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα». Είναι δε το αδίκημα η κλοπή καλωδίων της ΔΕΗ, μετασχηματιστών και άλλων υλικών που στη συνέχεια πωλούνται αφού βέβαια γίνει ζημιά στο σημείο κλοπής πολλαπλάσια.
Η αστυνομία συλλαμβάνει τους δράστες, τους οδηγεί στον εισαγγελέα, ορίζεται η δίκη και μέχρι τότε, ο δράστης ή οι δράστες συνεχίζουν το «έργο της κλοπής»!
Και η κοινωνία ρωτάει απορώντας: Τι θα γίνει; Νομικά προστατεύεται ο παράνομος και τη νύφη πληρώνει ο νοικοκύρης, η ΔΕΗ και το κάθε θύμα κλοπής.
Πού θα φτάσει αυτή η ιστορία; Τι πρέπει να γίνει; Δεν πρέπει να ληφθεί κάποιο μέτρο;
«Ε»
 
Ο πιο καλός ο μαθητής της…ευρωζώνης


 ….δεν είναι άλλος από τη Γερμανία! Αυτό δήλωσε υπεραμυνόμενος της γερμανικής πολιτικής ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του.
“Είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη (στο σχολείο), όταν αυτός που έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες”, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ZDF, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κριτική που πολλαπλασιάζεται κατά της Γερμανίας, κυρίως στη νότια Ευρώπη.
Παράλληλα, αντέκρουσε τις κατηγορίες περί του κακού γερμανού λέγοντας ότι οι Γερμανοί ανέλαβαν ευθύνες και οικονομικά βάρη, συμμετέχοντας σε πακέτα διάσωσης χωρών. Αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι δεσμεύσεις από όλους και όλοι να φροντίζουν να θέτουν σε τάξη τα οικονομικά τους, για να μην είναι αναγκασμένοι να επωμίζονται και το κόστος.
-Όλοι πρέπει να γίνουμε σαν τους Γερμανούς, διαφορετικά μας περιμένει σκληρή τιμωρία…
 
Ανοικτά σήμερα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών


 Με επίσημη ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς έκανε γνωστή την συμφωνία για μετάβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στον έλεγχο της.
Η σχετική συμφωνία υπεγράφη εχθές το μεσημέρι, και προβλέπει την απόκτηση του εν Ελλάδι δικτύου των τριών Κυπριακών Τραπεζών έναντι ποσού 524 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τα υποκαταστήματα που έχουν στην Ελλάδα οι τράπεζες Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποκτήσει όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια των καταστημάτων στην Ελλάδα της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και καταθέσεων των θυγατρικών τους στην Ελλάδα (leasing, factoring και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος – IBG).
Τα υποκαταστήματα αυτά θα επαναλειτουργήσουν από σήμερα το πρωί και όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται κανονικά.
 
 Παραβάσεις με πειστήρια


Ακούει πλέον καρναβάλι και… το μάτι του γυρίζει. Ο λόγος για τον Αλέκο Κυριακίδη που απηύδησε με το όργιο παρανομίας το διήμερο του καρναβαλιού. Μπορεί τα πρώτα δείγματα που έχουμε από τη λειτουργία του στη θέση του αντιδημάρχου δημοτικής αστυνομίας να δείχνουν επιείκεια, αλλά είναι να μη διαπιστώσει την υπερβολή. Άπαξ και διαπίστωσε το… όργιο, άρχισε τα πρόστιμα που έφτασαν μέχρι και τα 2.500 ευρώ σε συγκεκριμένο καφέ!
Από δω και πέρα λοιπόν, αλλάζει τακτική. Κρατάει μεν το μπλοκάκι με την προειδοποίηση πριν την «καμπάνα», αλλά προμηθεύει τους αστυνομικούς με φωτογραφική μηχανή, ώστε κανείς να μην μπορεί να τους αμφισβητήσει, προβάλλοντας κωμικοτραγικές δικαιολογίες.
Έτσι, από δω και πέρα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα βγαίνουν «τσάρκα» με το μπλοκάκι των προστίμων, το μπλοκάκι της προειδοποίησης και τη φωτογραφική τους μηχανή!
Ε.Δ.
 
Η μόνη ανακύκλωση στο δήμο Ξάνθης!


Βέβαια, όταν διαπίστωσε την αγανάκτηση του Αλέκου Κυριακίδη για τις παρανομίες του καρναβαλιού ο Νίκος Ανταμπούφης δε του χαρίστηκε. Ειδικά όταν άκουσε ότι ο ίδιος δεν ήξερε την κατάσταση, παρόλο που είναι έμπειρος δημοτικός σύμβουλος και χρόνια στα πράγματα, του απάντησε το αποστομωτικό: «καλά τόσα χρόνια στη δημοτική αρχή πώς γίνεται και δεν τα ήξερες αυτά που συμβαίνουν! Δε σου είπε κανένας τίποτα; Άλλωστε, η μόνη ανακύκλωση που κάνει ο δήμος Ξάνθης είναι στους αντιδημάρχους που τους αλλάζει από πόστο σε πόστο!».
Ε.Δ.
 
Αναβολή λόγω μη ετοιμότητας. Τι πρωτότυπο!


Αναβλήθηκε τελικά, λόγω μη ετοιμότητας του συστήματος, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις τιμές των φαρμάκων, που αναμενόταν να εφαρμοστεί από χθες. Σύμφωνα με το σχέδιο, που ίσως τεθεί σήμερα σε λειτουργία, η αποζημίωση του Ταμείου θα καθορίζεται με βάση την ασφαλιστική τιμή, η οποία έχει υπολογιστεί για κάθε κατηγορία φαρμάκων. Για σκευάσματα μέχρι αυτή την τιμή, ο ασθενής θα πληρώνει την συμμετοχή που είχε μέχρι τώρα. Αν όμως είναι ακριβότερο τότε θα επιβαρύνεται επιπλέον και με το 50% της διαφοράς. Οι φαρμακοποιοί πάντως διερωτώνται για τη σκοπιμότητα αυτού του μέτρου, φοβούμενοι ότι σταδιακά θα επιβαρυνθεί ο ασφαλισμένος με το σύνολο της διαφοράς. Όπως μας εξήγησε η κ. Κάλφα που πρόλαβε στο μισάωρο που τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο να εκτελέσει 1-2 συνταγές, δεν επιβαρύνθηκαν οι ασθενείς γιατί η ασφαλιστική τιμή ήταν πολύ κοντά στην εμπορική.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…