Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι της ΕΑΠΑΞ

Προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι της ΕΑΠΑΞ

0
eapax-empros

Εδώ και 10 μέρες, προκειμένου να λαμβάνουν μέρος του επιδόματος ανεργίας

Ο δήμος υποκαθιστά την εταιρία με προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του προγράμματος που αφορά στους π. εργαζομένους ΣΕΒΑΘ-ΣΕΠΕΚ  

 
Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει εδώ και 10 μέρες οι υπάλληλοι της υπό εκκαθάριση ΕΑΠΑΞ, προκειμένου τουλάχιστον να λαμβάνουν μέρος του επιδόματος ανεργίας, αφού γνωρίζουν ότι η εξόφληση των απαιτήσεών τους από το δήμο θα καθυστερήσει. Στη σχετική απόφαση καθοδηγήθηκαν και από την πλευρά του δήμου, αφού είναι γνωστό ότι η διαδικασία της λύσης και εκκαθάρισης δεν αναμένεται να τακτοποιήσει άμεσα τους εργαζόμενους. «Ελπίζουμε ότι από την εκκαθάριση της ΕΤΕΝΕ, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε κάποια χρήματα για την πληρωμή των εργαζομένων», ανέφερε στο περιθώριο σχετικής συζήτησης ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.  
Την ολοκλήρωση της εργασιακής σχέσης των π. εργαζομένων ΣΕΒΑΘ-ΣΕΠΕΚ με την ΕΑΠΑΞ αναλαμβάνει ο δήμος
Παράλληλα, ο δήμος Ξάνθης αποφάσισε να υποκαταστήσει την εταιρία όσον αφορά στην ολοκλήρωση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείο Οικονομικών, της ΑΔΑΜΘ, του δήμου Ξάνθης, της ΠΕΔ και της ΕΑΠΑΞ, που αφορά στο εργασιακό καθεστώς των π. εργαζομένων στα συνεταιριστικά εργοστάσια ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ, που ορίστηκε από ειδικό νόμο. Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος Αλέκος Κυριακίδης, είχε χορηγηθεί για τους εργαζομένους ποσό 1,8 εκ. ευρώ, που αργότερα μειώθηκε σε 1,1 εκ. ευρώ από τα οποία εκταμιεύτηκε η πρώτη δόση των 700.00 ευρώ. Με δεδομένο ότι η ΕΑΠΑΞ βρίσκεται σε διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης, ο δήμος Ξάνθης αναλαμβάνει να συνεχίσει την υλοποίηση, που ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. Συνολικά αφορά σε 5 εργαζομένους, από τους οποίους οι 4 έχουν συνταξιοδοτηθεί ήδη. Το ποσό που απέμεινε να εισπράξει για τα τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους ανέρχεται στις 240.000 ευρώ και για την υποκατάσταση της εταιρίας από το δήμο υπήρξε σχετική σύσταση από το υπουργείο Οικονομικών.
Ο Θανάσης Ξυνίδης αναρωτήθηκε αν ο δήμος έχει διαθέσιμο ποσό 240.000 ευρώ για να το δεσμεύσει, προκειμένου να εκδώσει την εγγυητική επιστολή που απαιτείται και πήρε τη διαβεβαίωση του δημάρχου ότι αυτό είναι εφικτό.  

. Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…