Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Όλβιο

Κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Όλβιο

0
pirosvestis-empros

Δεν κινδύνευσε ο μεσήλικας ιδιοκτήτης του. Σώθηκε η αποθήκη με την ξυλεία

Ο δυνατός αέρας και η παλαιότητα της οικίας έκαναν γρήγορα στάχτη τα πάντα. Με τέσσερα οχήματα και δέκα άνδρες επενέβη η Πυροσβεστική    

 
Ολοσχερώς καταστράφηκε ισόγεια μονοκατοικία 70 τμ στο Όλβιο
του δήμου Τοπείρου από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί εντός της οικίας και ενώ ο μεσήλικας ιδιοκτήτης της που διέμενε εκεί μόνος, απουσίαζε.  
Με ενισχύσεις επενέβη η Π.Υ. της ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης, στης οποίας την αρμοδιότητα ανήκει η περιοχή, δέχθηκε κλήση για τη φωτιά στις 9.30 περίπου χθες το πρωί. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επενέβη με τρία πυροσβεστικά οχήματα και έξι πυροσβέστες της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης και ένα πυροσβεστικό όχημα με τέσσερις πυροσβέστες της Π.Υ. Ξάνθης  
Σώθηκε η αποθήκη και τα γύρω σπίτια
Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς η οικία, ενώ διασώθηκε η αποθήκη με την ξυλεία ιδιοκτησίας του ιδίου, καθώς και τα παρακείμενα σπίτια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν προκλήθηκε κίνδυνος για τη ζωή των κατοίκων, ούτε και του ίδιου του ιδιοκτήτη που εκείνη την ώρα δε βρισκόταν στο σπίτι του.  
«Σύμμαχοι» της φωτιάς ο αέρας και η παλαιότητα
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης πυραγό κ. Αναστάσιο Τοπαλίδη, ο δυνατός αέρας και η παλαιότητα του κτιρίου συντέλεσαν στη γρηγορότερη και πιο εκτεταμένη καταστροφή. «Όταν φτάσαμε είχε ήδη καεί το μισό σπίτι», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η αποθήκη σώθηκε, αφού όταν κατέφτασαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μόλις που είχε επεκταθεί η φωτιά στην αποθήκη.  
Στάχτη σε λίγα λεπτά
Τον ιδιοκτήτη που έχασε το σπίτι του και όλο του το βιος μέσα σε λίγα λεπτά, καλούνται να στηρίξουν τώρα η οικογένεια και οι συγχωριανοί του, μιας και ειδικά ο πρώτος καιρός θα είναι δύσκολος μέχρι να καταφέρει να φτιάξει πάλι το σπιτικό του. Ο αδερφός του βρισκόταν εκεί από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και πολλοί κάτοικοι του χωριού.  
Προανάκριση για τα αίτια
Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση. Όπως φαίνεται και από τη γενικότερη εικόνα της χώρας το τελευταίο διάστημα, αρκετά πιθανό ενδεχόμενο αποτελεί η περίπτωση η φωτιά να ξεκίνησε από την ξυλόσομπα. Ο κ. Τοπαλίδης εξηγεί ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πριν την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας, ωστόσο σχολιάζει ότι πράγματι φέτος η εκτεταμένη χρήση καυσόξυλων για τον περιορισμό των εξόδων έχει πολλαπλασιάσει τα προβλήματα, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσοχής. «Αυξήθηκαν ραγδαία οι σόμπες στα σπίτια, τοποθετήθηκαν τελευταία στιγμή και με προχειρότητα ή σε άλλες περιπτώσεις παρουσίασαν προβλήματα στη συντήρηση οι ήδη υπάρχουσες», επισημαίνει ο αν. διοικητής.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…