Σχόλια 19-02-2013

0

Όταν λέμε μια βροχή μας σώζει συμπεριλαμβάνουμε και την βροχή μετεωριτών;
Θωμάς Βουγιουκλής      

Δυσκολίες στο ΠΑΣΟΚ  


Η Κυριακάτικη προσυνεδριακή σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης είναι προφανές ότι τίποτε δεν θύμιζε τις παλιές παρόμοιες συνεδριάσεις ως προς το πλήθος των παρευρισκομένων.
Ενδεικτικό κι αυτό του γενικού «μουδιάσματος» των μελών και φίλων του Κινήματος.
Παρόλα αυτά η παρουσία ήταν ευπρόσωπη, έγινε συζήτηση και διάλογος, αντηλλάγησαν απόψεις και θέσεις, ασκήθηκε κριτική για τα πεπραγμένα, κατατέθηκαν προτάσεις και δεν λησμονήθηκε και η προσωπική επίθεση κατά Σωκράτη και Θανάση Ξυνίδη και Στέλιου Χατζηευαγγέλου.
Και οι τρεις ήταν απόντες και αυτό ερέθισε, κυρίως για τον Σωκράτη. Για τον οποίο υπήρξε υπεράσπιση μεν, αλλά μικρή. Πάντως Καλλιγάς και Σιούτας τους τα είπαν ονομαστικά.
«Ε»
   
Απουσίες  


Είναι γεγονός πως οι απουσίες στον προσυνεδριακό διάλογο πως ήταν ιδιαίτερα ηχηρές. Και ιδιαίτερα για κάποιους θεσηθήρες και καλών μισθών. Και άλλων που με κάποιον τρόπο βρέθηκαν σε θέσεις του δημοσίου ή Οργανισμών.
Αυτοί απουσίαζαν. Και όχι μόνον τώρα. Γενικώς αποστασιοποιήθηκαν, κι αυτό σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Προφανώς λησμόνησαν κάποιοι το παρελθόν τους ή δεν θέλουν να το θυμούνται τώρα στις δυσκολίες.
Μάλιστα τονίστηκε το φαινόμενο κάποιοι να επιζητούν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και όταν μ’ αυτήν κερδίσουν, αμέσως αποστασιοποιούνται ξεχνώντας την αφετηρία τους.
«Ε»  

Ευρωεκλογές – Δημοτικές  


Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως οι δημοτικές εκλογές του 2014 θα γίνουν το καλοκαίρι του ίδιου έτους μαζί με τις Ευρωεκλογές.
Ο νόμος δίνει αυτό το δικαίωμα διαφοροποίησης των λίγων μηνών και μάλλον αυτό θα γίνει για ν’ αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών να πηγαίνουν δυο φορές σε εκλογές.
Κι αυτό γιατί φοβούνται την αποχή, κυρίως για τις ευρωεκλογές.
Ως εκ τούτου, όσοι σκέφτονται να λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές του 2014, φρόνιμο είναι να ετοιμάζονται.
«Ε»            

Ένα άρθρο  


Στη σελίδα 2 της εφημερίδας μας, στη στήλη «ΓΝΩΜΗ», δημοσιεύουμε σήμερα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Θάνου Τζήμερου με τίτλο «Η ανώτατη απάτη του κατώτατου μισθού».
Το περιεχόμενο του άρθρου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά και κατατοπιστικό για την ελληνική πραγματικότητα, τόσο της Πολιτείας όσο και της νοοτροπίας (και των κομμάτων επίσης) που είναι ουσιαστικά απέναντι στο επιχειρείν με κάθε τρόπο και μέσον.
Η ανάγνωση του άρθρου που δυστυχώς είναι αληθινό, προβληματίζει για το μέλλον αυτού του τόπου εξαιτίας λανθασμένων επιλογών και ενεργειών των πολιτικών κάθε απόχρωσης της μικρής μας χώρας.
Που διατείνονται όλοι ότι την αγαπούν τάχα, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να την οδηγούν στην καθυστέρηση και την υπανάπτυξη με τα έργα τους. Πάντως στα λόγια τους, άλλα λένε δυστυχώς και εξαπατούν τον κόσμο.    

Εικόνες ντροπής  


Τραμπούκοι, καμιά πενηνταριά, εισέβαλαν στο εργοτάξιο Χρυσού στη Χαλκιδική και έκαψαν τα μηχανήματα της εταιρείας ενώ περιέλουσαν με βενζίνη και τους φύλακες!
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό που άφησε άφωνους τους λογικούς πολίτες της χώρας, στρέφεται ευθέως εις βάρος της ανάπτυξης και των επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας.
Στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής ήδη εργάζονται 1200 άτομα και πρόκειται να προσληφθούν άλλα 200 σύντομα. Η δε επένδυση θα φθάσει το 1 δις δολάρια!
Κι όμως, τραμπούκοι, χορτάτοι του δημοσίου μάλλον, οπλισμένοι με μολότωφ, καραμπίνες, λοστάρια και αλυσοπρίονα, εισέβαλαν, προξένησαν ζημιές καίγοντας τα εκεί μηχανήματα για να σταματήσει η επένδυση!
Εικόνες ντροπής και αθλιότητας που στρέφονται κατά των επενδύσεων. Τι κρίμα…
«Ε»    

Έρχεται σήμερα ο Ολάντ για μπίζνες και συμπάθεια  


Στην Αθήνα θα βρεθεί για έξι ώρες σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Προάγγελο της άφιξης Ολάντ αποτέλεσε η συνέντευξή του στην Εφημερίδα ΝΕΑ, όπου εκφράζει τη στήριξή του στην ελληνική οικονομία και τη συμπάθειά του για τον αγώνα και τις θυσίες των Ελλήνων.
Είπε ο γάλλος πρόεδρος μεταξύ άλλων ότι «οι θυσίες που απαιτήθηκαν από την Ελλάδα ήταν πιο οδυνηρές απ’ ότι αλλού», καθώς και ότι ο ίδιος αρνείται «μια Ευρώπη που θα καταδίκαζε τις χώρες σε λιτότητα χωρίς τέλος».
Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό που πραγματικά καίει τους γάλλους είναι να μας πουλήσουν ακόμη μερικές φρεγάτες (!!) αλλά και να τονίσουν το ενδιαφέρον και την παρουσία τους για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ελλάδας. Αυτά για τους ρομαντικούς που πιστεύουν ακόμα σε φίλους και εταίρους…              
«Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε επενδυτές αλλά μαζοχιστές»  


Σκληρό μήνυμα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα απέστειλε ο Εμίρης του Κατάρ μέσω του απεσταλμένου του, αποσύροντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον του για την αγορά μικρών νησιών στο Ιόνιο.
”Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές αλλά για μαζοχιστές” είπε στο Δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, ο απεσταλμένος του εμίρη του Κατάρ. Αιτία της οργής του Εμίρη είναι το ομιχλώδες ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα εμπόδια που συνάντησε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών της απόκτησης των νησιών.
Ο εμίρης είχε ήδη καταβάλει προκαταβολές και η αγορά βρισκόταν στο τελικό στάδιο μεταβίβασης, ενώ εκκρεμούσαν κάποιες άδειες από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας. Όμως η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση και μετά από πολλές προσπάθειες απορρίφθηκε η αίτησή του για χορήγηση οικοδομικής άδειας.
Και αποτέλεσμα; Αντί για επενδύσεις να φύγει… τρέχοντας. ”Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν” συμπλήρωσε και εξαφανίστηκε.      

Μείναμε δυο, μείναμε τρεις από τους …χίλιους δέκα τρεις


Απογοητευτική ήταν η αρχή του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη. Άδειες καρέκλες με απόντα όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη. Απόντες οι πρώην βουλευτές Σωκράτης Ξυνίδης, Τσετίν Μάντατζη, Παναγιώτης Σγουρίδης και Σωτήρης Στολίδης. Απόντα και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της αυτοδιοίκησης, Καραλίδης, Χατζηευαγγέλου και Πούλιος. Απούσα η μειονότητα, απούσα η νεολαία…Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται και όπως φάνηκε οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ και δη αυτοί που άσκησαν και ασκούν εξουσία δεν έχουν ούτε τη διάθεση ούτε και την αντοχή να ξαναρχίσουν φτού και απ’ την αρχή. Ούτε επίσης να μπουν στη διαδικασία ενός διαλόγου και ενός απολογισμού και αναζήτησης των αιτιών που το ΠΑΣΟΚ από κόμμα του 44% κατάντησε …απόκομμα του 7%! Απέμειναν κάτι …κουρασμένα παλικάρια να διηγούνται τα περασμένα μεγαλεία!
Μ.Ξ.
 
Έβγαλε νύχια ο Καλλιγάς…


Αυτοί οι λίγοι που πήγαν πάντως στην προσυνεδριακή τα’ κουσαν χύμα από τον Ανέστη Καλλιγά και τον Γιάννη Σιούτα. Ιδιαίτερα ο κ. Καλλιγάς…έβγαλε νύχια και άσκησε κριτική τόσο στον κ. Ξυνίδη όσο και στον κ. Χατζηευαγγέλου, προκαλώντας την οργή του κ. Καζάκου πρώην αντιδημάρχου Τοπείρου που εκπροσωπούσε τον δήμαρχο, ο οποίος και αποχώρησε από την αίθουσα. Ο κ. Καλλιγάς αποκάλεσε «Παπανδρεοφύλακα» τον Ξυνίδη μίλησε για «βολεμένους του ΠΑΣΟΚ» που τώρα απουσιάζουν και ζήτησε όλοι αυτοί που άσκησαν εξουσία να απολογηθούν όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος. Έβγαλε επίσης πολλά «άπλυτα» λέγοντας ότι υπάρχουν και στην Ξάνθη «Τσοχατζόπουλοι» και ότι «κάποιοι πλούτισαν και όλοι τους ξέρουμε αλλά δεν μιλάμε». Πάντως ονόματα δεν είπε όσο και αν του το ζητούσε επιτακτικά ο κ. Σιούτας και άλλοι «σύντροφοι»
Αυτά είναι τα λεγόμενα «συντροφικά μαχαιρώματα»!!!
Μ.Ξ.  

Αξιολογείστε τους…


Τρέμει το φυλλοκάρδι πολλών δημοσίων υπαλλήλων που θα τους αξιολογήσουν γιατί αν κοπούν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και όπως έμαθα κάποιοι άρχισαν να διαβάζουν Πολιτική Αγωγή και Ιστορία για ν’ απαντήσουν στις γενικές ερωτήσεις που θα τους υποβάλλουν. Κάποιοι επίσης πιο πειθαρχημένοι έχουν γραφτεί σε …φροντιστήρια. Δεν ξέρω αν λειτουργούν ειδικά τμήματα για τις εξετάσεις των δημοσίων υπάλληλων πάντως με πληροφόρησαν ότι κάποιοι πηγαίνουν φροντιστήριο! Δύσκολες εποχές για δημοσίους υπαλλήλους…Έχασαν την βολή τους, μειώθηκε ο μισθός τους τώρα τους βάζουν και εξετάσεις…Λες κι αν μάθουν πότε έγινε η συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή θα γίνουν καλύτεροι υπάλληλοι…και θα δουλεύουν πιο πολύ. Ένα κόλπο είναι κι αυτό για να τεθούν κάποιοι σε διαθεσιμότητα …και να ελαφρύνει ο δημόσιος τομέας αφού τα προηγούμενα χρόνια τους έβαζαν στο δημόσιο με τη σέσουλα …
Μ.Ξ.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…