Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο Χαλήλ Καράνταη νέος πρόεδρος στην Βακούφικη Επιτροπή

Ο Χαλήλ Καράνταη νέος πρόεδρος στην Βακούφικη Επιτροπή

0
xalil-empros

Αντικατέστησε τον αδελφό του Φαϊκ Καράνταη

«Ελπίζω να προσθέσω κι εγώ ένα λιθαράκι προς όφελος της μειονότητας», δήλωσε ο νέος πρόεδρος

Αλλαγή προέδρου στη Διαχειριστική Επιτροπή Βακουφικής Περιουσίας Ξάνθης καθώς δεν ανανεώθηκε η θητεία του επί 7 χρόνια προέδρου συνταξιούχου επαθίτη εκπαιδευτικού κ. Φαϊκ Καράνταη, η οποίa έληξε τον Νοέμβριο. Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο 58χρονος αδερφός του συνταξιούχος επαθίτης δάσκαλος επίσης κ. Χαλήλ Καράνταη που ανέλαβε τα καθήκοντά του σε χθεσινή συνεδρίαση της 5μελούς επιτροπής.  
O Χαλήλ Καράνταη νέος πρόεδρος στη θέση του αδελφού του Φαϊκ Καράνταη
Η αλλαγή στο προεδρείο της επιτροπής αποφασίστηκε από την αρμόδια αρχή, την περιφέρεια ΑΜΘ που σύμφωνα με τον σχετικό νόμο ορίζει τον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής. Ο κ. Χαλήλ Καράνταη ήταν μέλος της Επιτροπής από το 1999 και αναπληρωτής πρόεδρος και ως εκ τούτου ο πρώτος επιλαχών. Αναφορικά με την αιτιολογία της απόφασης αλλαγής εντάσσεται σ’ ένα πλαίσιο ανανέωσης της επιτροπής και δεν ενέχει δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του κ. Φαϊκ Καραντάη, το έργο του οποίου αναγνωρίζεται ως πολύ σημαντικό ιδιαίτερα σε θέματα οργάνωσης και διαχείρισης της βακούφικης περιουσίας. Άλλωστε – σύμφωνα με πληροφορίες – ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία ν’ αποχωρήσει καθώς ένιωθε κουρασμένος  
Χ. Καράνταη: «Θα συνεχίσω το έργο του αδελφού μου…»
«Κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει το έργο του αδελφού μου στην Επιτροπή. Παρέλαβε ένα χάος και κατάφερε να οργανώσει, να νοικοκυρέψει τα βακούφια Ελπίζω να προσθέσω κι εγώ ένα λιθαράκι προς όφελος της μειονότητας. Αφήνει πίσω του ένα αξιόλογο έργο στην οργάνωση και στην διαχείριση της Βακούφικης περιουσίας. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω το έργο του», επισημαίνει ο νέος πρόεδρος κ. Χαλήλ Καράνταη.
Να σημειώσουμε ότι η επιτροπή διαχειρίζεται την περιουσία των τεμενών που έχει δημιουργηθεί από τις δωρεές των πιστών μουσουλμάνων. Η διαχείριση έχει κοινωφελή σκοπό ενώ έχει αναλάβει το κόστος συντήρησης των τεμενών τη θέρμανση αλλά και την πληρωμή κάποιων Ιμάμηδων η μουεζίνηδων. Η βακούφικη περιουσία υπόκειται σε φορολόγηση. Μάλιστα ως υπουργός Εξωτερικών η κα Ντόρα Μπακογιάννη είχε κάνει ρύθμιση χρεών των Βακουφίων.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…