Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανακύκλωση συμβούλων…

Ανακύκλωση συμβούλων…

0

Προτεινόμενος αντιπρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο από τους «Πολίτες για την Αλλαγή» ο Τιμούρ Χουσεϊνογλου

Πάσα Βορίδη – Βασιλούδη στις Επιτροπές. Λευκό της αντιπολίτευσης για τον πρόεδρο του Δ.Σ.

Νέο πρόσωπο για τη θέση του Αντιπροέδρου στο δημοτικό συμβούλιο προτίθεται να προτείνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία και σ’ άλλα εκλεγμένα μέλη της παράταξής του να δοκιμαστούν και να αποκτήσουν την εμπειρία στη λειτουργία των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα με μετακινήσεις συμβούλων του από τις Επιτροπές και από τα Νομικά πρόσωπα τους δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα αλλά και να ασκήσουν αντιπολίτευση. Στη σύσκεψη που είχαν τα μέλη της παράταξης την Πέμπτη το απόγευμα, εν’ όψει του δημοτικού συμβουλίου της Κυριακής 6 Ιανουαρίου, στο οποίο πρόκειται να εκλεγούν ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας καθώς και τα μέλη των Επιτροπών και των Νομικών Προσώπων ο κ. Πούλιος ενημέρωσε του συμβούλους για τις προθέσεις του και άκουσε τις απόψεις τους.  
Προτεινόμενος αντιπρόεδρος ο Τιμούρ Χουσεϊνογλου
Για τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. που θήτευσε στην διετία 2010 – 2012 ο Γρηγόρης Παναγιωτίδης, προτείνεται τώρα ο κ. Τιμούρ Χουσεϊνογλου ενώ για τη θέση του γραμματέα ο κ. Πούλιος επιμένει στον κ. Νίκο Ανταμπούφη που είχε προτείνει και εξ’ αρχής της θητείας αυτού του Δ.Σ. Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι δύο θέσεις εκλέγοντα από την αντιπολίτευση. Έτσι στο προεδρείο του Δ.Σ. το νέο πρόσωπο θα είναι ο κ. Τιμούρ Χουσεϊνογλου ενώ πρόκειται να παραμείνουν τόσο ο πρόεδρος κ. Δημαρχόπουλος που όπως αναφέραμε σε ρεπορτάζ της Πέμπτης θα προταθεί από το δήμαρχο καθώς και ο κ. Ανταμπούφης που θα προταθεί εκ νέου από τον κ. Πούλιο.
Πάσες Βορίδη – Βασιλούδη…
Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Πούλιου ο Δημήτρης Βορίδης μετακινείται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και καταλαμβάνει τη θέση του κ. Ηλία Βασιλούδη στην Οικονομική Επιτροπή ενώ ο κ. Βασιλούδη καταλαμβάνει τη θέση του κ. Βορίδη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Επίσης στην ίδια επιτροπή το άλλο μέλος από την πλευρά της αντιπολίτευσης θα είναι ή ο κ. Ξυνίδης ή ο κ. Παναγιωτίδης. Για το Κέντρο Πολιτισμού προτείνονται ο Ηλίας Βασιλούδης και ο κ. Σπύρος Μαζαράκης ή η κα Πατσίδου (δεν έχει ακόμη αποφασιστεί). Για το Κέντρο Προστασίας ο κ. Κρίτων Καλογερής και ή ο κ. Μαζαράκης ή η κα Πατσίδου.  
Λευκό για τον Δημαρχόπουλο
Σύμφωνα με πληροφορίες μας κατά την ψηφοφορία στην εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η μείζονα αντιπολίτευση προτίθεται να ψηφίσει λευκό κατά πάγια θέση της. Υπενθυμίζουμε ότι ο προτεινόμενος από την δημοτική αρχή θα είναι ο κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η σύσκεψη των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευση υπό τον δήμαρχο κ. Στυλιανίδη. Ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο η ανανέωση της θητεία του κ. Δημαρχόπουλου όμως για το θέμα των αντιδημάρχων μόνο παρασκηνιακά συζητήθηκε και ως προς αυτό ο δήμαρχος κρατά κλειστά χαρτιά. Νεώτερα γι αυτό το θέμα την επόμενη εβδομάδα.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…