Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έσπασε κεντρικός αγωγός της ΔΕΥΑΞ στην Παλιά Πόλη

Έσπασε κεντρικός αγωγός της ΔΕΥΑΞ στην Παλιά Πόλη

0
vlavi_05_12_2012-empros

Πλημμύρισε υπόγειο κατοικίας. Διεκόπη για μία ημέρα η παροχή νερού στη γειτονιά

Από χθες το πρωί συνεργείο της ΔΕΥΑΞ επιχειρούσε να βρει το σημείο της βλάβης στην περιοχή. «Εχθρός» και οι καιρικές συνθήκες    

«Φουρτούνες» άνοιξε στη περιοχή των οδών Βιζυηνού και Φιλίππου στην Παλιά Πόλη το σπάσιμο κεντρικού αγωγού. Από τη βλάβη πλημμύρισε υπόγειο κατοικίας και η ΔΕΥΑΞ αναγκάστηκε να διακόψει από το απόγευμα της Τρίτης την παροχή νερού στην περιοχή, μέχρι να εντοπίσει το ακριβές σημείο της διαρροής.  
Εκτιμάται μεγάλη ζημιά στον αγωγό
Από το πρωί της χθεσινής ημέρας συνεργείο της ΔΕΥΑΞ ξεκίνησε να αναζητά το σημείο της βλάβης σε διάφορα σημεία στα πέριξ της ζημιάς, εντός της περιοχής της Παλιάς Πόλης. Μπροστά από την οικία, όπου παρουσιάστηκε η πλημμύρα σχηματίστηκε μία μεγάλη λακκούβα με νερό, ενώ το συνεργείο σε παρακείμενο σημείο άνοιξε τρύπα επιχειρώντας να βρει την ακριβή εστία της διαρροής. Παροχή νερού δόθηκε ξανά στη γειτονιά από χθες το πρωί εκτός από 2-3 σπίτια που θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.  
Μπορεί να ανοίξουν και άλλη τρύπα
Μέχρι το μεσημέρι δεν είχε αποκατασταθεί η βλάβη και γι’ αυτό την έρευνα θα συνέχιζε η επόμενη βάρδια λόγω της επιτακτικής ανάγκης να δοθεί λύση, ώστε να γίνεται ξανά ανεμπόδιστα η παροχή ύδρευσης. Οι τεχνικοί πάντως, εκτιμούσαν ότι αν δε βρεθεί το σημείο της διαρροής, είναι πιθανό να απαιτηθεί το άνοιγμα και νέας τρύπας, ώστε να βρεθεί το σημείο του αγωγού που καταστράφηκε.
Οι καιρικές συνθήκες και οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τη χθεσινή ημέρα δεν ήταν «σύμμαχος» για τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ, που αναγκάστηκαν να δουλέψουν μέσα στη βροχή και τη λάσπη.
Όσον αφορά τα αίτια, αυτά δεν μπορούν ακόμη να διευκρινιστούν, αλλά σύμφωνα με τους τεχνικούς, το σπάσιμο μπορεί να οφείλεται σε κακή κατασκευή, φρακάρισμα από λύματα ή σκουπίδια κ.ά.  
Πάλι κλειστή η οδός Φιλίππου;
Για τις ανάγκες των εργασιών όλες οι οδοί γύρω από το σημείο της βλάβης αποκλείστηκαν. Οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όσοι διέρχονται από εκεί προβληματίζονται γιατί ενδέχεται να παραμείνει κλειστός ο δρόμος για περισσότερες μέρες, όχι μόνο για την αποκατάσταση της βλάβης, αλλά για την επιδιόρθωση του ίδιου του οδοστρώματος. Άλλωστε, πρόσφατα κιόλας -αλλά και παλαιότερα- είχαν βιώσει τις δυσκολίες από τον αποκλεισμό της οδού, λόγω της λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας από το παρακείμενο ετοιμόρροπο κτίσμα που έχει χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο. Τότε, είχε πράγματι προκύψει πρόβλημα, αλλά τώρα είναι εντονότερο λόγω της πεζοδρόμησης μέρους της Παλιάς Πόλης (για όσους τέλος πάντων την τηρούν…).  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…