Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μόνο η τουρκική SEBA κατέθεσε προσφορά για τη ΣΕΚΑΠ!

Μόνο η τουρκική SEBA κατέθεσε προσφορά για τη ΣΕΚΑΠ!

0
sekap-empros

Δεν κατατέθηκαν άλλες προσφορές από τις υπόλοιπες 4 εταιρείες

Δύσκολες αποφάσεις για τον ειδικό εκκαθαριστή…

Έντονη φημολογία αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες για την πώληση της ΣΕΚΑΠ. Συγκεκριμένα όλα τα σενάρια δείχνουν τον τουρκικό πολυεθνικό όμιλο Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S να έχει αποκτήσει ένα προβάδισμα καθώς φημολογείται ότι έκανε την πιο υψηλή προσφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες 4 εταιρείες που φέρονται να κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές. Έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε» επιβεβαιώνουν το προβάδισμα της SEBA έναντι των άλλων όχι όμως γιατί ο Τουρκικός Όμιλος κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά αλλά γιατί κατέθεσε την …ΜΟΝΑΔΙΚΗ προσφορά!!!  
Δεν κατατέθηκαν άλλες προσφορές για την ΣΕΚΑΠ εκτός της SEBA
Φαίνεται απίστευτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά η πληροφορία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Μάλιστα αναφέρεται ότι μία ακόμη εταιρεία απ’ αυτές που φέρονται να κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά ήθελε όντως να καταθέσει όμως δεν το έκανε καθώς δεν μπορούσε να βρει χρηματοδότηση λόγο της καθυστέρησε της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το σενάριο αυτό ως ένα βαθμό εξηγεί και την μυστηριώδη και αναιτιολόγητη καθυστέρηση του ειδικού εκκαθαριστή κ. Μαράντου και της αξιολογήτριας εταιρείας «Deloite» ν’ ανακοινώσουν οτιδήποτε που να αφορά τη β΄ φάση του διαγωνισμού καθώς και πως αξιολογήθηκαν οι υποψήφιες εταιρείες. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη καθυστέρηση δεν παρατηρήθηκε ούτε στην περίπτωση της Δωδώνης, η οποία πουλήθηκε σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν αλλά και στην ΕΒΖ που ενώ ο δεύτερος διαγωνισμός άρχισε πολύ αργότερα από της ΣΕΚΑΠ έχει περάσει ήδη στη β΄ φάση του. Μάλιστα είναι τόση η μυστικοπάθεια που τηρείται γύρω από το θέμα της πώλησης της ΣΕΚΑΠ ώστε ανώτατα διοικητικά στελέχη της εταιρεία παρά τις κρούσεις τους προς τον κ. Μαράντο δεν ενημερώθηκαν για το θέμα.  
Δύσκολες αποφάσεις…
Στην περίπτωση που ο κ. Μαράντος έχει στα χέρια του μόνο την προσφορά του τουρκικού ομίλου η θέση του κρίνεται ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς θα κληθεί να αξιολογήσει την προσφορά όχι μόνο με οικονομικά κριτήρια αλλά πιθανότατα και στην πολιτικο- κοινωνική συνυπολογίζοντας και τον αντίκτυπο που θα έχει να είναι το αφεντικό της ΣΕΚΑΠ μια τουρκική εταιρεία, δεομένης και της ύπαρξης του μειονοτικού στοιχείου στην περιοχή μας.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…