Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Προσυνεδριακή βασιλόπιτα από τους ΑΝΕΛ Ξάνθης

Προσυνεδριακή βασιλόπιτα από τους ΑΝΕΛ Ξάνθης

0
anel_pita_2013-empros

Με την παρουσία του περιφερειακού συντονιστή ΑΜΘ Ν. Δαγλαρτζή

«Όχι στις ΕΟΖ, ναι στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, αλλά με τήρηση των προδιαγραφών»    

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες της Ξάνθης στα γραφεία τους το απόγευμα της Τετάρτης, με το βλέμμα στο προσυνέδριο του κόμματος για την ΑΜΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Καβάλα, με τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου.
Παρουσία πολιτευτών και μελών του κόμματος, συνέντευξη Τύπου παραχώρησε λίγο πριν την εκδήλωση ο περιφερειακός συντονιστής ΑΜΘ Ν. Δαγλαρτζής, ο οποίος αναφέρθηκε στα κύρια θέματα του προσυνεδρίου, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις ΕΟΖ. Επανέλαβε τις αντιδράσεις των ΑΝΕΛ για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, εξαιτίας των εργασιακών συνθηκών που θα δημιουργήσουν και τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, υπό την τήρηση των προδιαγραφών. Σχολίασε βέβαια ότι στη χώρα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, αλλά υποστήριξε ότι και οι δρομολογούμενες επενδύσεις, όπως η επικείμενη του χρυσού, μπορούν να υλοποιηθούν με την τήρηση της νομοθεσίας. Αρνήθηκε ότι υπάρχουν εσωτερικές προστριβές στο κόμμα, παρά τις αποχωρήσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και αυτοί που έφυγαν θα επιστρέψουν.
Όσον αφορά την συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή στο ζήτημα της προκαταρκτικής για το Γιώργο Παπανδρέου, επεσήμανε ότι η πρόταση ήταν των ΑΝΕΛ και η ΧΑ ταυτίστηκε, «πράγμα που δεν είναι κακό», όπως είπε, ενώ όσον αφορά τη σύγκλιση με το ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει μαζί μας σε οικονομία και μεταναστευτικό, μπορούμε να τον απορροφήσουμε και όχι να συνεργαστούμε». Δεν έλειψαν ωστόσο και αιχμές εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ο κ. Δαγλαρτζής χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «νέο ΠΑΣΟΚ», επειδή δέχθηκε να εντάξει πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στους κόλπους του.
Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι δεν αναμένονται σύντομα εκλογές, όσο δεν έχουν περάσει ακόμη τα μέτρα που έχει υποδείξει η τρόικα.
Ο Μπάμπης Ευστρατίου ενημέρωσε ότι συστήθηκε τμήμα νεολαίας με υπεύθυνο τον Βασίλη Μπαρσελογιαννίδη και τμήμα γυναικών από τις κυρίες Δέσποινα Πετρίδου, Ιωάννα Ιντζέ και Νίνα Γεωργανά.    
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…