Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Όσο υπάρχουν άνθρωποι ….

Όσο υπάρχουν άνθρωποι ….

0
gimnasio_2o-empros

Συγκινητική οικονομική βοήθεια επιχειρηματία στο 2ο Γ/σιο Ξάνθης    

Τελικά όσο η οικονομική κρίση γίνεται βαθύτερη στις μέρες μας, τόσο αυξάνονται τα «ανθρώπινα αποθέματα» καλοσύνης και προσφοράς στο συνάνθρωπο. Όταν δε στην περίπτωση του συνανθρώπου βρίσκονται παιδικές μαθητικές ψυχές, τότε είναι εντυπωσιακά τα «περισσεύματα καρδιάς».
Με αυτό το σκεπτικό γνωστός επιχειρηματίας, πρόσφερε σημαντική χρηματική βοήθεια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην φετινή θέρμανση του 2ου Γ/σιου Ξάνθης. Στη συνάντηση που είχε με τον δ/ντη του σχολικού συγκροτήματος Π. Νταουτίδη, γνωστοποίησε την διάθεσή για έμπρακτη οικονομική στήριξη των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, συντελώντας ουσιαστικά και αποφασιστικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εν όψει του ερχόμενου φετινού χειμώνα.
Η συγκινητική πλευρά της υπόθεσης, έγκειται στο γεγονός ότι ο Ξανθιώτης (στην καταγωγή από τον Π. Ζυγό, διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που έχει στην κατοχή της και το Ξενία Ξάνθης – νυν «Ελισσώ») επιχειρηματίας, προχώρησε στην ενέργεια, ορμώμενος και από το «ψυχικό απωθημένο» που είχε επί χρόνια: να προσφέρει στο σχολείο από όπου έχει περάσει και αποφοιτήσει πριν πολλά χρόνια, εκτιμώντας την προσφορά που εισέπραξε από παλαιότερους καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου !!
«Φτάνοντας να έχω φτιάξει την μετέπειτα ζωή μου, πετυχαίνοντας επαγγελματικά, κατάλαβα περισσότερο όσο ποτέ την ανιδιοτελή προσφορά των καθηγητών που είχα, αλλά και την ουσιαστική συμβολή του σχολείου στη διαμόρφωση της σκέψης και προσωπικότητάς μου…» εκμυστηρεύτηκε σε συνάντηση που είχε με τους υπεύθυνους, τονίζοντας και την πρόθεσή του να μην δημοσιευτούν τα στοιχεία του.
Ο δ/ντης του 2ου Γ/σιου Π. Νταουτίδης αφού ευχαρίστησε τον συμπολίτη μας για την ευγενική χειρονομία του, επισήμανε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και ευχήθηκε να επεκταθούν σε όλους του τομείς που έχουν άμεση ανάγκη και ιδιαίτερα στα παιδιά !
Αξίζει να αναφερθεί ότι «κοινό διακριτικό μυστικό» αποτελούν στη φετινή δύσκολη χρονιά οι παρεμβάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αλλά και των αντίστοιχων διδασκαλικών στα σχολεία, προκειμένου να βοηθούν καθημερινά τις ανάγκες «στοιχειώδους σχολικής σίτισης» αδύναμων οικονομικά μαθητών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Να κλείσουμε με τα λόγια του Ξανθιώτη επιχειρηματία, αναφερόμενος στις σχολικές του αναμνήσεις:
«Αυτό που λέμε σήμερα παιδεία, εγώ το καταλαβαίνω σαν κάποιους κρυφούς σπόρους, που φυτεύτηκαν στη συνείδηση κάθε μαθητή στα χρόνια της νεότητας. Να είστε σίγουροι ότι όσο κι αν δεν φαίνονται θα βρουν κάποτε την ευκαιρία να προβάλλουν και να ανθίσουν, δίνοντας ότι θετικό απόσταγμα έχει απομείνει από τα χρόνια της μαθητικής αθωότητας και αποτελώντας μοναδικό και πολύτιμο εφόδιο στη μετέπειτα ζωή του…»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …