Σχόλια 06/11/2012

0

Ο Καραμανλής πίστευε ότι θα τον δολοφονούσαν οι αμερικάνοι, ο Γιωργάκης φοβόταν πραξικόπημα κι ο Σαμαράς μιλάει με το Θεό! Πού έχουμε μπλέξει;
 
Χωρίς περισυλλογή σκουπιδιών  


Σεβαστές οι αποφάσεις για απεργία και συμμετοχή των εργαζομένων. Όμως, αυτές οι μεθοδεύσεις που έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τόσο από τους απεργούς όσο και από το συνδικαλιστικό τους όργανο.
Αποφάσισαν λοιπόν οι εργαζόμενοι στην περισυλλογή να μην δουλέψουν το Σαββατοκύριακο. Κι έτσι άφησαν τα σκουπίδια στην πόλη για δύο μέρες. Κι όχι μόνον αυτό αλλά συνέχισαν και τη Δευτέρα κάνοντας κατάληψη στα δημοτικά κτίρια. Για να συνεχίσουν την Τρίτη και Τετάρτη με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ!
Μεθοδεύσεις και τερτίπια μιας συνδικαλιστικής νοοτροπίας και τακτικής που ήδη έχει πεθάνει.
Το ότι την εφαρμόζουν κάποιοι είναι γιατί δεν κατάλαβαν ότι οι αλλαγές έρχονται. Και τις φέρνουν οι ίδιοι. Και μια από αυτές είναι οι ιδιώτες που θ’ αναλάβουν την συλλογή των σκουπιδιών πλέον.
«Ε»    

Χαστούκι για τις μειοψηφίες  


Από 75 έως 95% συμμετέχουν τα μέλη των Πανεπιστημιακών στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης των Πανεπιστημίων.
Τα νούμερα απίστευτα και ενδεικτικά, ότι η Πανεπιστημιακή Κοινότητα τις ζητούσε τις αλλαγές. Τις οποίες δεν επέτρεπαν να υλοποιηθούν οι γνωστές μειοψηφίες των Σχολών. Που με αντιδημοκρατικά μέσα, με βία και τραμπουκισμούς, επέβαλαν τις αρνητικές θέσεις τους.
Τώρα που απομονώθηκαν αυτοί οι λίγοι και δεν μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, φάνηκε η πραγματική εικόνα των Πανεπιστημίων. Τόσο των καθηγητών και υπολοίπων συμμετεχόντων, όσο και των ίδιων των φοιτητών.
-Αυτή είναι η αλήθεια!
«Ε»    

Περί καπνίσματος  


Συνταγματική κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η απαγόρευση του καπνίσματος σε καφετέριες, καφενεία, ταβέρνες και μπαρ.
Επεκράτησε το σκεπτικό ότι αποτελεί θεμιτό περιορισμό ελευθερίας λόγω της προστασίας της δημόσιας υγείας και της υγείας των πολιτών.
Πράγμα που πλέον σημαίνει ότι η υπόθεση κάπνισμα και μη κάπνισμα, πως μπαίνει σε μία νέα φάση.
Βεβαίως ελληνική…
«Ε»      

Στεφανόπουλος: Αν είχα ρόλο σήμερα μάλλον θα έκανα ότι και ο Σαμαράς  


Συνέντευξη σε κυπριακή εφημερίδα παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Με αυτοκριτική διάθεση εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος αλλά και με κατανόηση στις επιλογές του Σαμαρά.
«Από τη στιγμή που όλοι οι πολιτικοί ξεκίνησαν να κάνουν διορισμούς ή υπερβολικές δαπάνες ξεκίνησε η αρχή για την κατηφόρα της ελληνικής οικονομίας» είπε, χωρίς να εξαιρεί τον εαυτό του από τις ευθύνες.
Ο κ. Στεφανόπουλος υποστήριξε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, θα έρθει η ολική καταστροφή για τη χώρα. «Θα μείνουμε στην Ευρωζώνη, θέλουμε δεν θέλουμε. Το ελπίζω, διότι η έξοδός μας από την Ευρωζώνη θα φέρει ολική καταστροφή της Ελλάδας. Είμαι αισιόδοξος, δεν μπορεί να μην τα καταφέρει η Ελλάδα».
Παράλληλα υποστήριξε πως αν είχε πολιτικό ρόλο στην παρούσα κατάσταση μάλλον θα έπαιζε τον ρόλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Δεν ξέρω τι θα έκανα, μάλλον θα έπαιζα τον ρόλο του κ. Σαμαρά»
Τέλος ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «δεν με νοιάζει καθόλου η πολιτική» και αναφερόμενος σε όσους πολιτεύονται τώρα, είπε πως τους λυπάται διότι τα πράγματα είναι διαφορετικά και θα έρθουν πίκρες γι αυτούς.  

     
Θα κλείσουν σχολεία λόγω έλλειψης θέρμανσης  


Τη δυσάρεστη βεβαιότητα ότι πολλά σχολεία θα κλείσουν λόγω έλλειψης χρημάτων για τη θέρμανση διατύπωσαν δήμαρχοι της Β. Ελλάδας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.
Το αίτημα της ΚΕΔΕ -αλλά και πολλών δημάρχων μεμονωμένα- προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο. Αίτημα ιδιαιτέρως σοβαρό, εάν ληφθεί υπόψη ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010.
Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, Γιάννης Μουράτογλου, στα γραφεία της ΚΕΔΕ έχουν αρχίσει και φθάνουν επιστολές από δημάρχους της Καστοριάς, των Γρεβενών, της Έδεσσας και άλλων περιοχών της Β. Ελλάδας που δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο για τα σχολεία.
Έσχατη λύση που απομένει για τους δημάρχους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, είναι οι ξυλόσομπες.
Θα δούμε εικόνες από τα χρόνια τα παλιά, όταν τα παιδιά πήγαιναν κάθε μέρα σχολείο κουβαλώντας κι από ένα καυσόξυλο για τη σόμπα της τάξης τους…  

     
Δηλητηρίαση 11 ατόμων από μανιτάρια


11 άτομα από την Μύκη μεταφέρθηκαν εσπευσμένα το βράδυ της Κυριακής στο Νοσοκομείο Ξάνθης με έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όλοι είχαν φάει ένα είδος μανιταριού που αποδείχτηκε δηλητηριώδες. Τα άτομα αυτά νοσηλεύονται και μέχρι στιγμής η κατάστασή τους αντιμετωπίζεται από τους γιατρούς. Νοστιμότατα τα άγρια μανιτάρια αλλά χρειάζεται προσοχή! Πρέπει να είναι γνώστης αυτός που τα συλλέγει…Εντύπωση πάντως προκαλεί το συμβάν με τις 11 δηλητηριάσεις. Κανείς τους δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει το δηλητηριώδες και άρα επικίνδυνο είδος μανιταριού;
Μ.Ξ.

Για το νοσοκομείο Ξάνθης


Εμφανής η διάσταση απόψεων μεταξύ των γιατρών, των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ξάνθης και του διοικητού του νοσοκομείου. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λένε ότι υπάρχουν μεγάλα λειτουργικά προβλήματα στο νοσοκομείο και αναφέρουν μια σειρά από αυτά όπως: περικοπές σε φάρμακα, σε χειρουργεία, έλλειψη σε αντιδραστήρια, σε μαγνητική, σε αξονικό, σε αναλώσιμα, σε γιατρούς κ.λ.π. και απ’ την άλλη μεριά ο διοικητής λέει ότι το νοσοκομείο είναι πρότυπο λειτουργίας. Μας μπέρδεψαν…Όμως και μόνο το γεγονός ότι στέλνουν τους ασθενείς στην Αλεξανδρούπολη για μαγνητική είναι απόδειξη ότι δεν λειτουργούν έτσι τα πρότυπα νοσοκομεία. Και μόνο το γεγονός ότι γίνονται περικοπές σε φάρμακα και ειδικά στα πανάκριβα φάρμακα των καρκινοπαθών, προκειμένου να είναι εφικτός ο στόχος της μείωσης των δαπανών για τις οποίες επαίρεται ο κ. διοικητής, αυτό είναι εγκληματικό. Γιατί για τους καρκινοπαθείς η περικοπή στο φάρμακό τους είναι περικοπής ζωής!
Μ.Ξ.

Ταξίδι – αστραπή για τον Χ. Ζεϊμπέκ…


Μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ήταν απ’ τους βουλευτές του νομού στη σύσκεψη που έγινε για το νοσοκομείο κατόπιν πρωτοβουλίας των γιατρών. Κι όχι βέβαια ότι δεν είχε δουλειά στην Αθήνα ιδιαίτερα τώρα που την Τετάρτη είναι η κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα. Αλλά παρ’ όλα αυτά ήρθε με το πρώτο αεροπλάνο το πρωί και έφυγε με το τελευταίο το βράδυ. Αν μην τι άλλο αυτό είναι απόδειξη το ότι νοιάζεται για το τόπο του και δεν νοιάζεται για την προσωπική του ταλαιπωρία. Ο κύριος Ζεϊμπέκ όμως φαίνεται ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον κάνει πράξη και τη δέσμευσή του ότι θα λειτουργεί ως βουλευτής χριστιανών και μουσουλμάνων . Και αυτό είναι προς τιμή του…Γιατί κι άλλος τα’ πε αυτά και στο τέλος άλλα έκανε…
Μ.Ξ.    

Ινκόγνιτο  


Ούτε… ινκόγνιτο να θέλανε να έρθουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Σμόλιαν, οι οποίοι ήρθαν στην Ξάνθη το Σάββατο το πρωί και πραγματοποίησαν κάτι σαν κοινή συνεδρίαση με συμβούλους της Ξάνθης. Καμία ενημέρωση δεν υπήρξε νωρίτερα, ενώ και ο δήμος Ξάνθης ισχυρίζεται ότι το πληροφορήθηκε τελευταία στιγμή.
Με τέτοιες… βιαστικές αποφάσεις μάλλον γίνεται δυσκολότερο να «αφουγκραστούν» τη σύγκλιση οι δημότες των δύο δήμων Σμόλιαν και Ξάνθης, εκτός αν τους αρκεί η ενδο-αυτοδιοικητική προσέγγιση.
Ε.Δ.  

Πολλαπλά «βραχυκυκλώματα» στη ΔΗΜΑΡ  


Στην κρισιμότερη στιγμή της από τη συμμετοχή στην τρικομματική κυβέρνηση βρίσκεται η Δημοκρατική Αριστερά και προσωπικά ο Φώτης Κουβέλης που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι στάση θα κρατήσει στην ψηφοφορία για τα νέα μέτρα. Από τη μια έθεσε τα εργασιακά ως κόκκινη γραμμή ώστε να επιχειρήσει μία αριστερή «σφραγίδα» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και από την άλλη γνωρίζει ότι η επιμονή της στην άρνηση θα βάλει σε περιπέτειες τη χώρα, αφού θα σημάνει το «καμπανάκι» των εκλογών. Οι διαβουλεύσεις δεν είναι «αναίμακτες» ούτε στο εσωτερικό του κόμματος, αφού εκφράζονται αντίθετες τάσεις.
Ε.Δ.  

Εκλογές, συμμετοχή και επιλογή  


Ημέρα εκλογών η χθεσινή για τους εκπαιδευτικούς, που μετέθεσαν την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών λόγω της προκήρυξης της απεργίας. Για άλλη μια φορά το στοίχημα για τις παρατάξεις είναι η συμμετοχή, τώρα όμως, περισσότερο από ποτέ, αφενός λόγω της συγκυρίας που απαιτεί μαζικές διεκδικήσεις και αφετέρου λόγω της γενικότερης αποξένωσης των εργαζομένων από το συνδικαλιστικό κίνημα, που τείνει να γενικεύεται.
Για άλλη μια φορά πάντως, οφείλουμε να επισημάνουμε, χωρίς να δώσουμε παραπάνω έκταση, ότι η εργάσιμη ημέρα που επιλέγεται για τις εκλογές από τους εκπαιδευτικούς είναι προκλητική τη στιγμή που, όχι μόνο άλλα σωματεία και σύλλογοι δεν διαταράσσουν το ωράριο εργασίας τους για να ψηφίσουν, αλλά και διότι ακολουθεί και η απεργία που προσθέτει και άλλες χαμένες ώρες μαθημάτων.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…