Σχόλια 13-12-2012

0
presvis_gallos_12_2012-empros

Σήμερα η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης! Άντε και περιμένουμε ν’ ανάψουμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια…

Επίσκεψη Γάλλου Προξένου  


Εθιμοτυπική επίσκεψη έκανε στα γραφεία της εφημερίδας μας ο νέος Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κύριος Κριστόφ Λε Ριγκολέρ.
Ο κ. Ριγκολέρ συζήτησε διάφορα θέματα με την εκδότρια της εφημερίδας Ελένη Διαφωνίδου σε άπταιστα Ελληνικά. Ακολούθως ο κ. Πρόξενος συνέχισε τις επισκέψεις του στον Μουφτή κ. Σινίκογλου, στον πρέσβη κ. Αλεξανδρή και αλλού.
Στη φωτογραφία ο κύριος Πρόξενος δεύτερος από αριστερά.
«Ε»

Η φωτιά άναψε  


Δύσκολες και απρόβλεπτες οι εξελίξεις στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φυλλορροούν και το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται από τις αποχωρήσεις, παραιτήσεις και διαγραφές.
Το κύμα φυγής ξεκίνησε και όπως πάντα περιλαμβάνει μαχαιρώματα τόσο από την πλευρά του Καμμένου όσο και αυτών που φεύγουν.
Μάλιστα στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ δεν αποκλείονται νέες αποχωρήσεις ή διαγραφές.
Αιτία της όλης αναστάτωσης οι τακτικές που ακολουθεί ο Καμμένος, τις αποφάσεις που παίρνει μόνος του και την εν γένει προσωποπαγή λειτουργία του.
«Ε»      

Η κοροϊδία του Πόθεν Έσχες  


Οι τριακόσιοι της βουλής μας δούλεψαν ψιλό γαζί για άλλη μια φορά, για άλλη μια χρονιά με τη δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες. Πράξη που θίγει ευθέως τόσο τους ίδιους όσο και το λαό, το κυριότερο.
Μάλιστα έχει καταντήσει η όλη διαδικασία ένα γελοίο σόου που περισσότερο ικανοποιεί το κουτσομπολιό παρά την πραγματικότητα και την ανάγκη ενημέρωσης για τα οικονομικά των εθνοπατέρων μας.
Κι επειδή η κοροϊδία πάει σύννεφο με την όλη – μισή – αλήθεια, φρόνιμο είναι ή να λεχθεί ολόκληρη η αλήθεια ή να καταργηθεί!
Προφανώς όμως θα πρέπει να υπερισχύσει η αλήθεια. Γιατί δεν το τολμούν οι βουλευτές μας;
«Ε»    

Συζήτηση για το μέλλον  


Σύσκεψη των εταιρειών του Ομίλου Θρακικά Πλαστικά ΑΕ στο κέντρο Χαλιωρής πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές.
Συμμετέχουν όλα τα στελέχη των εταιρειών και των παραγωγικών μονάδων εσωτερικού και εξωτερικού. Στη σύσκεψη γίνεται αποτίμηση της πορείας της επιχείρησης και ο σχεδιασμός για το μέλλον.
Σημειώνουμε ότι η κορυφαία εταιρεία Πλαστικά Θράκης πως αποτελεί έναν πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος με έδρα την Ξάνθη παράγει μια σειρά προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.
«Ε»    

Πράσινο φως για ανέγερση ναού στην Πόλη  


Ανοίγει δρόμος για την ανέγερση νέου ορθόδοξου ναού σε έκταση 2.000 τ.μ. στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Star”, το πράσινο φως δόθηκε έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης.
Το αίτημα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπεβλήθη από την κοινότητα της συριακής Εκκλησίας. Να σημειωθεί πως όλες οι εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης χρονολογούνται πριν από το 1923 και την ίδρυση του τουρκικού κράτους, ενώ μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν σχεδόν αδύνατη ακόμη και η αναπαλαίωση των ναών.
«Ε»      

Σκληρές δηλώσεις Χρήστου Ζώη  


«Με το χάος δεν μπορώ να συνομιλήσω» είπε ο πρώην εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης για την αποχώρησή του από το κόμμα.
«Είναι πολύ σημαντικό» συνέχισε «να μην παρασύρουμε τους Έλληνες σε ιδεολογήματα, τα οποία δεν έχουν καμία ισχύ. Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι αυτή η τοποθέτηση περί δολαρίου ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Σε δεύτερη συνέντευξή του εχθές ο Χρ. Ζώης κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι με τις ενέργειές του το κόμμα αγγίζει πλέον τα όρια του γραφικού.
Το σπίρτο που άναψε τη φωτιά στους ΑΝΕΛ ήταν η δήλωση του Π. Καμμένου ότι η Ελλάδα ως πετρελαιοπαραγωγός χώρα (!!) θα μπορούσε να υιοθετήσει το δολάριο ως νόμισμά της. Η δήλωση αυτή θεωρήθηκε – και δικαίως – από πολλά στελέχη του κόμματος ως γραφική και επικίνδυνη και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Πάντως υπάρχει μία γενικότερη κινητικότητα στο χώρο της κεντροδεξιάς. Ο Καρατζαφέρης επανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό φιλοδοξώντας να ενώσει τον κατακερματισμένο κεντροδεξιό χώρο με περιοδείες ανά τη χώρα και σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή, ακολουθώντας το παράδειγμα του Μπερλουσκόνι. Ενώ από την άλλη ο Καραμανλής τηρεί στάση αναμονής καθώς πληθαίνουν τα σενάρια περί ενωτικής επανόδου και δικαίωσης…    

Η επαναγορά πήγε πολύ καλά αλλά μας λείπουν 1,29 δις  


«Πολύ καλά» πήγε το ελληνικό πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη των μελών του Eurogroup, υποστήριξε η γερμανική κυβέρνηση.
Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, δήλωσε ότι δόθηκε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης «μια προκαταρκτική εκτίμηση, η οποία σημειώνει ότι το πρόγραμμα πήγε καλά» και προσέθεσε ότι «η τρόικα πρέπει να προχωρήσει στη σύνταξη λεπτομερούς αξιολόγησης, επί της οποίας το Eurogroup θα αποφασίσει για την καταβολή των επόμενων δόσεων» της δανειακής βοήθειας.
Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι το ύψος των προσφορών για την επαναγορά χρέους που έλαβε η Ελλάδα έφτασε τα 31,9 δις και υπολείπονται κατά 1,29 δις από αυτό που είχε προϋπολογιστεί και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε το Eurogroup εχθές στην εκταμίευση της δόσης, όπως αναμενόταν. Αναζητείται λύση για το κενό αυτό στο σημερινό Eurogroup και ελπίζουμε να μην προέλθει από τις τσέπες των ελλήνων φορολογουμένων και πάλι…          

Λιμνίο και Σάρδεων  


Δύο σημαντικά, όντως, έργα ποιότητας ζωής το ένα και αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας το άλλο, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από το δήμο Ξάνθης.
Πρόκειται για τα έργα στο Λιμνίο (δίπλα στο Κολυμβητήριο) και το άλλο για την επέκταση της οδού Σάρδεων προς τον κόμβο του Νοσοκομείου.
Και τα δύο θα είναι έτοιμα εντός του 2013.
«Ε»          

Όταν υπήρχαν λεφτά…


Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ο κ. Αλέξανδρος Κοντός ως υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης βοηθούσε πολύ και τους αγρότες και τις ΕΑΣ και τα συνεταιριστικά. Πόσα δάνεια δεν έδωσε με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου η ΑΤΕ στη ΣΕΒΑΘ ας πούμε. Αν πεις δε για τους υπαλλήλους των συνεταιριστικών…Η αλήθεια είναι ότι τους νοιάστηκε πολύ., Μέχρι και τροπολογία κατέθεσε για χάρη τους και τους έκανε εν μια νυκτί δημοσίους υπαλλήλους Έτσι και τις ΕΑΣ. Τις «έκοψε» ένα δάνειο της ΑΤΕ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου 150 εκ. ευρώ! Όταν …υπήρχαν ακόμη λεφτά (το 2008). Έλα όμως που τώρα δεν υπάρχουν και ψάχνουν να τα βρουν αφού οι 57 ΕΑΣ που πήραν το δάνειο μεταξύ τους και η δική μας οι περισσότερες δεν έδωσαν ούτε ευρώ(η δική μας πάλι πλήρωσε 500.000 ευρώ έναντι 6 εκ δάνειο)! Έλα όμως που η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. είναι έτοιμη να κοπανήσει πρόστιμο αφού αυτά τα δάνεια τα θεωρεί κρατικές ενισχύσεις (κάτι σαν «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά του Χατζηγάκη….)
Και τώρα τρέχουν να τα μαζέψουν…
Μ.Ξ.  

Κατάργησαν και τα μεταφορικά των φαντάρων


Η απόφαση να καταργηθούν οι δωρεάν μετακινήσεις των στρατεύσιμων, καθώς κρίθηκε πως το κόστος για να μπορέσει ένας στρατιώτης να πάει κατά τη διάρκεια της αδείας του στο σπίτι του, είναι πλέον δυσβάσταχτο, ουσιαστικά καταργεί τις άδειες των στρατιωτών αφού το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθεί η οικογένειά ενός στρατεύσιμου για να μετακινηθεί από την παραμεθόριο όπου και υπηρετεί στο σπίτι του ξεκινάει από τα 100 ευρώ και θα φτάσει έως και τα 205 ευρώ!
– Στους στρατιώτες βρήκαν να κάνουν οικονομία αντί να πιάσουν τους φοροφυγάδες!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…