Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πέρασε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας

Πέρασε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας

0
paidikos_stathmos_xrisas-empros

Σφιχτός και συρρικνωμένος σε σχέση με τον περσινό. Υπολογίστηκε στο 3,2 εκ. ευρώ

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο πρόεδρος του ΚΚΠΑ Γ. Παπασταματίου, αφού χωρίς χρέη ξεκινά μία δύσκολη χρονιά    

Με ομοφωνία πέρασε ο προϋπολογισμός του 2013 του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Ξάνθης από το ΔΣ του νομικού προσώπου, που πραγματοποίησε την τελευταία του συνεδρίαση με αυτή τη σύνθεση.
Το ΔΣ συνεδρίασε στις 7 Ιανουαρίου, αφού πρώτα είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες αλλαγές εξαιτίας της τροπολογίας της τελευταίας στιγμής στους κωδικούς. Ο φετινός προϋπολογισμός είναι σφιχτός, όπως επιτάσσει η κρίση και συρρικνωμένος σχετικά με τον προηγούμενο. Φτάνει στα 3.177.000 ευρώ, ενώ ο περσινός ήταν περίπου 3.507.000 ευρώ. Σε μια πρώτη εκτίμηση πάντως, πρέπει να συνυπολογιστεί η περικοπή σε δώρα Πάσχα- Χριστουγέννων και επίδομα αδείας, που αποτελούσε μία σημαντική δαπάνη για το νομικό πρόσωπο.  
«Έχουμε καλύψει δαπάνες και αναμένουμε τις αντίστοιχες επιχορηγήσεις»
Ο πρόεδρος του ΚΚΠΑ Γιώργος Παπασταματίου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συναίνεση που επιτυγχάνεται στο νομικό πρόσωπο για τα ζητήματα του κοινωνικού τομέα, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, παρά την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, εξαιτίας του γεγονότος ότι η νέα χρονιά ξεκινά χωρίς χρέη για το νομικό πρόσωπο, ενώ αποθεματικό 105.000 ευρώ πέρασε στο ταμείο του 2013.
Ακόμη εξηγεί ότι αναμένονται επιχορηγήσεις από την ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς για υποχρεώσεις που ήδη έχει καλύψει το νομικό πρόσωπο και άρα θα μπορέσει να διατηρήσει ρευστότητα για τις τρέχουσες ανάγκες, που λόγω του ευαίσθητου αντικειμένου του κοινωνικού φορέα του δήμου πρέπει να διασφαλιστούν. «Για τους παιδικούς σταθμούς που φέτος συνολικά θα λάβουμε 410.000 για τα 180 παιδιά έχουμε καταβάλει τις υποχρεώσεις μας για το διάστημα Σεπτεμβρίου- Φεβρουαρίου, αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμη τα χρήματα από την ΕΕΤΑΑ. Επίσης και για το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δροσερού αναμένουμε την επιχορήγηση, για δαπάνες στις οποίες έχουμε προβεί», εξηγεί με ενδεικτικά παραδείγματα ο πρόεδρος του ΚΚΠΑ, που επισημαίνει για μια ακόμη φορά τη σημαντική προσφορά των υπηρεσιών του Κέντρου, με βάση τις αρμοδιότητες που έχει αναλάβει. Τέλος ο κ. Παπασταματίου εκτιμά ότι, αφού συνεκτιμηθούν όλα τα επιμέρους δεδομένα, υπάρχει περιθώριο να ζητηθεί η αύξηση των θέσεων παιδιών για τους παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης από την ΕΕΤΑΑ.    
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Προέδρευσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης –  «Βάρος» στην πρόληψη Η πρώτη συνεδρίαση της Επι…