Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανησυχία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την λαθροϋλοτομία

Ανησυχία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την λαθροϋλοτομία

0
dasofylakes

Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το δασαρχείο. Η τοπική οργάνωση μιλά για απαξίωση της υπηρεσίας με επιπτώσεις στους κατοίκους, αλλά και την ίδια την πολιτεία    

Στις 2 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ξάνθης επισκέφθηκε το Δασαρχείο, για να ενημερωθεί για το επίπεδο της χρηματοδότησης, την κάλυψη του νομού σε καυσόξυλα και τον τρόπο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση αναφέρεται στην υποβάθμιση και την απαξίωση της υπηρεσίας και τα προβλήματα των εργαζομένων της. «Οι περικοπές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών, προς τις Δασικές Υπηρεσίες έχουν αντίκτυπο, στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, στην κοινωνία και στο φυσικό πλούτο της περιοχής. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Δασαρχείου, με επαρκή χρηματοδότηση, μπορεί να καλυφθεί η ανάγκη για καυσόξυλα, όλου του Ν. Ξάνθης και όχι μόνο των ορεινών περιοχών, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Τη φετινή χρονιά όμως το Δασαρχείο κατάφερε να διανείμει 7000 χωρικά κυβικά μέτρα, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι δόθηκαν περίπου 13000 χ.κ.μ «, σημειώνεται σχετικά, ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι: «αυτό το μεγάλο κενό σε συνδυασμό με τις αυξημένες πλέον απαιτήσεις της κοινωνίας και όσο αυτές δεν καλύπτονται από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς, θα βοηθούν στην άνθηση της παράνομης και χωρίς σχεδιασμό υλοτομίας, με οδυνηρές συνέπειες για το περιβάλλον. Επιπροσθέτως θα αυξηθούν και οι εισαγωγές καυσόξυλων από τρίτες χώρες, με την τελική τιμή να παίρνει την ανιούσα, σε βάρος των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά επίσης και την απώλεια εσόδων από την τοπική οικονομία. Οι δασικές υπηρεσίες, εκτός των άλλων, έχουν φτάσει σε σημείο να μη μπορούν να εφοδιάσουν τα οχήματα τους με καύσιμα, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση δασικών περιοχών να έχει περιοριστεί στο ελάχιστο».
Τέλος, στην ανακοίνωση σχολιάζεται ότι: «η πολιτική απαξίωσης και διάλυσης κάθε δημόσιου φορέα είναι εγκληματική, λειτουργεί σε βάρος της κοινωνίας και προς όφελος των λίγων. Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σ΄ αυτή την κυβέρνηση και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…