Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Οι καρναβαλικές πόλεις της χώρας συντονίζονται

Οι καρναβαλικές πόλεις της χώρας συντονίζονται

0
Karnavali 2013 135-empros
Επαφή με ενδιαφέρουσα πρόταση από τον αντιδήμαρχο Ζακύνθου Α. Λαδικό προς τον Μ. Φανουράκη
 
Προσπάθεια για τη δημιουργία δικτύου καρναβαλικών πόλεων. Ο πρόεδρος του Κ.Π. προτείνει ακόμη και την κοινή συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα
 
Πρωτοβουλία να συσπειρώσει τις καρναβαλικές πόλεις της χώρας, δημιουργώντας ένα δίκτυο με αμοιβαίες επισκέψεις και παρουσιάσεις εθίμων, δρωμένων και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Ζακυνθίων και αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Άκης Λαδικός, ο οποίος ήρθε σε επαφή με αρμόδιους αντιδημάρχους και προέδρους ΝΠΔΔ, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες, αλλά και οι προθέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Μαζί με τις επαφές που είχε με Κοζάνη, Ρέθυμνο και Πάτρα, ο κ. Λαδικός επικοινώνησε και με το Μανόλη Φανουράκη, ο οποίος βρήκε ενδιαφέρουσα την προοπτική, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την τύχη της χώρας να έχει τόσες πολλές διοργανώσεις καρναβαλιού. Αρχικά συζητήθηκε η παρουσίαση ενός φημισμένου εθίμου της Ζακύνθου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης ή με το καρναβάλι, όσον αφορά το λαογραφικό του χαρακτήρα και συμφωνήθηκε συνάντηση στο νησί ή στην Πάτρα (που θα βρεθεί ο Μανόλης Φανουράκης εντός του επόμενου διαστήματος) για να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός. Για τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης πάντως, καίρια προς αυτή την κατεύθυνση είναι η διερεύνηση της δυνατότητας υποβολής κοινού ευρωπαϊκού προγράμματος από τις πόλεις που θα ενταχθούν στο δίκτυο καρναβαλικών πόλεων. «Τα έξοδα για το καρναβάλι είναι πάρα πολλά και το ξέρουμε όλοι. Το θέμα είναι να σκεφτούμε από κοινού και να κάνουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση με βάση τις ανάγκες μας», σημείωσε ο κ. Φανουράκης.
Ακόμη, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, σκοπεύει από νωρίς κιόλας να επαναφέρει την πρόταση για το παιδικό καρναβάλι, ορμώμενος από την επιτυχία της συμμετοχής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Αυτός είναι και ο λόγος που θα βρεθεί και στην Πάτρα σε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Όπως και εκεί, θα προτείνει να συμμετέχουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων (αφού αρνείται η πρωτοβάθμια) με πληρώματα γονείς και παιδιά σε ένα κορυφαίο μαθητικό γεγονός την Κυριακή, πριν την καρναβαλική παρέλαση και αυτό να καθιερωθεί ως θεσμός.
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…