Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα 10 τόνοι λαθραία καπνά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

10 τόνοι λαθραία καπνά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

0
kapna-empros

Εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ ΑΜΘ. Συνδέθηκαν με εταιρία της Φωκίδας    

Τη μεταφορά από Βουλγαρία προς Ελλάδα, ποσότητας δέκα τόνων μη κατεργασμένου καπνού, άγνωστης προέλευσης, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά στοιχεία διακίνησης από φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών και με παραλήπτη του μεταφερόμενου φορτίου εταιρεία που δραστηριοποιείται στο νομό Φωκίδας διαπίστωσαν τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το φορτίο κατασχέθηκε ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, μαζί με το φορτηγό όχημα ως μέσο μεταφοράς, καθόσον σαν αποστολέας αναγραφόταν μία φορολογικά ανύπαρκτη εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία. Επίσης συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού. Για τις παραπάνω ενέργειες ενημερώθηκε σχετικά και ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Ταυτόχρονα υπήρξε άμεση ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδος, συνεργεία της οποίας μετέβησαν κατόπιν σχετικής εντολής στην έδρα της παραλήπτριας εταιρείας.
Κατά το διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη μίας αποθήκης, εκμισθωμένης στην ελεγχόμενη εταιρεία, όπου κατά τον έλεγχο των αποθεμάτων ακατέργαστου καπνού, προέκυψαν διαφορές 27.652 κιλών καπνού.
Επίσης, σε 2η αποθήκη, ιδιοκτησίας του πληρεξουσίου και συζύγου της διαχειρίστριας της ελεγχόμενης εταιρείας, ο οποίος είναι αγρότης του ειδικού καθεστώτος, καταμετρήθηκαν τριάντα τόνοι καπνού, οι οποίοι κατά δήλωση του ως άνω είναι καπνός γεωργικής παραγωγής του ιδίου και των 2 θυγατέρων του. Ο πληρεξούσιος υπεύθυνος και σύζυγος της διαχειρίστριας της ελεγχόμενης εταιρείας συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας. Η δίκη ορίσθηκε για προχθες και αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη.
Με σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας, προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση του καπνού της 2ης αποθήκης και τη σχετική απάντηση που ελήφθη, προέκυψε η συνολική καλλιέργεια του καπνού. Με άλλο έγγραφο προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στρεμματική απόδοση ανά είδος καλλιέργειας καπνού, η υπηρεσία προσδιόρισε τη διαφορά των ποσοτήτων που ανέρχεται σε 90 τόνους και θα καταλογίσει τις σχετικές παραβάσεις. Η συνολική ποσότητα καπνού που προέκυψε χωρίς παραστατικά ανέρχεται σε 127.652 κιλά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΜΘ: 42 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων

«Καμπάνα» 1.000 ευρώ σε επιχείρηση της Δράμας για εξυπηρέτηση χωρίς ραντεβού. Νέα παράβαση…