Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Παίρνει μπρος και το 3ο στάδιο της ανάπλασης του Λιμνίου

Παίρνει μπρος και το 3ο στάδιο της ανάπλασης του Λιμνίου

0
limnio-empros

Δημοπρατήθηκε το έργο της δημιουργίας θεματικών πάρκων με έκπτωση 11%

Και δεύτερη σημαντική δημοπρασία χθες για την κατασκευή νέου φυλακίου και αντλίας καυσίμων στο στρατόπεδο «Στεφανίδη»    

Με την κατακύρωση στον ανάδοχο της τρίτης φάσης της ανάπλασης του Λιμνίου στη χθεσινή δημοπρασία στα γραφεία της διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης, τη σκυτάλη παίρνουν οι εργολάβοι που καλούνται να υλοποιήσουν τα έργα που θα οδηγήσουν στην ολοκληρωμένη παρέμβαση στο χώρο γύρω από το κολυμβητήριο, ο οποίος αναμένεται να αλλάξει ριζικά.  
Έτοιμα ως τα μέσα Αυγούστου τα θεματικά πάρκα
Στη χθεσινή δημοπρασία, για το έργο της παρέμβασης στην περιοχή του Λιμνίου με τη δημιουργία θεματικών πάρκων, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, αναδείχθηκε ανάδοχος, ο οποίος έδωσε έκπτωση 11%. Αφού ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα το στάδιο των ενστάσεων, η κοινοπραξία στην οποία κατακυρώθηκε το έργο, θα κληθεί να το ολοκληρώσει έως τα μέσα Αυγούστου του 2013. Το έργο χρηματοδοτείται από την Αστική Αναγέννηση.
Σύμφωνα με τη μελέτη, στην περιοχή από το κολυμβητήριο και σε όλη την έκταση του Λιμνίου 11,5 στρεμμάτων, θα δημιουργηθούν τρία θεματικά πάρκα, με φυτά, βότανα και παιχνίδια, κράσπεδα και ποδηλατόδρομοι, ενώ ο χώρος θα έχει τους κατάλληλους φωτισμούς και θα περιφραχτεί, απαγορεύοντας την είσοδο και στάθμευση αυτοκινήτων. Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει για το πάρκο των παιδιών, όπου θα κατασκευαστούν περιοχές κατάλληλες για παιδικά παιχνίδια και αναψυχή.
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο, συνδυάζεται με τον ποδηλατόδρομο των δύο γεφυρών του Κόσυνθου που έχει ολοκληρωθεί, αλλά και με το πρόσφατα δημοπρατηθέν (16/11/12) έργο της βελτίωσης και ανάδειξης του αύλειου χώρου του κολυμβητηρίου, 3.600 τμ, με νέες σχάρες περισσυλογής ομβρίων, κατάλληλους φωτισμούς, προσβασιμότητα ΑμΕΑ, νέα επίστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας και συνθετικού τάπητα, παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις και πίστα skate board.  
Εργολάβος αναλαμβάνει και το συμπληρωματικό έργο της επέκτασης της Σάρδεων
Χθες πραγματοποιήθηκε και η δημοπρασία για την κατασκευή νέου φυλακίου και νέας αντλίας καυσίμων εντός του στρατοπέδου «Στεφανίδη», προκειμένου να προχωρήσει και το έργο της επέκτασης της Σάρδεων, που απαιτεί τη μεταφορά του φυλακίου.
Η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 11 Σεπτεμβρίου είχε εγκρίνει ομόφωνα το έργο, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο συμπληρωματικό έργο δεν περιλαμβάνεται στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ που αφορά στο νέο δρόμο, αλλά κρίθηκε ότι πρέπει να υλοποιηθεί με δημοτικούς πόρους, αφού υπήρχε και η σχετική συμφωνία με το Δ’ ΣΣ.
Η ανάδοχος κοινοπραξία που μειοδότησε για το έργο που προϋπολογίστηκε στις 118.000 ευρώ (με ΦΠΑ), έδωσε έκπτωση 3% και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων, θα αναλάβει να το διεκπεραιώσει εντός τριών μηνών.  
Στο στάδιο της υλοποίησης δύο πολύ σημαντικά έργα του δήμου
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Χρήστος Μούρκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση δύο πολύ σημαντικών έργων του δήμου Ξάνθης. «Αφενός το πρώτο αποτελεί την τελική φάση για τη ριζική αναβάθμιση της περιοχής, ενώ το δεύτερο συνδέεται με το έργο πνοής της επέκτασης της Σάρδεων, που θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στην πόλη», δήλωσε σχετικά.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μετ’ εμποδίων» προχωρούν τα έργα του Ε.Κ. «Αθηνά»

Μετά τις καθυστερήσεις «έσπασε» στα δύο η προγραμματική του δήμου Ξάνθης με το Κέντρο – Οι…