Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Στις φλόγες τυλίχτηκε μπαλκόνι διαμερίσματος

Στις φλόγες τυλίχτηκε μπαλκόνι διαμερίσματος

0
fotia_22_11_2012-empros

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τη γειτονιά στην οδό Αδριανουπόλεως. Κανένας κίνδυνος για τη ζωή, μικρές υλικές ζημιές

Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα. Στη σόμπα αποδίδεται η πυρκαγιά, που κατέστρεψε μόνο ηλεκτρικές συσκευές στο μπαλκόνι    
Το θέαμα αντιστοιχούσε σε κάτι περισσότερο από την έκταση της πυρκαγιάς που σημειώθηκε σε διαμέρισμα-ρετιρέ πολυκατοικίας στην οδό Αδριανουπόλεως το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 12 μμ. Ο εξώστης του 5ου ορόφου καλύφθηκε από πυκνούς καπνούς, ενώ το πλήθος που συγκεντρώθηκε σε όλα τα γύρω τετράγωνα μπορούσε να διακρίνει και φλόγες στο μπαλκόνι.
Άμεσα επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, αρχικά με δύο οχήματα, καθώς και δυνάμεις της αστυνομίας, που απέκλεισαν τη διέλευση από το δρόμο. Πολλοί κάτοικοι και εργαζόμενοι γραφείων βρήκαν στα μπαλκόνια, ενώ οι πυροσβέστες ανέλαβαν αμέσως δουλειά για να εκτιμήσουν την έκταση της φωτιάς. Στο διαμέρισμα βρισκόταν η ιδιοκτήτρια που διέμενε εκεί με το σύζυγό της, ξανθιώτη συνταξιούχο, ο οποίος δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σπίτι. Αν και δεν προέκυψε κίνδυνος για τη ζωή της ήταν πανικοβλημένη, αλλά τελικά ηρέμησε με τις παραινέσεις των πυροσβεστών. Η φωτιά με την επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής κατασβέστηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά και έμεινε περιορισμένη μόνο στο μπαλκόνι του διαμερίσματος. Η συνδρομή του τρίτου οχήματος που κλήθηκε να παρέμβει δε χρειάστηκε τελικά και αποχώρησε. Συνολικά επιστρατεύτηκαν σχεδόν 10 άτομα για την κατάσβεση.  
Δεν μπήκε μέσα στο σπίτι η φωτιά
Ο πυραγός Κωνσταντίνος Τσιακμάκης που επιλήφθηκε της επιχείρησης, δίνοντας τις πρώτες πληροφορίες ανέφερε ότι η φωτιά περιορίστηκε μόνο σε έπιπλα και είδη οικοσκευής που βρισκόταν στο μπαλκόνι και δεν προκλήθηκαν ζημιές εντός της οικίας, παρά μόνο το σπάσιμο ενός τζαμιού, ανάμεσα στο μπαλκόνι και την κουζίνα. Αμέσως ενημερώθηκε και ο διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ. Δημήτριος Γενιζτές που βρισκόταν στο στρατόπεδο «Στεφανίδη» για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για τα δε αίτια της φωτιάς πάντως, ο κ. Τσιακμάκης πληροφόρησε ότι διενεργείται προανάκριση.  
Από το μπουρί της σόμπας ξεκίνησε η πυρκαγιά
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, η φωτιά φαίνεται να οφείλεται στη σόμπα που βρισκόταν στο διαμέρισμα. Από το μπουρί κάτι πετάχτηκε προς τα έξω, ακουμπώντας στην υδρορροή και την τέντα, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά. Από αυτή κάηκαν ένα ψυγείο, ένας καταψύκτης, ένα ντουλάπι, ενδεχομένως και άλλα μικροαντικείμενα του μπαλκονιού, αλλά αποφεύχθηκαν οι φθορές στο εσωτερικό. Μάλιστα, η καύση μεγάλης ποσότητας πλαστικού ήταν αυτή που έδινε την εντύπωση πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, λόγω του πυκνού μαύρου καπνού. Βάσει δε των πρώτων εκτιμήσεων, είναι πιθανό η φωτιά να ξεκίνησε από κακή ή ελλιπή συντήρησης της σόμπας.
Επίσης, σημειώθηκε μικρής έκτασης ρύπανση, από τους καπνούς που μαύρισαν σημεία του τοίχου μέχρι τη διπλανή οικοδομή.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…