Σχόλια 04/12/2012

0

To ΠΑΣΟΚ έπαθε ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ Λοβέρδου…

Από το κεφάλι η βρωμιά


«Εφοριακοί αλλά και σύζυγοί τους, φαίνεται να έχουν βγάλει σημαντικά ποσά με εμβάσματα στο εξωτερικό κατά την περίοδο 2009-2010 χωρίς να τα δηλώσουν στο πόθεν έσχες τους».
Τι μας λέει λοιπόν η είδηση; Ότι το ψάρι βρωμάει απ’το κεφάλι. Άρα θα πρέπει να πέσουν τα κεφάλια που βρωμάνε. Και που έχουν τον τρόπο να τα κονομάνε υπογείως, πλαγείως και καθέτως.
-Κι άσε το πόπολο να σκίζεται να τα φέρει βόλτα…
«Ε»      

Ονόματα  


Δεκάδες ονόματα Ξανθιωτών επιχειρηματιών δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «6 ημέρες».
Πρόκειται για ονόματα που κάλεσε το ΣΔΟΕ για να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες και οφειλές.
Είναι προφανές ότι η νέα λίστα πως θα συζητηθεί πάλι και θα γίνει αντικείμενο κοινωνικού σχολιασμού. Από άλλους αρνητικά και άλλους αδιάφορα.
-Γέμισε η Ελλάδα από λίστες τελικά…
«Ε»    

Περί SKODAS ολίγα  


Μόνο απογοητεύσεις προσφέρει στους φιλάθλους της, πλέον, η SKODA Ξάνθης.
Ήττες, ισοπαλίες και οι νίκες όνειρο θερινής νυκτός. Είτε εντός, είτε εκτός, το μοτίβο είναι γνωστό. Ήττα, ή το πολύ μία ισοπαλία!
Κι έτσι, με τέτοιες μέτριες ή κακές εμφανίσεις η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει τίποτε καλό.
Από την άλλη, τη νύφη πληρώνουν οι προπονητές που έρχονται και φεύγουν στο πυξ λαξ. Θαρρείς και φταίνε αυτοί μόνον. Μ’ αυτά τα τερτίπια ομάδα δεν πρόκειται να γίνει και αποτελέσματα δεν θα’ ρθουν.
Πρόσφατο και όχι τελευταίο θύμα, ο προπονητής Κωστένογλου. Εξεδιώχθη κι αυτός και άρχισε το ψάξιμο για νέον, ο οποίος τι να κάνει ο άνθρωπος;
-Τα θαύματα δεν γίνονται κάθε ημέρα…
«Ε»    

«Εκτελείται» με 45%, η μεσαία τάξη  


Την εκτέλεση της μεσαίας τάξης φέρνει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει συντελεστή φορολόγησης 45% για μεικτά εισοδήματα από 26.000 ευρώ και πάνω! Έτσι, ο ανώτατος συντελεστής του 45% που μέχρι και σήμερα ισχύει για εισοδήματα 100.000 ευρώ και άνω, θα πιάνει την οικογένεια με το μεσαίο εισόδημα.
Με τις αλλαγές που προτείνονται στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων καθιερώνονται τρεις συντελεστές 21%, 26% και 45%.
Σε πρώτη ανάγνωση η νέα προτεινόμενη κλίμακα ευνοεί φορολογούμενους με εισόδημα έως 9.000 ευρώ, καθώς δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρο, αλλά και όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν εισόδημα έως 26.000 ευρώ, καθώς προκύπτουν σε σχέση με την ισχύουσα κλίμακα μειώσεις φόρου από 10 έως και 400 ευρώ.
Οι μειώσεις αυτές, όμως, μπορεί να αποδειχθούν «πλαστές» όταν αποκρυσταλλωθεί η εικόνα των καταργούμενων φοροαπαλλαγών και του αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά.
Η νέα κλίμακα θα τεθεί υπόψη των στελεχών από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τα οποία μετέχουν στον διάλογο για το φορολογικό, σε νέα συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να οριστικοποιηθεί.    

28.300 τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου  


Τελικά η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου κατάφερε να καταγράψει τα καταπατημένα ακίνητα του δημοσίου και τα βρήκε 28.300. Τα ακίνητα αυτά φέρονται ως «κατεχόμενα», με βάση τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι Κτηματικές Υπηρεσίες και τηρούνται ηλεκτρονικά στο αρχείο της ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου).
Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διευθύντριας Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών Αγλαΐας Βασιλοπούλου, τα εν λόγω ακίνητα καλύπτουν συνολικής επιφάνειας 403.000 στρέμματα.
Ήταν γνωστό ότι οι καταπατήσεις δημόσιας περιουσίας είναι πολύ δημοφιλές σπορ στην Ελλάδα, αλλά πρώτη φορά έγινε κάποιου είδους καταμέτρηση.
Και τα μεγέθη είναι εξωφρενικά μεγάλα!    

Το 2050 θα είμαστε 7,5 εκατομμύρια άτομα  


H τρόικα με τα μέτρα και τα προγράμματα που επιβάλει οδηγεί τη χώρα, μεταξύ όλων των άλλων δεινών, και σε μία πρωτοφανή πληθυσμιακή συρρίκνωση.
Όταν σε όλες τις χώρες του κόσμου που αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα, υπάρχουν πρόσθετα κίνητρα και φοροαπαλλαγές για να τεκνοποιούν οι πολίτες τους, στην Ελλάδα, πλέον η γέννηση κάθε Ελληνόπουλου θα συνοδεύεται από βαριά φορολόγηση, βάσει του νομοσχεδίου που συνέταξαν οι τροϊκανοί.
Ειδικά για τις πολύτιμες για την εθνική συνέχεια, οικογένειες των τριτέκνων και των πολυτέκνων, όχι απλά θα πληρώνουν βαρείς φόρους για κάθε επιπλέον παιδί, αλλά τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος!
Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας είναι συγκλονιστικά και προβλέπουν ότι το 2050 οι Έλληνες που θα κατοικούν στη χώρα θα είναι 7,5 εκατομμύρια και θα αποτελούν το 80% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Οι γάμοι μειώνονται συνεχώς, όπως και οι γεννήσεις, καθώς οι περισσότεροι νέοι, άνεργοι καθώς είναι, δεν παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά.
Πρόκειται για ένα έγκλημα, μια γενοκτονία που συντελείται με οικονομικούς όρους και όχι με τα όπλα όπως γινόταν παλαιότερα…

 
Τιμητές δημοτών και δικαιωμάτων  


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, παρόλο που εν τέλει, έγινε δεκτό το αίτημα της αναβολής για τις υποθέσεις των καφέ μπαρ εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων έγινε γνωστό ότι αρχικά ο Π. Ταρενίδης σε έγγραφη επικοινωνία με συνήγορο είχε ταχθεί κατά της αποδοχής του αιτήματος με το σκεπτικό ότι δεν πρόκειται για δικαστήριο. Το ίδιο επιχείρημα πρόβαλε και ο Νίκος Ανταμπούφης, ζητώντας να μάθει αν υπάρχουν πιεστικές προθεσμίες από την πλευρά του δήμου, ώστε να τηρηθούν όπως πρέπει.
Οι δικηγόροι ωστόσο, που εμφανίζονται ως τιμητές των συνταγματικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, ενάντια στην… αδιαφορία της εξουσίας, καλό θα ήταν να σκεφτούν να απευθύνουν τα ίδια επιχειρήματα και στο δικηγορικό σύλλογο που τους αναγκάζει να απέχουν από κάθε είδους καθήκοντα.
Άραγε αν η επιτροπή δε δεχόταν ή τελικά δε δεχτεί την επόμενη εβδομάδα το αίτημα της αναβολής λόγω αποχής θα είναι η μόνη υπεύθυνη που θα μείνουν χωρίς εκπροσώπηση οι δημότες επαγγελματίες- τη στιγμή μάλιστα που μιλάμε για κινητοποίηση εβδομάδων από την πλευρά των δικηγόρων; Οι ίδιοι οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνες και για τις πράξεις από τις δικές τους ηγεσίες;
Ε.Δ.  

Μέχρι τελικής… πτώσεως  


Τελικά, δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί σύμβουλοι θα μείνουν μέσα στο κτίριο του δημαρχείου μέχρι… τελικής πτώσεως. Πώς μπορείς να πεις τυχαίο το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα σημάδια φθοράς εμφανίζονται στο χώρο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Δε φτάνει που έβαλαν τις σκαλωσιές, πέφτουν κουρτινόξυλα και σοβάδες, τώρα άρχισε και να στάζει η οροφή από τις βροχές και σε λίγο θα μυρίζει σαπίλα και μούχλα εκεί μέσα. Κυριολεκτικά φυσικά μιλώντας, μην πάει ο νους σας στο μεταφορικό!
Ε.Δ.  

Νεύρα, νεύρα πολλά νεύρα  


Αν και οι τόνοι κρατήθηκαν σχετικά εντός της συνεδρίασης της επιτροπής, τα αίματα άναψαν αμέσως μετά το σήμα της λήξης με αφορμή τις εκτός ημερησίας ερωτήσεις του Δημήτρη Βορίδη, κυρίως με το Χρήστο Μούρκα και το Μανόλη Φανουράκη. Την αντίδραση του τελευταίου προκάλεσε το θέμα της μεταφοράς των καφάο του ΟΤΕ για αισθητικούς λόγους στην παλιά πόλη, που είχε συζητηθεί και παλιότερα σε επίπεδο οργάνων του δήμου. Ο Μανόλης Φανουράκης του είπε ότι «κι εσύ υπέγραψες τη σχετική απόφαση για την τοποθέτηση των καφάο» και ο Δημήτρης Βορίδης του ανταπάντησε ότι πρέπει… «να αλλάξουμε γνώμη» και ο δήμος να μην επιτρέψει την περαιτέρω υλοποίηση της απόφασης!
Ε.Δ.    

Περί του «αποκλειστικού» κάποιοι πιάστηκαν αδιάβαστοι…


Μερικοί συνάδελφοι και εκδότες που τελευταία βγάζουν ρεπορτάζ για τη ΣΕΚΑΠ με την ένδειξη «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ», πιάστηκαν αδιάβαστοι…Τους συμβουλεύουμε λοιπόν πριν επικαλεστούν αποκλειστικότητα να διαβάσουν κι άλλες εφημερίδες εκτός από τη δική τους! Το «Ε» έδωσε πρώτο την είδηση για την μία και μοναδική προσφορά της Τουρκικής SEBA για τη ΣΕΚΑΠ και για του λόγου το αληθές ας διαβάσουν το φύλλο της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου το ρεπορτάζ στη σελ. 9 με τίτλο: « Μόνο η τουρκική SEBA κατέθεσε προσφορά για τη ΣΕΚΑΠ!».
Κι όχι να κυκλοφορούν τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου μ’ αυτή την είδηση πρωτοσέλιδα και να κοκορεύονται ότι την έχουν αποκλειστική!
Έτσι για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!
Μ.Ξ.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα σχολεία…


Όχι δεν έκανε πρόβλεψη η ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ή χιονοπτώσεις ….Απλά οι δάσκαλοι έχουν αποφασίσει να κάνουν την γενική τους συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη μελών στο Δ.Σ. του συλλόγου τους και όλα αυτά τα κάνουν εργάσιμη μέρα! (Κόλπο των συνδικαλιστών για να τους μαζέψουν γιατί αν το κάνουν Σάββατο θα τους κυνηγάν με το ντουφέκι για να ψηφίσουν!). Έχουν το δικαίωμα λέει να εκτελούν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα παρότι χάνονται διδακτικές ώρες, από ένα Προεδρικό Διάταγμα…Τώρα μάλιστα προεδρικό διάταγμα και τα στόματα βουλωμένα…Κι ας χάνουν τα παιδιά ώρες και ας μην ξέρουν οι γονείς που δουλεύουν (όσοι τέλος πάντων ακόμη δουλεύουν) που να τ’ αφήσουν, αυτοί τον συνδικαλιστικό χαβά τους …Δεν είναι λέει παιδιοφυλακτήρια τα σχολεία…Και τι είναι τα σχολεία; Συνδικαλιστικά κέντρα;
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…