Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Τέλος το κύπελλο για τη Skoda Ξάνθη και φέτος

Τέλος το κύπελλο για τη Skoda Ξάνθη και φέτος

0
skoda_veroia_kypelo_2013-empros

Γνώρισε την ήττα (0-2) χθες από τη Βέροια και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού

Ουζουνίδης: «Η Βέροια ήταν καλύτερη από εμάς και στα δύο παιχνίδια και προκρίθηκε δίκαια»              

Αν και υπήρχαν… προσδοκίες για μεγαλύτερα πράγματα φέτος στο θεσμό του κυπέλλου, η Skoda Ξάνθη δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή επί της Βέροιας και με δύο ήττες από την ομάδα της Ημαθίας αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.  
Το μυαλό είχε μείνει στο γήπεδο της… Τούμπας  
Δεν μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα η Skoda Ξάνθη και με τη χθεσινή εντός έδρας ήττα (0-2) αποκλείστηκε από τη Βέροια. Το χειρότερο όμως είναι ότι όπως φάνηκε στο χθεσινό ματς, το μυαλό των παικτών της Ξάνθης είχε μείνει στο γήπεδο της… Τούμπας και στη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Η ξανθιώτικη ομάδα πραγματοποίησε χθες μία μέτρια εμφάνιση με την οποία δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Έτσι, μετά τον αποκλεισμό η προσοχή όλων στο ξανθιώτικο ¨στρατόπεδο¨ στρέφεται ξανά στο πρωτάθλημα και τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Πλατανιά στα Πηγάδια.  
Skoda Ξάνθη – Βέροια 0-2  
Τέσσερις αλλαγές στην βασική της 11άδα είχε η Skoda Ξάνθη στον χθεσινό επαναληπτικό με την Βέροια συγκριτικά με το 0-1 της Τούμπας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην θέση των Σμιθ, Φλίσκα, Κομεσίδη και Βάλλα τοποθέτησε τους Πλατέλλα, Βασιλακάκη, Μπαξεβανίδη και Σάντος σε μία προσπάθεια να «φρεσκάρει» την ομάδα και να διεκδικήσει τη νίκη – πρόκριση. Η Βέροια από την πλευρά της εμφανίστηκε στα Πηγάδια χωρίς να έχει την διάθεση απλά να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1, αλλά αντίθετα έκανε το παιχνίδι της. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν επιθετικά και κατάφεραν να ανοίξουν μάλιστα το σκορ με ένα πολύ όμορφο γκολ του Καλογέρη στο 36ο λεπτό απέναντι σε μία Skoda νευρική που δεν μπόρεσε να πιάσει τον ρυθμό που ήθελαν οι μόλις 600 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Στο β’ ημίχρονο οι Ξανθιώτες παίκτες ανέλαβαν περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Βέροιας, η οποία μάλιστα έφτασε στο 0-2 με αντεπίθεση και ωραίο γκολ του Ολαϊτάν στο 79ο λεπτό, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση…  
Φάσεις – Γκολ  
8’: Το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή του Μπαργκάν απέκρουσε όμορφα ο Λοντίγκιν.
14’: Ο Πλατέλλας έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λόπεζ.
20’: Μετά από κόρνερ του Μάνταλου και απόκρουση αμυντικού, ο Σάντος έκανε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Βέροιας.
24’: Φάση διαρκείας στα καρέ της Skoda Ξάνθη με την Βέροια να αποτυγχάνει να σκοράρει με τους Γκιγιέρμο και Μπαργκάν με τον Σάντος να σταματά την τελευταία προσπάθεια.
31’: Σέντρα του Πλατέλλα κεφαλιά του Ονουάτσι μπλόκαρε ο Λόπεζ.
33’: Καλό σουτ του Πλατέλλα απέκρουσε ο τερματοφύλακας σε κόρνερ.
36’: Με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή ο Καλογέρης έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Λοντίγκιν κάνοντας το 0-1.
54’: Ο Μάνταλος επιχείρησε σουτ όμως δεν βρήκε τον στόχο.
65’: Ο Λοντίγκιν απέκρουσε στο τετ α τετ την προσπάθεια του Κόστλι.
77’: Σέντρα του Γεωργιάδη από δεξιά κεφαλιά του Ολαϊτάν στην κίνηση, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
79’: Αντεπίθεση και σέντρα του Κόστλι, κοντινό πλασέ του Ολαϊτάν και 0-2.
Διαιτητής: Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)  
Οι συνθέσεις:  
SKODA ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Γούτας, Σάντος, Ντιέ, Βασιλακάκης (45’ Ράνος), Μαρίν (58’ Σολτάνι), Πλατέλλας (70’ Μαρκόφσκι), Ονουάτσι, Μάνταλος.
ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Σνάουτσνερ, Αμαραντίδης, Ορέστες, Κάλι (85’ Μπάρμπας), Καλογέρης, Γεωργέας, Ολαϊτάν (81’ Μάνος), Γκιγιέρμο, Κόστλι, Μπαργκάν (75’ Γεωργιάδης).  
Οι δηλώσεις των προπονητών:  
Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Βέροια): «Πετύχαμε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Skoda Ξάνθη για το κύπελλο. Στο τέλος πετύχαμε για πρώτη φορά στην ιστορία της Βέροιας την είσοδο στους «8». Τα παιδιά έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια η οποία εκτιμήθηκε και από φιλάθλους της Ξάνθης στο γήπεδο. Για μας όμως προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα. Την επόμενη Κυριακή υπάρχει ο εξαιρετικής σημασίας αγώνας κόντρα στον Πανθρακικό. Σήμερα χαιρόμαστε γι’ αυτήν την επιτυχία αλλά από αύριο εστιάζουμε στον επόμενο αγώνα που είναι ο πιο σημαντικός μέχρι τώρα. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Skoda Ξάνθη».
Μαρίνος Ουζουνίδης (Skoda Ξάνθη): «Συγχαρητήρια στην Βέροια που πήρε δίκαια την πρόκριση καθώς ήταν καλύτερη από μας και στα δύο παιχνίδια. Εμείς δεν έχουμε πολύ χρόνο να στεναχωρηθούμε καθώς το Σάββατο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Πλατανιά. Εκτός από τον αποκλεισμό ήρθαν και κάποια προβλήματα τραυματισμών και πρέπει να δούμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε. Πλέον συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος».
* Εισιτήρια: 596 Εισπράξεις: 5.960 €
* Ήδη στα προημιτελικά έχουν προκριθεί οι ομάδες: Πλατανιάς Χανίων, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ, Βέροια. Ενώ την 8άδα θα συμπληρώσουν οι νικητές των ζευγαριών: Καβάλα – Ολυμπιακός (0-2 ο πρώτος αγώνας), Κέρκυρα – Λεβαδειακός (1-2 ο πρώτος αγώνας), Πανθρακικός – Απόλλων Σμύρνης (1-1 ο πρώτος αγώνας).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …