Σχόλια 05/11/2012

0

Αποτοξίνωση: Απεργία στα ΜΜΕ
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Απορίες  


Με τις απορίες μένουν οι ξανθιώτες που ενημερώνονται από τις εφημερίδες για το πού το πάει ο Σωκράτης Ξυνίδης και τι έχει στο νου του μετά τις τελευταίες γραπτές κριτικές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε μεγαλοστελέχη του κόμματος που ήταν στην πρώτη γραμμή των κυβερνήσεων μετά τη μεταπολίτευση.
Μάλιστα, στον κριτικό του λόγο ο Σωκράτης Ξυνίδης λίγους αφήνει απ’ έξω, όπως τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου, ενώ περιλαμβάνει άλλους πρωτοκλασσάτους πρώην υπουργούς του Παπανδρέου.
Οι απορίες όμως σύντομα θ΄απαντηθούν διότι οι εξελίξεις τρέχουν ιλιγγιωδώς και είναι απρόβλεπτες…
«Ε»    

Αξιοπρέπεια  


Είπε η δημοσιογράφος Άννα Πατόρ Ισπανικής καταγωγής: «Θα ήθελα να παραμείνω στη δημόσια τηλεόραση, όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ζω με έξοδα των φορολογουμένων για να είμαι απλώς παρούσα».
Φοβερό; Ναι! Γιατί πόσοι υπάλληλοι σε δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να πουν τα ίδια; Πόσοι υπάλληλοι από τους 3.500 της ΕΡΤ έχουν το τσαγανό να πουν τα ίδια; Μέχρι στιγμής κανείς!!
Απεναντίας, απεργούν εδώ και μέρες, γνωρίζοντας ότι θα εισπράξουν στο τέλος τα ημερομίσθια της απεργίας…
-Τζάμπα μάγκες σ’ ένα μαγαζί που οι κυβερνήσεις το έχουν μετατρέψει σε μικρομάγαζο ρουσφετολογικών προσλήψεων ημετέρων, με 2-3 δουλειές αρκετοί από αυτούς.
Άτομα που πηγαίνουν μόνον για το μισθό τους. Χωρίς αξιοπρέπεια βέβαια και χωρίς ν’ αποχωρούν όπως έκανε η Ισπανίδα συνάδελφός τους.
«Ε»  

Βελτίωση του καιρού  


Σταδιακά βελτιώνεται ο καιρός στην περιοχή μας. Μετά τις βροχές που βοήθησαν την γεωργία αρκετά, είχαμε βελτίωση για να ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν οι εργασίες στα χωράφια.
Βέβαια ο καιρός παραμένει γνήσια φθινοπωρινός κι αυτό θα πρέπει να το παραδεχτούμε γιατί ακριβώς οι εποχές στην περιοχή μας έχουν διακριτές αλλαγές μεταξύ τους.
Το είπαμε: χωρίς πολλά έξοδα μπορούμε εάν το οργανώσουμε σωστά, να χαρούμε το φθινόπωρο με κοντινές ή μακρινές διαδρομές.
«Ε»    

Άλλαξε χέρια και επίσημα η Δωδώνη  


Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη σε εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρεία SIMOS FOOD GROUP, ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση. Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20.851.800 ευρώ.  

   
Έρχεται νέο κούρεμα  


Γερμανοί και Αμερικανοί οικονομολόγοι και κυβερνητικοί παράγοντες παρά τις έως τώρα διαφωνίες τους στον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους της Ελλάδας συγκλίνουν ότι το πιθανότερο σενάριο για την ριζική λύση του ελληνικού ζητήματος είναι μία νέα αναδιάρθρωση του χρέους.
Μάλιστα, ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Κουρτ Λάουκ, και σύμβουλος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, τονίζει σε άρθρο του σε εφημερίδα πως «μια νέα αναδιάρθρωση είναι σχεδόν αναπόφευκτη». Ο κ. Λάουκ επισημαίνει ότι αν και θα ήταν οδυνηρή μια διαγραφή μεγάλου τμήματος της οικονομικής βοήθειας, είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να είναι η λύση απλώς να αυξάνουμε, να επεκτείνουμε ή να συγκαλύπτουμε περαιτέρω τους κινδύνους εγγύησης.
Παράλληλα, το αμερικανικό Βloomberg, υποστηρίζει πως μοναδική επιλογή είναι το κούρεμα του ελληνικού χρέους που διακρατεί ο επίσημος τομέας.
Όλα συντείνουν πλέον σε νέο κούρεμα, το οποίο σίγουρα θα γίνει μετά την ψήφιση των μέτρων και μετά τις γερμανικές εκλογές.
Μέχρι τότε θα πρέπει να υπομείνουμε την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς η καγκελάριος το είπε καθαρά: «Με ένα χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου»…

         
Στα δικαστήρια δικηγόροι, μηχανικοί και τραπεζικοί για τον ΕΟΠΥΥ  


Τραπεζικοί, δικηγόροι, μηχανικοί, αλλά και άλλοι κλάδοι έχουν προχωρήσει σε δικαστικές προσφυγές προκειμένου να παγώσουν την εντάξει τους στον ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρει το Εθνος η ΟΤΟΕ, οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το ΤΕΕ έχουν υποβάλει αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής στο ΣτΕ κατά της ένταξης στον ΕΟΠΥΥ.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών είναι αποφασισμένος να περάσει όλες τις διατάξεις που καταψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή και ο Γιάννης Στουρνάρας θα τις φέρει προς ψήφιση μαζί με το πακέτο των μέτρων.  

     
Διαμαντοπούλου εναντίον Μίτ Ρόμνευ  


Σεβασμό και συμπαράσταση στον δύσκολο αγώνα των Ελλήνων, ζητά από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ Μιττ Ρόμνευ, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου μέσα από άρθρο της στη γνωστή ιστοσελίδα Huffington Post.
«Είναι πλέον σοκαριστικό, προσβλητικό και ακατανόητο να ακούω από τον Κυβερνήτη Ρόμνευ να αναφέρεται συνεχώς με κάθε ευκαιρία με απαξιωτικό τρόπο για την Ελλάδα», σημειώνει η πρώην υπουργός, θυμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός, όπως και ο αμερικανικός, είναι ένας περήφανος λαός που προσέφερε πολλά στην ανθρωπότητα στον παγκόσμιο πολιτισμό και στη Δημοκρατία και δίνει έναν τεράστιο αγώνα με θυσίες οδυνηρές για την έξοδο από την κρίση».
Η πρώην υπουργός κατηγορεί τον κ. Ρόμνευ ότι προσβάλει τον ελληνικό λαό και επιδεινώνει με τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το αρνητικό κλίμα για την χώρα μας.
«Θα ήταν γενναίο έστω και τώρα, πριν την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου ο Κυβερνήτης Ρόμνευ γνωρίζοντας τον πόνο του Αμερικανικού λαού κατά την διάρκεια της κρίσης του, να δείξει την συμπαράσταση και τον σεβασμό του για τον δύσκολο αγώνα των Ελλήνων, επιδεικνύοντας έτσι τις αρετές που χρειάζεται ένας ηγέτης», καταλήγει.      

Ιστορίες αυτοδιοικητικής τρέλας  


Δεν χρειάζεται να συμμεριστούν όλοι τις καλές προθέσεις και τις κοπιώδεις προσπάθειες των μελών των σχολικών επιτροπών. Είναι όμως σίγουρο ότι ελλείψει σαφούς πλαισίου, ελλείψει προϋπολογισμού και στοιχειώδους καθοδήγησης, καθείς πράττει ευχόμενος να πράττει πέρα από σωστά και νόμιμα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από τους όμορους νομούς. Στους δήμους Καβάλας και Κομοτηνής οι σχολικές επιτροπές ζήτησαν έκτακτη επιχορήγηση από τους αντίστοιχους δήμους γιατί είχαν ξεμείνει από λεφτά για πετρέλαιο. Οι δήμοι το δέχθηκαν, αλλά στο μεν δήμο Κομοτηνής ο Επίτροπος έκρινε παράνομη την χρηματοδότηση από το δήμο, στο δε δήμο Καβάλας το ενέκρινε!
Με τούτα και με κείνα, οι δήμοι τα χουν «μαζεμένα» για τους επιτρόπους, αφού προφανώς και τη διαφορετική μεταχείριση ανάμεσα στους δήμους, δίκαιη δε τη λες!
Ε.Δ.  

Αύξηση στις υιοθεσίες  


Επίσημες πηγές μιλούν στο «Ε» για αύξηση στις υιοθεσίες το τελευταίο διάστημα και τουλάχιστον τη φετινή χρονιά στο νομό Ξάνθης, αλλά και την Ανατολική Μακεδονία. Παρόλο που η διαδικασία είναι και δύσκολη και χρονοβόρα, αλλά και ψυχοφθόρα γι’ αυτούς τους λόγους, τα ζευγάρια φαίνεται ότι δε το βάζουν κάτω και περιμένουν υπομονετικά να αποκτήσουν το παιδί τους, που δεν μπόρεσαν να γεννήσουν οι ίδιοι.
Λόγω δε του αριθμού των υποθέσεων, των απαιτήσεων της διαδικασίας, αλλά και του περιορισμένου προσωπικού, η διαδικασία προχωρά ακόμη πιο αργά για τους συμπολίτες μας που εκδήλωσαν την επιθυμία να υιοθετήσουν.
Ε.Δ.  

Συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον ψαρά  


Και την Παρασκευή συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον άτυχο 28χρονο ψαρά από το Πόρτο Λάγος. Όπως μάθαμε, στην μηχανότρατα επέβαιναν ο πατέρας του και αλιεργάτες και το σήμα για βοήθεια εστάλη στις 11 πμ το πρωί της Πέμπτης, οπότε και άρχισαν οι έρευνες. Ο ψαράς, προφανώς λόγω των ισχυρών ανέμων, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα. Παρά τις καιρικές συνθήκες που δεν είναι σύμμαχοι στο έργο λιμενικών και εθελοντών, η επιχείρηση συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα.
Ε.Δ.  

Η αναπτυξιακή προοπτική της Ξάνθης  


Ένα άτυπο συντονιστικό όργανο του νομού Ξάνθης στήνεται με πρωτοβουλία του Φώτη Καραλίδη και με αφορμή την επικείμενη συνάντηση των φορέων της ΑΜΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, προκειμένου να συζητήσουν την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας υπό το πρίσμα του επόμενου κοινοτικού πλαισίου στήριξης. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει ένας συντονισμός των φορέων της Ξάνθης, ώστε να καθοριστεί με συγκεκριμένες στοχεύσεις και προτεραιότητες το βασικό πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η Ξάνθη.
Το εγχείρημα δεν είναι ευκαιριακό, αλλά αντίθετα, όλοι οι φορείς αυτοδιοικητικοί και μη θα κριθούν, καθώς δίνεται η δυνατότητα συνεχούς διαβούλευσης και συντονισμού για τα θέματα της περιοχής μας. Σε ανάλογη προσπάθεια έχει προχωρήσει και η Π.Ε. Δράμας που ήδη την υλοποιεί και μάλιστα μέσω του άτυπου οργάνου διαμορφώνει και τις θέσεις του νομού σε σημαντικά θέματα που συζητούνται στο περιφερειακό συμβούλιο.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …