Σχόλια 02/11/2012

0

Ο Βενιζέλος απειλεί ότι θα τους διαγράψει αλλά αυτοί τον έχουν ξεγράψει

Ευαισθησίες…  


Για κάποιες ευαισθησίες που εκδηλώνονται επιλεκτικά και ψάχνουν ευκαιρία να εκδηλωθούν, ο λαός μας έχει πει το γνωστό: «σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου…».
Αυτό θυμίζει η κινητοποίηση – απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στα τηλεοπτικά κανάλια.
Αφορμή στάθηκε η απομάκρυνση δύο παρουσιαστών πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ για απρεπή σχόλια σε βάρος «υπουργού της κυβέρνησης…».
Στα κρατικά κανάλια έχουν γίνει κατά καιρούς δεκάδες άγριες παρεμβάσεις από τους εκάστοτε υπουργούς Τύπου. Απλά τώρα ψάχναν και βρήκαν τη δικαιολογία.
Όχι ότι συμφωνούμε με τις κυβερνητικές ωμές επεμβάσεις στο έργο των δημοσιογράφων όπως και στο περιεχόμενο – πολλές φορές – αυτών των ίδιων των ειδήσεων.
Κάθε άλλο. Η είδηση είναι ιερή και θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Όπως και το σχόλιο θα πρέπει να γίνει. Ενίοτε σκληρό, επικριτικό. Αυτό απαιτεί η Ελευθεροτυπία σε μια δημοκρατική χώρα.
Όμως, είπαμε. Αιτία και αφορμή ζητούσαν οι συνδικαλιστές της κρατικής τηλεόρασης και τη βρήκαν. Κι αφού τη βρήκαν, τραβάνε το σχοινί και το τεντώνουν.
-Όλο αυτό το σκηνικό θυμίζει το χριστιανικό: «Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο!»
«Ε»    

Καταδίκη επίθεσης  


Τα θέματα δεν λύνονται με τα χέρια, δηλαδή τις γροθιές, αλλά το διάλογο, την συζήτηση.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος του δήμου Αβδήρων Γιώργος Παραστατίδης από κάτοικο της Μάνδρας. Ο οποίος διαμαρτυρήθηκε με τον τρόπο αυτόν για την τιμή του νερού!
Και η υπόθεση έγινε μάλιστα όταν τελείωσε η ενημέρωση των κατοίκων που έκαναν οι Παραστατίδης και Σίσκος.
Είναι τεράστιο λάθος εάν αφεθεί η υπόθεση της λύσης των διαφωνιών στα μπράτσα. Έτσι, γυρίζουμε πίσω σαν κοινωνία. Γι’ αυτό είναι καταδικαστέες τέτοιες ενέργειες, σπάνιες μεν αλλά μη αποδεκτές άπαξ δια παντός.
«Ε»  

Αλλαγές  


Κάποιοι δεν κατάλαβαν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι πολλά πράγματα στη χώρα μας αλλάζουν και αλλάζουν δραματικά.
Το αύριο στην Ελλάδα δεν θα είναι ίδιο με το χθες σε πάρα πολλά πράγματα. Μαζί δε με την αλλαγή των «πραγμάτων» θ’ αλλάξει και η νοοτροπία και ο ίδιος ο Έλληνας.
Αργά, βασανιστικά μεν, αλλά θ’ αλλάξει. Είναι θέμα προσαρμογής και εξέλιξης. Έμεινε ίδιος πολλά χρόνια και έφθασε στο όριό του κινδυνεύοντας με καταστροφή.
Σε μεγάλο βαθμό το έχει συνειδητοποιήσει, αυτό είναι σίγουρο. Μένει να το κάνει πράξη, αφήνοντας πίσω το παρελθόν.
«Ε»    

Εικόνα διάλυσης  


Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει από την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Αφορμή στάθηκε η ψηφοφορία για δύο θέματα στη βουλή όπου αρκετοί βουλευτές ψήφισαν διαφορετικά από την επίσημη θέση του κόμματος.
Βουλευτές παραιτούνται, άλλοι απειλούν με παραίτηση, στελέχη παραιτούνται, βουλευτές ανταλλάσσουν βαρειές κουβέντες μεταξύ τους και ο Βενιζέλος από την πλευρά του ζητά να υπερψηφιστούν όλα τα μέτρα που θα έρθουν στη βουλή προς ψήφιση, απειλώντας ότι όσοι δεν πειθαρχήσουν στην γραμμή αυτή θα έχουν την ανάλογη μεταχείριση.
Και μέσα σ’ όλα, υπέβαλε την παραίτησή της η πρώην Γραμματέας και υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου!
Όσο ήταν στην εξουσία η εν λόγω κυρία, τότε όλα ήταν εντάξει. Τώρα που δεν είναι, παίρνει το καπελάκι της και φεύγει…
«Ε»        

Προς Σωκράτη  


Ο Σωκράτης από άφωνος υπουργός καθίσταται λαλίστατος και επικριτικός στους πρώην συνεργάτες του (εκ του ασφαλούς πλέον).
Καλόπιστα του ζητάω τα πεπραγμένα της υπουργίας του (δούλευε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο) και γιατί όχι την αυτοβιογραφία του.
VEN.KAR.
(Βενέτης Καρτσίδης)          

       
Στο Εύλαλο  


Στο Εύλαλο, έδρα του Δήμου Τοπείρου μεταφέρεται η γαλάζια σημαία του Δήμου για τις παραλίες από τα Μάγγανα. Με δυο χρυσά αστέρια. Αυτή τη φορά από το Υπουργείο Υγείας η διάκριση.
Ο λόγος; Οι δύο τουαλέτες (ΟΟ) του Δήμου, παραμένουν ερμητικά κλειστές. Επτασφράγιστο μυστικό, ιδιαίτερα τις μέρες που γίνεται το παζάρι.
Έτσι, τα ούρα και τα περιττώματα των μη εντιμότατων αρχόντων, δηλαδή των παζαρτζήδων και των επισκεπτών, φωσφορίζουν, λάμπουν σαν το βόρειο σέλας και οσμίζουν καβουρμά.
Δήμαρχε μπράβο! Πάντα άξιος!
Σ.Α.      

Ο Στουρνάρας επανέρχεται για τα «ευγενή» ταμεία  


Την επόμενη Δευτέρα θα επανακαταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενσωματωμένη στο «Μνημόνιο 3» την τροπολογία που καταψήφισε χθες η Βουλή, για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ευγενών ασφαλιστικών ταμείων.
Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζικοί υπάλληλοι και δημοσιογράφοι βρίσκονται για μια ακόμη φορά επί ποδός πολέμου καθώς η κυβέρνηση και η Τρόικα επιμένουν στην ψήφιση της ρύθμισης.
Ο κ. Στουρνάρας που έχασε την πρώτη μάχη θα επανέλθει ενσωματώνοντας την τροπολογία στο ένα και μοναδικό άρθρο που θα περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις του «Μνημονίου 3». Οι βουλευτές θα κληθούν να την υπερψηφίσουν γνωρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα πέσει. Έτσι, θα αποφύγουν και τις πιέσεις που δέχονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα από συνδικαλιστές και σε πολλές περιπτώσεις συναδέλφους τους καθώς το επιχείρημα το οποίο θα επικαλούνται είναι ότι η υπερψήφιση του «Μνημονίου 3» υπερτερεί από τις όποιες επιμέρους διαφωνίες έχουν με ειδικές ρυθμίσεις.    

Η ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ  


Δεν είναι μόνο ο κυβερνητικός συνασπισμός που κρέμεται από μια κλωστή και το ΠΑΣΟΚ που σπαράσσεται, είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που μόνο ως παράγοντας σταθερότητας δεν μπορεί να λογίζεται στις δύσκολες αυτές στιγμές.
Με μία απίθανη (για άλλους ειλικρινή) δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξομολογήθηκε εχθές ότι το κόμμα του δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει!
Η παραδοχή αυτή αμέσως έστρεψε τα πυρά πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του προέδρου εναντίον του κ. Λαφαζάνοι. Έσπευσαν πολλοί να δηλώσουν σε όλους τους τόνους ότι το κόμμα έχει πρόγραμμα και είναι προετοιμασμένο να κυβερνήσει. Και ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης ανασκεύασε βέβαια αργότερα, αλλά η ζημιά είχε γίνει.
Το έλλειμμα αξιοπιστίας που χαρακτηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση είναι περισσότερο εμφανές από ποτέ. Πολυφωνία, διαμετρικά αντίθετες απόψεις σε σημαντικά θέματα, ανωριμότητα στελεχών να αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα και αδυναμία του αρχηγού να συμμαζέψει τις διάφορες συνιστώσες και κοσμοθεωρίες.
Η χώρα ποτέ στην ιστορία της δεν βρέθηκε με τόσο αδύναμη κυβέρνηση και τόσο ανώριμη αντιπολίτευση και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες εποχές. Αλίμονό μας…        
Ντράγκι: Κάποιες κυβερνήσεις έχουν χάσει την εθνική τους ανεξαρτησία  


Μία απίστευτα κυνική τοποθέτηση, που αποτελεί μήνυμα προς την Ελληνική τρικομματική κυβέρνηση, είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα στη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ντράγκι στο Spiegel.
O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο. Η πρόταση αυτή συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ο κ.Ντράγκι δεν ”μάσησε” καθόλου τα λόγια του.
Στη συνέντευξή του στο Spiegel o κ.Ντράγκι επισημαίνει χαρακτηριστικά: ”Κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους . Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης”. Η σαφής αυτή προειδοποίηση του κ.Ντράγκι απευθύνεται κυρίως προς την Ελληνική κυβέρνηση ενώ έχει ως αποδέκτες και τις άλλες χώρες του νότου.    

“Ά! έχουμε και τη Σταυρούπολη”


…είπε ο δήμαρχος Ξάνθης και αναφέρθηκε στην τελευταία σελίδα του φυλλαδίου των πεπραγμένων του δήμου Ξάνθης για το 2011. Και ποια είναι τα πεπραγμένα για τη Σταυρούπολη; Πλείστες δράσεις …Η διοργάνωση των Δημήτρειων στον Δαφνώνα, η διοργάνωση της 2ης Πανελλήνιας συνάντησης των Μανιταρόφιλων, οι αγώνες στο Σκοπευτήριο του Δαφνώνα και η γιορτή της Χωριάτικης πίτας! That’s all!!! Ξεχνάει βέβαια η δημοτική αρχή ότι στην Σταυρούπολη χρωστά το γεγονός ότι είναι στο τιμόνι του δήμου… Κι αυτό το επεσήμανε ο Χρίστος Πούλιος ενώ ο κ. Μπένης έκανε αλλιώς το μέτρημα λέγοντας ότι η νίκη στην παράταξη Στυλιανίδη δόθηκε από την πρώτη Κυριακή και ότι η διαφορά 49% – 35% είναι αυτή που ισχύει και όχι οι 50 ψήφοι διαφορά την δεύτερη Κυριακή! Και ο μεν κ. Μπένης βλέπουμε ότι άρχισε από τώρα το μέτρημα κάνοντας φανερό ότι προαλείφεται για διάδοχος…για τη δε Σταυρούπολη αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι δήμος Ξάνθης την έχει του πεταματού…Υπάρχει αντίρρηση;
Μ.Ξ.          

Όταν ο κ., Κυριακίδης συνάντησε τον Οιδίποδα…


Εύγε στον κ. Κυριακίδη…Απέδειξε ότι λειτουργεί με περισσή αυταπάρνηση και μπαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τον δήμαρχο. Το έκανε στην ΕΑΠΑΞ το έκανε στην υπηρεσία Καθαριότητας και τώρα στον απολογισμό έγινε βασιλικότερος του Βασιλέως για να υπερασπιστεί το έργο του δήμου. Ως και στον Οιδίποδα Τύραννο ανέτρεξε για να πείσει ότι δεν έχει μάτια να δει η αντιπολίτευση το μεγάλο έργο της δημοτικής αρχής γιατί τυφλώνεται από το πάθος της για την εξουσία. Μόνο που ο τόσο υπερβάλλον ζήλος του κ. Κυριακίδη μάλλον κακό του κάνει του δήμαρχου παρά καλό γιατί φέρνει πιο πολύ σε λιβανιστήρι χωρίς την παραμικρή κριτική σκέψη ή αναγνώριση κάποιων παραλείψεων και ανάληψη ευθυνών.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …