Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Θα παραμείνουν στο δήμο Αβδήρων τα Λουτρά Ποταμιάς

Θα παραμείνουν στο δήμο Αβδήρων τα Λουτρά Ποταμιάς

0
loutra-empros

Σύντομα θα κατατεθεί ο φάκελος με το Διαχειριστικό σχέδιο των Λουτρών
«Δεν κινδυνεύουν να περιέλθουν στο ΤΑΙΔΕΠ», λέει ο δήμαρχος

Πρόταση σε ΕΤΑ ν’ αγοράσει ο δήμος το Τουριστικό Αβδήρων. «Δεν πουλιέται» η απάντηση. Θα λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι σύμφωνα με πληροφορίες

«Δεμένα» και κατοχυρωμένα έχει τα Λουτρά Ποταμιάς ο δήμος Αβδήρων και ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των Ιαματικών Λουτρών των Δήμων που «εποφθαλμιά»το Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού που βρίσκεται σε διαβούλευση, τίθεται το χρονικό περιθώριο των 6 μηνών μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένοι οι δήμοι να κατοχυρώσουν τα Ιαματικά Λουτρά της δικαιοδοσίας τους, εξασφαλίζοντας την άδεια λειτουργίας τους όπως επίσης και να καταθέσουν τον σχετικό φάκελο πιστοποίησης των πηγών, διαφορετικά αν παρέλθει ο χρόνος αυτός χάνουν τη διαχείριση η οποία περνά στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ.  
Κρατά τα Λουτρά ο δήμος Αβδήρων – Έτοιμοι να καταθέσουν το φάκελο
Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης η διαχείριση των Λουτρών της Ποταμιάς θα παραμείνει στο δήμο Αβδήρων καθώς ο φάκελος με το Διαχειριστικό Σχέδιο για την κατοχύρωση του γεωθερμικού πεδίου γύρω από τα Λουτρά έχει προχωρήσει. Όπως επεξηγεί απαιτείται για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους να δημιουργηθεί μιας ζώνη προστασίας του γεωθερμικού πεδίου (γεωτρήσεις) γύρω από τα λουτρά που θα τροφοδοτεί με νερό τα υδροθεραπευτήρια. Επίσης απαιτούνται αναλύσεις των νερών των γεωτρήσεων και αναγνώριση του θερμαλιστικού πεδίου. «¨Όλα αυτά υπήρχαν αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση. Γι αυτό εκπονείται αυτό το Διαχειριστικό Σχέδιο. Έχουμε προχωρήσει και ο φάκελος θα υποβληθεί σύντομα ενώ εντός της εβδομάδας πρόκειται να πάρουμε την έγκριση για την αναγνώριση της ζώνης προστασίας της Λουτρών» επισημαίνει ο κ. Τσολακίδης.  
Ο δήμος Αβδήρων θέλει ν’ αγοράσει το Τουριστικό Αβδήρων
Επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος Αβδήρων βρίσκεται στην Αθήνα συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια όλων των φορέων της Ξάνθης για το αρδευτικό. Στο περιθώριο των συναντήσεων και των επαφών επεχείρησε – όπως μας εκμυστηρεύτηκε – να προωθήσει και κάποια θέματα του δήμου του που έχουν «βαλτώσει». Και συγκεκριμένα την υπόθεση του Τουριστικού Περίπτερου Αβδήρων που παραμένει αναξιοποίητο. Για το λόγο αυτό επισκέφτηκε τα γραφεία της Εταιρείας «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» (ΕΤΑ) ιδιοκτησίας της οποίας είναι το Τουριστικό Περίπτερο Αβδήρων και είχε μια συνάντηση με αρμόδιο διευθυντικό στέλεχος. Ο κ. Τσολακίδης ζήτησε ενημέρωση για το στάδιο υλοποίησης της επένδυσης από τον ιδιώτη εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση του δήμου να αγοράσει το Τουριστικό Περίπτερο. Όμως η απάντηση ήταν ότι υπάρχει συμβόλαιο με ιδιώτη για εκμίσθωση 21 χρόνων και ότι η ΕΤΑ δεν πωλεί τα ακίνητά της. Πληροφορήθηκε δε ότι η επένδυση του ιδιώτη έχει ολοκληρωθεί και ότι το φετινό καλοκαίρι το Τουριστικό Περίπτερο Αβδήρων θα λειτουργήσει.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…