Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πήγαν να «σηκώσουν» υπολογιστές και υλικά από τη ΣΕΠΕΚ

Πήγαν να «σηκώσουν» υπολογιστές και υλικά από τη ΣΕΠΕΚ

0
sepek-empros

Συνελήφθησαν δύο νεαροί για απόπειρα κλοπής. Τεραστίων διαστάσεων η «επιδρομή» στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια    

Υπολογιστές και άλλα υλικά επιχείρησαν να «σηκώσουν» από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΣΕΠΕΚ δύο νεαροί ηλικίας 20 και 26 ετών το μεσημέρι της Κυριακής. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς του αστυνομικού σταθμού Ευλάλου και συνελήφθησαν για κλοπή, επειδή έκλεψαν τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο ηλεκτρονικές συσκευές, εννέα πόρτες αλουμινίου και ποσότητα καρφιών.
Οι συλληφθέντες, που είναι από το Δροσερό, οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.  
«Ξάφρισαν» ό,τι περιουσία απέμεινε στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια
Το συμβάν φέρνει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά το ζήτημα των επιδρομών στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Ξάνθης, τη ΣΕΠΕΚ, τη ΣΕΒΑΘ, τη Diana και το εργοστάσιο Ζάχαρης ως επί το πλείστο και τις τεράστιες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο, καθώς έχει αφαιρεθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος από συσκευές και υλικά, καθότι η συνεχής αστυνόμευση δεν είναι εφικτή. Όπως είχε επισημάνει το «Ε» σε παλαιότερο ρεπορτάζ και με βάση τις διαπιστώσεις και των συνδίκων πτώχευσης στα δύο πρώην συνεταιριστικά εργοστάσια, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει περιουσία για να χρηματοδοτήσει τη φύλαξη από security, ενώ δεν είναι δυνατό η αστυνομία να αναλάβει την πλήρη φύλαξη του χώρου, τα εργοστάσια θα παραμείνουν έρμαια στη βορά των κλεφτών, μέχρι να αδειάσουν εντελώς.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…