Σχόλια 23-03-2013

0
Η μαμά Ελλάς δέχθηκε στην αγκαλιά της τις προσφυγοπούλες τράπεζες της Κύπρου
 
 Βροχές, χιόνια, χαλάζι


 Δικαίωσε για άλλη μια φορά τη φήμη του ο Μάρτης ως «γδάρτης και παλουκοκάφτης». Και τι δεν είδαμε: Από βροχή άφθονη, κρύο, χιόνια και χαλάζι την Παρασκευή το μεσημέρι.
Όμως, ό,τι και να κάνει, τα ψωμιά του τα έφαγε. Μια βδομάδα του μένει και θα μας αποχαιρετήσει.
«Ε»
 
Οι Κυπριακές τράπεζες


 Η απόφαση ελήφθη: Τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα περιέρχονται και θα ανήκουν σε ελληνικές. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα και οι καταθέτες των τριών τραπεζών δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα ως προς τα χρήματά τους που διασφαλίζονται απόλυτα.
Πιθανότεροι αγοραστές των κυπριακών τραπεζών φέρονται οι τράπεζες Πειραιώς και ALPHA.
«Ε»
 
Νομίζω;


 Υπομονή: Αφού η ΓΣΕΕ έλυσε τα δικά της προβλήματα, ανέλαβε να μας προτείνει πως θα λύσουμε οι Θρακιώτες τα δικά μας για ν’ αναπτυχθούμε. Μας δουλεύουν ή έτσι νομίζω;
«Ε»
 
Φόρος 45% για τα μαύρα χρήματα


 Αντιμέτωποι με πρόσθετους φόρους έως και 45% βρίσκονται από προχθές χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έβγαλαν την περίοδο 2009-2011 δισεκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά δεν κατάφεραν τελικά να δικαιολογήσουν την ψαλίδα σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.
Οι e– πύλες για την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων έκλεισαν προχθές και από τους 24.710 φορολογούμενους στους οποίους εστάλησαν ειδοποιητήρια μόνο οι 13.710 υπέβαλαν πρόσθετα στοιχεία.
Οι υπόλοιποι κάναν το κορόιδο πιστεύοντας πως δεν θα γίνει τελικά τίποτε όπως συνήθως συμβαίνει στην αστεία μας χώρα.
-Μακάρι να μην συμβεί έτσι, αλλά εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε…
«Ε»
 
Κι άλλη ανάπτυξη!


 Ναι, παρουσιάστηκε μελέτη από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη που αναφέρεται στην Ανάπτυξη της Θράκης! Κι άλλη μελέτη (πόσο κόστισε;) κι άλλο ενδιαφέρον, για τη Θράκη, τρομάρα τους!
Και ιδού τι πρότειναν οι νέοι ειδήμονες: «Αναγκαίο ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΑΜΘ, απαραίτητος κοινωνικός και πολιτικός διάλογος. Στα κλασικά clusters (ολοκληρωμένα συμπλέγματα δραστηριοτήτων) το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας».
Αν καταλάβατε κάτι να μας το πείτε κι εμάς. Και χωρίς ντροπή, ξεσήκωσαν μια παλιά μελέτη για ολόκληρη τη χώρα και την έφεραν στη Θράκη, χωρίς ν’ αλλάξουν ούτε ονόματα ούτε τίποτε!
Χωρίς ντροπή και τσίπα, είπαν πράγματα (για άλλη μια φορά) χιλιοειπωμένα και γνωστά. Τα είπαν έτσι για να λένε ότι κάτι έκαναν. Κι αυτά τα λόγια του αέρα τα ονόμασαν, άκουσον άκουσον, «Σχέδιο για την ανάπτυξη της Θράκης!»
-Βρε άει χαθείτε…
«Ε»
 
Παραμένει η Ψάλτη


 Στο δικαστικό σώμα παραμένει η εφέτης Μαρία Ψάλτη, η οποία είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε υπόθεση της Μονής Βαλτοπεδίου.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με ψήφους 49 έναντι 4 έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να της επιβληθεί το μέτρο της οριστικής παύσης. Η δικαστική λειτουργός αρχικά είχε καταδικαστεί, αλλά έπειτα από δύο αναιρετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου αθωώθηκε οριστικά. Λέγεται πως στην απόφαση των δικαστικών έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η Ψάλτη πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί σε λίγους μήνες.
Και κάτι τελευταίο. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε μετά από 5 χρόνια.
«Ε»
 
Η κίνηση Σαββίδη


 Τα μεγάλα παιγνίδια οικονομικού περιεχομένου γίνονται και από μεγάλους παίκτες. Κι ένας τέτοιος είναι και ο Ιβάν Σαββίδης. Κι αυτό στηρίζεται στην κίνηση που έκανε αγοράζοντας τις μετοχές της ΣΕΚΕ.
Αυτό δεν έγινε τυχαία. Απεναντίας μάλιστα. Γιατί, στην τότε ανακοίνωση του εκκαθαριστή για την παράταση του διαγωνισμού γινόταν σαφές πως «για την κήρυξη του προτιμητέου υποψήφιου, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, απαιτείται η προηγούμενη έγγραφη συμφωνία του υποψήφιου αγοραστή με τον μέτοχο της καταστατικής μειοψηφίας της ΣΕΚΑΠ (δηλαδή τη ΣΕΚΕ), ούτως ώστε να διασφαλίζεται η υλοποίηση της συναλλαγής πώλησης, στο μέτρο που απαιτείται η σύμπραξη του τελευταίου».
Έτσι ο ομογενής επιχειρηματίας, που έγινε γνωστός από την απόκτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και από την πρόσφατη ανάληψη διαχείρισης του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της ιστορικής καπνοβιομηχανίας.
«Ε»
 
 Και πάλι πρόεδρος ο Μπεμπεκίδης


Ανανέωσε τη θητεία του στην προεδρία του ΕΚΞ ο Άγγελος Μπεμπεκίδης, μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ. Γραμματέας παραμένει ο Σπύρος Παπαχρήστου, ενώ στις θέσεις τους παραμένουν λίγο πολύ και οι υπόλοιποι του απερχόμενου ΔΣ. Το νέο πρόσωπο Κώστας Βογιατζής από το ΠΑΜΕ αρνήθηκε τη θέση του αντιπροέδρου που του προτάθηκε, θέτοντας το αίτημα να γίνει γραμματέας, ενώ ο Γρηγόρης Στογιαννίδης δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.
Ε.Δ.
 
Φήμες για τους «μνηστήρες» της ΣΕΚΑΠ


 Περιζήτητη «νύφη» μας προέκυψε η ΣΕΚΑΠ με τέσσερις «γαμπρούς» να καταθέτουν την προσφορά τους για να την πάρουν. Κι όλα αυτά ενώ είναι γνωστό ότι είναι οικονομικά ασθενής (που να ήταν και καλά δηλαδή!). Όλα αυτά είναι θετικά για την δικιά μας καπνοβιομηχανία και μακάρι αυτή η εταιρεία που θα την πάρει τελικά να την εξυγιάνει, να την αναπτύξει, να την κάνει κραταιά …Στο μεταξύ όμως κυκλοφορούν διάφορες φήμες αναφορικά με τις τρεις εταιρείες δηλαδή τη ελληνοτουρκική κοινοπραξία SEBA/ΕΛΓΕΚΑ, την τουρκική EUROPEAN TOBACCO A.S. και τη γαλλική BIOSYNTEC S.A. Και οι φήμες (δεν έχουν επιβεβαιωθεί βέβαια αλλά τις παραθέτουμε έτσι προς γνώσιν των αναγνωστών για το τι λέγεται) ότι οι τρεις αυτές εταιρείες έχουν συμφωνήσει αν κάποια από τις τρεις πάρει τη ΣΕΚΑΠ να προχωρήσει σε επιμερισμό των τομέων δραστηριοτήτων της εταιρείας και κάθε μια από τις τρεις εταιρείες να αναλάβει ένα κομμάτι. Για παράδειγμα η BIOSYNTEC S.A για την οποία λέγεται ότι στην μετοχική της σύνθεση υπάρχουν τουρκικά κεφάλαια, ενδιαφέρεται για την BIO filter της ΣΕΚΑΠ. Όπως επίσης για το διεθνές δίκτυο μεταφοράς των τσιγάρων η ΣΕΒΑ και στην Ελλάδα η ΕΛΓΕΚΑ κάτι που αναφέρεται στο συμφωνητικό τους που δημοσιεύτηκε. Ομοίως και η άλλη τουρκική εταιρεία. Δηλαδή ότι υπάρχει μια σύνδεση, μια τύπου προσυμφωνία μεταξύ τους. Αυτό κυκλοφορεί σαν φήμη. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει για τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος φαίνεται να έχει δέσει από νωρίς τη «δουλειά» του, εξασφαλίζοντας τις μετοχές της ΣΕΚΕ η οποία όπως αποδείχθηκε είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πώληση της ΣΕΚΑΠ. Για τον Σαββίδη όμως κυκλοφορεί η φήμη ότι για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του, του έδωσαν φορολογικά ανταλλάγματα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ (Αυτό ας βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μας)!
Μ.Ξ.
 
Εις μνήμην…


 Πριν 20 μέρες απεβίωσε πλήρης ημερών σε ηλικία 87 ετών ο επιφανής αρχηγός ΓΕΑ Μήτσανας Θωμάς ο οποίος συνδέεται με την Ξάνθη καθώς από εδώ κατάγεται η σύζυγός του. Ο τόπος καταγωγής του ιδίου ήταν η Ορεστιάδα ενώ ο τόπος κατοικίας του στην Αθήνα. Ο Μήτσανας Θωμάς υπηρέτησε την πατρίδα ως αρχηγός της Αεροπορίας με ευσυνειδησία, πατριωτισμό και διακρίθηκε για τις ικανότητές του και το ήθος του.
Ας είναι ελαφρά η γη που τον σκεπάζει…
Μ.Ξ.
 
Να φύγουν τα διόδια του Ιάσμου


Αυτά συμβαίνουν όταν τις αποφάσεις τις παίρνουν κάποιοι από τα γραφεία των Αθηνών όταν δεν ξέρουν ούτε κατά πού βρίσκονται οι τόποι που αφορούν αυτές. Έτσι πρέπει να έγινε και με τα διόδια που έβαλαν στην Εγνατία στο ύψος του Ιάσμου και επέβαλαν στους οδηγούς να πληρώνουν 2,40 κάθε φορά που περνάνε. Ποσό υπερβολικό ειδικά στους καιρούς που ζούμε γιατί για να πάει κάποιος π. χ. στην Αλεξανδρούπολη και να γυρίσει εκτός από το 40ευρώ που θέλει για βενζίνη, θέλει και άλλα 4,80 για τα διόδια στην Εγνατία. Γι αυτό και πολλοί οδηγοί Ι.Χ. και πολλοί περισσότεροι οδηγοί φορτηγών που είναι και μεγαλύτερο το ποσό των διοδίων επιλέγουν την παλιά εθνική οδό και περνούν από το Πόρτο Λάγος με ότι σημαίνει αυτό από θέμα επικινδυνότητας και ασφάλειας του δρόμου. Κατά συνέπια η Εγνατία έχει απώλεια εσόδων και οι οδηγοί δεν έχουν την ασφάλεια που παρέχει η Εγνατία.
Τι έκαναν δηλαδή; Μια τρύπα στο νερό και κάποτε πρέπει να το καταλάβουν και να τα αφαιρέσουν τα διόδια του Ιάσμου!
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…