Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ορίστηκαν τα μέλη ΔΣ και επιτροπών

Ορίστηκαν τα μέλη ΔΣ και επιτροπών

0
dimotiko_01_2013_001-empros

Φανουράκης και Παπασταματίου παραμένουν στις ηγεσίες των νομικών προσώπων του δήμου

Δεν δέχτηκε το Σώμα την πρόταση Αγκόρτζα να κρατήσει μία μετοχή στην «Αναπτυξιακή ΑΕ» για να μετέχει στις συνεδριάσεις    

Πριν «ανάψουν τα αίματα» της περιπετειώδους συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ορίστηκαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και των επιτροπών του δήμου, ενώ στη συνέχεια και μετά την αποχώρηση των ΠγτΑ, πέρασαν κατά πλειοψηφία οι προϋπολογισμοί του Κέντρου Πολιτισμού, που ανήλθε στο 1,5 εκ. ευρώ, του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης που ορίστηκε στα 3,2 εκ. ευρώ και της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος Επικοινωνίας του δήμου Ξάνθης που έφτασε στα 160.000 ευρώ.  
Ο Φανουράκης μένει στο κέντρο Πολιτισμού
Στο Κέντρο Πολιτισμού παραμένει πρόεδρος ο Μανόλης Φανουράκης και ορίζεται αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δρεμσίζης στη θέση του Αλέκου Κυριακίδη. Από τη συμπολίτευση στο 13μελές ΔΣ συμμετέχουν επίσης οι: Αλέκος Κυριακίδης, Δημήτρης Μπένης και Γιάννης Τσεγγελίδης, με αναπληρωματικούς αντιστοίχως τους: Νίκο Φωτιάδη, Χρήστο Μούρκα, Παναγιώτη Ταρενίδη, Μανόλη Τσέπελη και Σαμπρή Μπεκτές. Από την αντιπολίτευση συμμετέχουν οι: Ηλίας Βασιλούδης, Τιμούρ Χουσεΐνογλου, Νίκος Ανταμπούφης, με αναπληρωματικούς τους: Θανάση Ξυνίδη, Δημήτρη Βορίδη και Κρίτωνα Καλογερή.
Από δημότες, μέλη ορίζονται οι: Σάββας Μελισσόπουλος, Σούλα Τζόλα, Κρυωνάς Σεργκενλίδης και Ελισάβετ Παυλίδου, με τους αναπληρωματικούς τους και από τους εργαζομένους ο Ανέστης Χατζόπουλος.  
Συνεχίζει ο Παπασταματίου στο ΚΚΠΑ
Πρόεδρος του ΚΚΠΑ συνεχίζει, όπως αναμενόταν, ο Γιώργος Παπασταματίου στο 11μελες συμβούλιο, με νέο αντιπρόεδρο το Χρήστο Μούρκα. Ακόμη συμμετέχουν οι: Τάσος Θεοδωρίδης, Μανόλης Φανουράκης και Σοφία Καραγιαννίδου, με αναπληρωματικούς: Κώστας Γιαντζόγλου, Νίκος Φωτιάδης, Νίκος Σπυριδόπουλος, Γιάννης Δρεμσίζης και Θωμάς Ηλιάδης αντιστοίχως. Από την αντιπολίτευση ορίζονται οι: Κρίτων Καλογερής και Γρηγόρης Παναγιωτίδης, με αναπληρωματικούς τους: Τοπ Ισμέτ και Δημήτρη Βορίδη. Ως δημότες θα μετέχουν οι: Στράτος Σερραίος, Βάσω Τσεσμετζή και Μαρία Εμμανουήλ από τη Σταυρούπολη, ενώ από τους εργαζομένους ως μέλος του ΔΣ ορίζεται η Βασιλική Χρηστίδου  
Τα μέλη των δημοτικών επιτροπών
Στην επιτροπή βεβαίωσης καλής εκτέλεσης εργασίας ορίστηκαν οι: Σοφία Καραγιαννίδου και Κώστας Γιαντζόγλου, με αναπληρωματικούς τους: Γιώργο Παπασταματίου και Σαμπρή Μπεκτές. Στην επιτροπή παραλαβής έργων ανέλαβε ο Γιάννης Τσεγγελίδης με τον Χρήστο Μούρκα να τον αντικαθιστά. Στην επιτροπή παραλαβής προμηθειών ορίστηκε η Σοφία Καραγιαννίδου με αναπληρωματικό το Σαμπρή Μπεκτές και στη Δημοτική Επιτροπή παιδείας ανέλαβε ο Γιάννης Δρεμσίζη με αναπληρωματικό τον Αλέκο Κυριακίδη. Τέλος, στην περιβόητη επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών με συμβιβασμό παρέμειναν τα ίδια μέλη, με τον Δημήτρη Βορίδη να συνεχίζει να αποκαθιστά τον παραιτηθέντα προ λίγων μηνών Θανάση Ξυνίδη και το Νίκο Φωτιάδη να ορίζεται πρόεδρος αυτής. Επίσης, λόγω αλλαγής στη φρουρά της δημοτικής αστυνομίας, ο Αλέκος Κυριακίδης, ως νέος αντιδήμαρχος, ανέλαβε την επιτροπή ενστάσεων για την επιβολή προστίμων από τη δημοτική αστυνομία.  
Ενστάσεις επί των επιτροπών
Ο Γιώργος Κολλάρος διαμαρτυρήθηκε για τη νέα εξαίρεσή του από το κέντρο Πολιτισμού, τονίζοντας ότι είναι πάντα παρών και μπορεί να προσφέρει, ωστόσο ο Θανάσης Ξυνίδης σε επικριτικό τόνο του υπενθύμισε ότι η επιλογή γίνεται ανάμεσα στα μέλη της αντιπολίτευσης, με τα οποία δεν επιδίωξε κάποια προσέγγιση.
Ο Χρίστος Πούλιος εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για την απουσία της αντιπολίτευσης από τις επιτροπές του δήμου, υπενθυμίζοντας στο δήμαρχο ότι την πρώτη τετραετία ήταν ο ίδιος μέλος της επιτροπής βεβαίωσης καλής εκτέλεσης έργων, τακτική που εξέλειπε, ενώ στις αιτιάσεις του δημάρχου ότι σε διμελείς επιτροπές δε θα ισχύει σε ένα τέτοιο σενάριο η αρχή της πλειοψηφίας, απάντησε: «κι εσείς τότε μην περιμένετε στο εξής συναίνεση για έργα!», στάση που δεν άρεσε καθόλου στο δήμαρχο.
Τέλος, η Μπέτυ Πατσίδου πριν αποχωρήσει κατέθεσε την παραίτησή της από τις σχολικές επιτροπές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.  
Ο δήμαρχος μπήκε εκπρόσωπος του δήμου στην Αναπτυξιακή
Τις μετοχές του παραιτηθέντος Απόστολου Αγκότσα ανέλαβε να εκπροσωπήσει ο ίδιος ο δήμαρχος στο ΔΣ της Αναπτυξιακής. Η πρόταση του τελευταίου να κρατήσει μία μετοχή για να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις δεν έγινε αποδεκτή για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους από τη δημοτική αρχή.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…