Σχόλια 30-01-2013

0

Δε μας έφταναν τόσοι φόροι, θα μας βάλουν τώρα και χριστιανόσημο!    

Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ  


Ζήλεψαν τους εργαζόμενους στο Μετρό; Μάλλον όχι! Γιατί οι 3000 (!!) εργαζόμενοι στην ΕΡΤ προχώρησαν σε εξάωρες στάσεις εργασίας διεκδικώντας κι αυτοί να μην περιληφθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.
Κι επειδή η απεργία τους θα κηρύσσονταν καταχρηστική, προτιμούν τις εξάωρες στάσεις.
Προκαλούν κι αυτοί ξεχνώντας ότι οι υψηλοί μισθοί τους είναι προϊόν υποχρεωτικής είσπραξης εισφοράς μέσω της ΔΕΗ.
Ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι είναι υπεράριθμοι κατά 50-60%! και ότι όσοι δεν συμφωνούν μπορούν να φύγουν και να βγάλουν το ψωμί τους έξω, στον ιδιωτικό χώρο το ξεχνούν.
Πέρα από το γεγονός που αρκετοί από αυτούς είναι και διπλοθεσίτες!
-΄Ηρθε η ώρα τους και δεν το κατάλαβαν ακόμη οι «εργαζόμενοι» στην ΕΡΤ. Που κοροϊδεύουν, κι αυτοί, όπως και οι εργαζόμενοι της βουλής, τον εύπιστο ελληνικό λαό που τους ανέχτηκε όλους αυτούς δεκάδες χρόνια τώρα.
«Ε»    

Ρεύμα από τα κύματα  


Έλληνας εφευρέτης, μηχανικός στο επάγγελμα, σχεδίασε κυματοθραύστη, ο οποίος δέχεται τη δύναμη των κυμάτων της θάλασσας και τη μετατρέπει σε ενέργεια.
Σχεδίασε λοιπόν ο εφευρέτης έναν πλωτό ενεργειακό κυματοθραύστη που θα δέχεται τα κύματα και θα τη μετατρέπει την ενέργειά τους σε μηχανική ενέργεια ώστε να θέτουν σε κίνηση τον στρόβιλο γεννήτριας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Πρόκειται για ιδέα του μηχανολόγου-μηχανικού Βασίλη Κουμπάκη από τη Θεσσαλονίκη. Που έτσι και εφαρμοσθεί στην πράξη, τα νησιά μας θα γίνουν αυτόνομα σε ηλεκτρική ενέργεια.
«Ε»    

“Ελλήνων Πρωτοβουλία”, το νέο κόμμα Ζώη-Μανώλη  


Το κόμμα «Ελλήνων Πρωτοβουλία» είναι πλέον γεγονός! Η νέα πολιτική κίνηση στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας στην οποία πρωταγωνιστούν στελέχη και πρώην βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», γεννήθηκε και επισήμως την Τρίτη. Και μαζί με τη νέα κίνηση δημιουργήθηκε κι ένας ακόμη πονοκέφαλος για τη Ν.Δ.
Στο νέο εγχείρημα θα πρωταγωνιστούν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, Γιάννης Κουράκος, Μιχάλης Γιαννάκης και Δημήτρης Σταμάτης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης.      

Τραγικό!  


Ένα κοριτσάκι 11 χρόνων που ζητιάνευε στα φανάρια στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, παρασύρθηκε από λεωφορείο και σκοτώθηκε.
Ε, λοιπόν, αυτό το πλάσμα δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να πάει να το ζητήσει! Εδώ και μια βδομάδα είναι σα να μην υπήρξε ποτέ. Όσοι το εκμεταλλεύονταν εξαφανίστηκαν. Σταμάτησε να τους φέρνει εισπράξεις, είναι άχρηστο, μένει στα αζήτητα.
Το άτυχο κοριτσάκι λέγεται ότι ήταν τσιγγανικής καταγωγής, πιθανόν από Βουλγαρία. Τραγική κατάληξη για μια ψυχούλα που δεν πρόλαβε να ζήσει. Και για όσο έζησε, ήταν η στέρηση και η οδύνη.
-Τραγικό…
«Ε»  

Προσλήψεις  


Απόσπασμα από την Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή για την ΑΜΕΛ. Όπου ανάμεσα σε άλλα καταπληκτικά και τόσο ελληνικά ρουσφετολογικά, με άξονα –τι παράξενο;- κυρίως τους Νομούς Λαρίσης και Κομοτηνής (όπου και οι εκλογικές περιφέρειες των αρμοδίων του…ρουσφετιού) αναφέρονται:
«Μουσικός με μοναδική εργασιακή εμπειρία σε ορχήστρα μουσικών εκδηλώσεων, προσελήφθη ως οδηγός συρμών», ήτοι με μισθό 2.443,67€. «Άτομο με εργασιακή εμπειρία σε τοποθέτηση τεντών, συσκευασία CD, άνεργος από το 2007, προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμών», με μισθό 2.545,89€. Κυρία με εμπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός συρμών». «Απόφοιτος ΤΕΛ, 26 ετών, με επάγγελμα οικοδόμος-πλακάς, προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμού». «Κάτοικος επαρχίας με 8χρονη εμπειρία αποκλειστικά (βάσει βιογραφικού) σε εστιατόρια, προσελήφθη ως οδηγός τραμ». «Τελειόφοιτος ΤΕΙ Νοσηλευτικής, 20 ετών, χωρίς καμία σχετική επαγγελματική προϋπηρεσία, προσελήφθη ως τεχνίτης συντήρησης». Και πάει λέγοντας.
Για ένα «μαγαζάκι» που έδινε χαμηλότερο μισθό 1.825,71€, στους επόπτες 3.268,86€, στους μηχανικούς τεχνικής υποστήριξης 4.038,05€.
Αυτοί απεργούσαν στο Μετρό και στο Τραμ και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτοί που προσλήφθηκαν χωρίς προσόντα, χωρίς γνώσεις, χωρίς σπουδές.
-Τι να πρωτοπεί κανείς, τι να πρωτοκαυτηριάσει γι’ αυτούς τους πολιτικούς, αυτή την πολιτική.    
Δίκη ΕΒΕ  


Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου θα γίνει η δίκη των Χατζόπουλου και Δημητριάδου, υπαλλήλων του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το ΕΒΕ για την υλοποίηση μη νόμιμων πράξεων που ωφελούσαν την ιεραρχική ανέλιξη της Δημητριάδου.
Μάρτυρες κατηγορίας είναι ο πρώην πρόεδρος Π. Ανδρικόπουλος, ο πρώην διευθυντής Ηλ. Αραλάγιος και εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου.
«Ε»  

Ελληνοτουρκικός γάμος στις μαρίνες  


Δεύτερος ελληνοτουρκικός γάμος στις μαρίνες μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες. Μετά το 23% της μαρίνας του Φλοίσβου που πώλησε στις αρχές Δεκεμβρίου η Lamda Development στην Dogus Holding, ο τουρκικός όμιλος εξαγοράζει σημαντικά μερίδια σε άλλες τέσσερις μαρίνες που εκμεταλλεύεται ο όμιλος Κυριακούλη.
Με βάση τη συμφωνία, ο τελευταίος μεταβίβασε σε θυγατρική του τις συμμετοχές που διαθέτει στις μαρίνες της Ζέας της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Καλαμάτας, και εν συνεχεία πούλησε στην Dogus το 51% της εταιρείας. Το τίμημα της συμφωνίας ανήλθε σε λίγο κάτω από 10 εκατ. ευρώ.
Αυτά γίνονται αλλού. Εμείς εδώ στην Ξάνθη δεν θέλουμε την ελληνοτουρκική συνεργασία. Και παρακαλάμε να έρθει ο Ιβάν Σαββίδης. Που μακάρι να έρθει ο άνθρωπος. Διότι γνωστό τοις πάσι, το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και συναίσθημα. Ενδιαφέρεται για το κέρδος. Και όλα τ’ άλλα είναι λόγια για το πόπολο.
«Ε»    

Στροφή Τσίπρα  


Δικαίωσε τους επικριτές του που τον κατηγορούν για διγλωσσία και στροφή στην πολιτική του ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας. Παρά τις λεκτικές ακροβασίες του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πείσει ότι παραμένει σταθερός στις προεκλογικές του εξαγγελίες περί κατάργησης του Μνημονίου με ένα νόμο.
Η κατάργηση του Μνημονίου που διακήρυσσε τότε ο κ. Τσίπρας έγινε σήμερα «διαπραγμάτευση» με τους εταίρους για κούρεμα του χρέους. Καμία σχέση δηλαδή μ’ αυτά που έλεγε παλιά.
Μάλιστα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται σήμερα ότι είναι διατεθειμένος να συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο (κλεμμένη ατάκα Α.Παπανδρέου) προκειμένου να σώσει τη χώρα.
«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει αυτό το πρόγραμμα και ο μόνος τρόπος είναι να συγκρουστεί το ΔΝΤ με την Μέρκελ, όχι με μισόλογα. Το θέμα είναι να αποκτήσουμε συμμάχους. Ακόμα και με τον διάβολο… αν είναι να υποφέρει ο Έλληνας πολίτης».
Μάλλον ο Αλέξης είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιο συντηρητικών ψηφοφόρων για να φτάσει στην εξουσία. Οι συνιστώσες όμως άραγε συμφωνούν;      

Στο «κόκκινο» η κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο  


Ήρθε και πάλι μία από εκείνες τις φορές, που έχουμε μία έκρηξη στο δημοτικό συμβούλιο, ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τη μείζονα αντιπολίτευση, δίνεται και μια συνέχεια μετά, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, και το κλίμα εκτονώνεται. Η αλήθεια είναι όμως, ότι το τελευταίο διάστημα, όχι σε επίπεδο εντάσεων, αλλά σε επίπεδο παρεμβάσεων τα πράγματα είχαν χαλαρώσει πολύ. Κάποιοι θα το αποδώσουν στην κρίση, αλλά και στην ειδικότερη δοκιμασία της αυτοδιοίκησης. Κάποιοι άλλοι θα μιλήσουν για αναγκαιότητα επίτευξης συναίνεσης σε μία τέτοια συγκυρία. Άλλοι όμως θα κάνουν συγκρίσεις με το παρελθόν και ίσως να εντοπίσουν τη «χαλάρωση» και από τις δύο πλευρές σε άλλους παράγοντες.
Πάντως, κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η κόντρα που έχει ξεσπάσει στο δήμο να έχει και συνέχεια, μιας και ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι αντάλλαξαν βαριές κουβέντες.
Ε.Δ.    

Από γραφείο σε γραφείο  


Από στέλεχος σε στέλεχος και από πολιτικό σε πολιτικό τρέχουν οι τοπικοί αιρετοί της Ξάνθης, συστρατευόμενοι στην «επιχείρηση» διάσωσης του αρδευτικού του Νέστου. Ο Κοντός συνεχίζει να στηρίζει σθεναρά, ενώ φαίνεται ότι και από την πλευρά της Περιφέρειας αν και υπήρχε επιφυλακτικότητα στην αρχή, τώρα δίνεται η μάχη για να επιτευχθεί η υλοποίησή του. Μπορεί οι επαφές να χαρακτηριστούν επικοινωνιακές, όμως δυστυχώς σε αυτή τη χώρα –και έχει αποδειχθεί αμέτρητες φορές- κερδίζει όποιος ασκεί πίεση (και όποιος έχει την καλύτερη κομματική διεισδυτικότητα συνήθως) και δεν επαναπαύεται στην ορθή και ομαλή τήρηση των θεσμών.
Ε.Δ.    

Ψύλλοι στ’ αυτιά μας μπήκανε…  


…για τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και την Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης ότι δεν υποστηρίζουν το αρδευτικό όταν έλαμψαν δια της απουσίας τους από τη σύσκεψη φορέων του ΕΒΕ. Βέβαια κι εκείνοι την ημέρα έλειπαν και οι «πράσινοι» (Σαλτούρος, Γιαννακίδης, Καραλίδης κ.λ.π.) και κάπου μπερδευτήκαμε…Όμως το πράγμα ξεκαθάρισε από την μη συμμετοχή του βουλευτή κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ στη κοινή προσπάθεια που κάνουν οι φορείς αυτή την εβδομάδα συναντώντας και ενημερώνοντας υπουργούς γραμματείς και λοιπά. Έπειτα από κάτι μισόλογα του κ. Κοσμίδη (ΣΥΡΙΖΑ γαρ) στο Επιμελητήριο που είπε ότι θέλει ν’ ακούσει και τα επιχειρήματα των Οικολόγων και μπλα μπλα μπλα…τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Γιατί δεν βγαίνουν να το πουν στους αγρότες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το μέρος των Οικολόγων και δεν υποστηρίζει το αρδευτικό της Ξάνθης;
Φοβούνται μην χάσουν ψήφους απ’ αυτούς που το περιμένουν πως και πως; Στην πολιτική πρέπει να ξέρεις να σπας αυγά και ν’ αναλαμβάνεις τις ευθύνες, όχι να κρατάς σιγή ιχθύος!
Μ.Ξ.

Μια ωραία ατμόσφαιρα…


…χθες στη συνεδρίαση του επιμελητηρίου Ξάνθης. Μια συνεννόηση, μια συνεργασία μια καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές. «Σκίζεται» η Διοικούσα να κάνει αυτό που θα ζητήσει η αντιπολίτευση και αυτή απ’ την πλευρά της περιορίζεται μόνο να κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις κυρίως δια του κ. Αγκόρτσα (πάντα ερωτήσεις κάνει αυτό το παλικάρι…). Όλα μέλι – γάλα λοιπόν και αυτό φυσικά είναι προς όφελος του ΕΒΕ, αλλά απ’ την άλλη είναι λίγο πληκτικό για μας τους δημοσιογράφους. Καμιά φωνή, καμιά κραυγή…Πού είναι εκείνες οι εποχές που δονούνταν οι συνεδριάσεις του ΕΒΕ από τις φωνές του κ. Σιούτα και έπεφτε… το γέλιο από τις απίστευτες στιχομυθίες με τον κ. Ανδρικόπουλο…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …