Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου» στην Ξάνθη

«Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου» στην Ξάνθη

0
nikolouli_1-empros

Θερμή υποδοχή του Ξανθιώτικου κοινού στην δημοσιογράφο – συγραφέα Α. Νικολούλη και του πρώτου της βιβλίου

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Δέχτηκε ερωτήσεις για άλλες υποθέσει και συνομίλησε με το κοινό

Στο χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος μεταπηδά η γνωστή δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη μεταφέροντας στο πρώτο της βιβλίο με τίτλο: «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» τις βιωματικές εμπειρίες της στο αστυνομικό ρεπορτάζ και στην εξιχνίαση υποθέσεων εξαφάνισης και εγκλημάτων που πραγματεύεται στη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή που μεταδίδεται από τον «ALPHA» «Φως στο τούνελ». Το Ξανθιώτικο κοινό υποδέχτηκε θερμά την κα Νικολούλη και το βιβλίο της, η παρουσίαση του οποίου έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα στην καπναποθήκη «Π» στις 7 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.  
Η επιτυχημένη πορεία της στο αστυνομικό ρεπορτάζ
Το βιβλίο προλόγισε ο νομικός- εγκληματολόγος κ. Νικόλαος Δερμενούδης ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη: «Οι περιγραφές, οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και τα συναισθήματά που εκφράζονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο αποδεικνύουν την ικανότητα της συγγραφέως να σχηματίσει εικόνες στο μυαλό του αναγνώστη τον οποίο και καθηλώνει», επεσήμανε ο κ. Δερμενούδης. Αναφέρθηκε παράλληλα και στην δημοσιογραφική πορεία της κας Νικολούλη στο αστυνομικό ρεπορτάζ: «Με το ταλέντο της, το πείσμα της, την σκληρή δουλειά, την διαίσθηση της και την επιμονή της κατάφερε να καθιερωθεί ως πρώτη γυναίκα αστυνομικός ρεπόρτερ στην Ελλάδα
Όπως σημείωσε σταθμός στην καριέρα της και μια από τις πρώτες της επιτυχίες.
ήταν η αποκάλυψη της δράσης του Κυριάκου Παπαχρόνη στις αρχές της δεκαετίας του ’80 σε Θεσσαλονίκη και Δράμα και η συνέντευξη που του πήρε από τα κρατητήρια λίγο μετά τη σύλληψή του. Δούλεψε στη εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ως αρχισυντάκτρια στο αστυνομικό ρεπορτάζ ενώ άλλη μια μεγάλη της επιτυχία για την οποία πήρε τα εύσημα από τον τότε υπουργό Δημόσιας τάξης ήταν όταν συνέβαλε και στον εντοπισμό του δράκου των νότιων προαστίων με την εκπομπή της «Ρεπορτάζ στην ομίχλη»
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία
Η κα Νικολούλη μιλώντας για τον βιβλίο αλλά και για το κίνητρο που την ώθησε να περάσει στη συγγραφή των εμπειριών της σημείωσε: «Στηρίζεται σε μια αληθινή ιστορία Η αλήθεια είναι ότι η τηλεόραση δείχνει την έρευνα, την εξέλιξη αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να δώσει όλο το παρασκήνιο και την αγωνία όλα αυτά που ένας ρεπόρτερ αντιμετωπίζει για να ανακαλύψει την αλήθεια Εκτός αυτού το ρεπορτάζ προβάλλεται ένα βράδυ το βιβλίο όμως μένει…Γι’ αυτό σκέφτηκα ν’ αρχίσω να γράφω κάποιες πολύκροτες υποθέσεις που ζήσαμε στο «Φως στο τούνελ» μια εκπομπή που έχει καταφέρει να βοηθήσει στην εξιχνίαση 18 υποθέσεων». Σ’ ότι αφορά την υπόθεση του βιβλίου όπως είπε η κα Νικολούλη διαδραματίζεται σε μια πόλη της Μακεδονίας και ότι το έναυσμα για ν’ ασχοληθεί η εκπομπή της το έδωσε μητέρα της κοπέλας που ήρθε στην εκπομπή και εκφράζοντας την αγωνία της και την ανησυχία της ότι κάτι κακό συνέβη στην κόρη που εξαφανίστηκε ενώ η αστυνομία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κοπέλα σκηνοθέτησε την εξαφάνισή της και έφυγε στο εξωτερικό.
Να σημειώσουμε ότι η κα Νικολούλη συνομίλησε πολλή ώρα με το κοινό το οποίο την βομβάρδισε κυριολεκτικά με ερωτήσεις για άλλες πολύκροτες υποθέσεις όπως αυτή με τον μικρό Άλεξ ή το κορίτσι της Πρέβεζας που έχουν παρουσιαστεί από την εκπομπή της.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…