Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξανά στο «ψάξιμο» για προπονητή η Skoda Ξάνθη!

Ξανά στο «ψάξιμο» για προπονητή η Skoda Ξάνθη!

0
panopoulos-empros

Παρελθόν ο Κωστένογλου από τον πάγκο της ξανθιώτικης ομάδας

Επαφές Πανόπουλου με διάφορους «υποψήφιους» – δείτε ποια ονόματα «παίζουν» για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας          
Τι κι αν ακόμη δεν έχουμε συμπληρώσει ούτε τα μισά του πρωταθλήματος, η Skoda Ξάνθη ετοιμάζεται για να υποδεχθεί τον 3ο προπονητή για τη φετινή σεζόν, καθώς μετά την προ δύο μηνών αποχώρηση του Μαρίνου Ουζουνίδη, το βράδυ της Κυριακής προστέθηκε και η απόλυση του Νίκου Κωστένογλου, ο οποίος πλέον αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ξανθιώτικης ομάδας.
Μάλιστα αν συνυπολογίσουμε και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Βασίλη Δανιήλ στα τέλη Σεπτεμβρίου (χωρίς όμως να προλάβει να κοουτσάρει λόγω τραυματισμού του ίδιου στην προπόνηση) και την παρουσία του Γιάννη Παπαδημητρίου στον πάγκο της ομάδας, ο οποίος εκτέλεσε χρέη προπονητή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά Χανίων, τότε ο αριθμός των προπονητών που έκατσαν στον πάγκο της Ξάνθης (μέχρι στιγμής) για φέτος φθάνουν τους τέσσερις και πηγαίνουμε για τον… πέμπτο!  
Τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν  
«Άδικη» είχαμε χαρακτηρίσει την απόλυση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος αποχώρησε στα τέλη Σεπτεμβρίου με συγκομιδή πέντε βαθμών σε τέσσερις αγώνες, ενώ η τωρινή απομάκρυνση του Κωστένογλου κρίνεται δίκαιη (εκ των αποτελεσμάτων). Ο 42χρονος τεχνικός που ανέλαβε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να δώσει την απαραίτητη «ώθηση» που χρειαζόταν η Skoda Ξάνθη, αλλά αντιθέτως αντί για βελτίωση είδαμε τους παίκτες της ομάδας να παίζουν σε πολλά παιχνίδια σαν «χαμένοι» και να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αγώνων. Η βαθμολογική συγκομιδή της Ξάνθης επί Κωστένογλου σε οκτώ ματς ήταν έξι βαθμοί (1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες).
Ο –πρώην πια – προπονητής της Skoda δεν είναι βέβαια ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την απογοητευτική εικόνα της, καθώς μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις αποθαρρυντικές εμφανίσεις έχουν οι παίκτες, ενώ το μεγαλύτερο φέρει ο…  
Χρ. Πανόπουλος: «Αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ»  
Ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ΠΑΕ για ακόμη μία φορά ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για την κακή εικόνα της ομάδας. «Είναι γνωστό ότι οι επιτυχίες έχουν πολλούς αποδέκτες και οι αποτυχίες συνήθως έναν. Θέλω να σας πω ότι για όλη την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές ούτε οι προπονητές. Αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ. Θα φροντίσω με συγκεκριμένες κινήσεις να διορθώσω την κατάσταση και να βγάλουμε την ομάδα από αυτή την κατάντια. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε εξάλλου ο ίδιος μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης (περισσότερα για το παιχνίδι και η βαθμολογία της Super League στη σελ. 19).
Ο Χρήστος Πανόπουλος επέλεξε από την αρχή της χρονιάς να ακολουθήσει ένα πλάνο, το οποίο όμως μέχρι στιγμής δείχνει αδύναμο στο να επαναφέρει την ξανθιώτικη ομάδα σε επιτυχίες. Η «ισχνή» ενίσχυση σε θέσεις κλειδιά το περασμένο καλοκαίρι, η διπλή αλλαγή προπονητών, η «κόντρα» με τους οργανωμένους φιλάθλους που καλά κρατεί, έχουν οδηγήσει την Ξάνθη σε μία κατάσταση που η εικόνα της ομάδας θυμίζει σύλλογο… Β’ Εθνικής.
Πλέον όπως φαίνεται και ο ίδιος έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να ενισχύσει σημαντικά το ¨ρόστερ¨, με τρεις «ετοιμοπόλεμους» παίκτες έτσι ώστε να μην μπλέξει περισσότερο στη συνέχεια η Skoda Ξάνθη, σε ότι αφορά την βαθμολογική της θέση και την «υποψηφιότητα» που έχει θέσει για να είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν!  
Αποφασίζει για προπονητή  
Κι αν ο Χρήστος Πανόπουλος μία ημέρα πριν την απόλυση του Κωστένογλου δήλωνε ότι ο ίδιος είναι ο υπεύθυνος, τελικά προχώρησε στην απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού με την ελπίδα να βρεθεί ένας προπονητής που θα «στρώσει» τους παίκτες και θα τους επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών.
Τα πρώτα ονόματα που «έπαιξαν» για τον αντικαταστάτη του Κωστένογλου αφορούν… γνώριμα πρόσωπα που διετέλεσαν προπονητές της Ξάνθης στο παρελθόν, όπως αυτά των Γιάννη Ματζουράκη, Νίκου Παπαδόπουλου αλλά και του… Μαρίνου Ουζουνίδη!
Άλλοι προπονητές που «ακούστηκαν» για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης ως «πρωτοεμφανιζόμενοι» στον πάγκο της, είναι οι Γιάννης Χατζηνικολάου (απομακρύνθηκε από τον Πλατανιά πριν δύο αγωνιστικές), Σάββας Παντελίδης (πρώην Πανθρακικού) και Λουτσιάνο Ντε Σόουζα (διετέλεσε προπονητής της ΑΕ Καλλονής).
Εκτίμηση του «Ε» είναι ότι ο Χρ. Πανόπουλος ενδεχομένως θα ενδιαφέρεται και για έναν προπονητή που εμπιστεύεται απόλυτα, το Νίκο Καραγεωργίου, ο οποίος ωστόσο δεσμεύεται αυτή τη στιγμή με συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό.
Επίσης, αν και το σενάριο να αποκτηθεί αλλοδαπός προπονητής συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, δεν αποκλείεται ο «εκλεκτός» να προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ ως έσχατη (αλλά αποδεδειγμένη) λύση είναι αυτή του Νίκου Κεχαγιά ο οποίος αυτή τη στιγμή προπονεί την Ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθη.
Χθες η ξανθιώτικη ομάδα είχε ¨ρεπό¨ κι έτσι δεν προέκυψε κάποιο νεότερο από το ρεπορτάζ, με δεδομένο πάντως ότι γίνονται επαφές και συζητήσεις με υποψήφιους, με την ανακοίνωση του ονόματος του επόμενου προπονητή της Ξάνθης να αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…