Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Παρέα, άσκηση, κέφι… απέναντι στην κρίση !

Παρέα, άσκηση, κέφι… απέναντι στην κρίση !

0
ekpedeutikoi_volta_10_2012-empros

«Πρόγραµµα περιπάτων» διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυµνασίου. Πρώτη βόλτα στο «Μονοπάτι της Ζωής»

Από την προηγούµενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου άρχισε το «πρόγραµµα περιπάτων» για τους εκπαιδευτικούς της Β’/θµιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, µε σύνθηµα «Περπατώ και µαθαίνω», που διοργανώνει και υλοποιεί το 2ο Γυµνάσιο Ξάνθης.
Πρόκειται στην ουσία για µια πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Γυµνασίων – Λυκείων Ξάνθης, µε σκοπό την αφενός άσκηση, ευεξία και διάθεση που αποκοµίζουν από µια σειρά προγραµµατισµένων περιπάτων, αφετέρου την ανταλλαγή σκέψεων, διασκέδασης, σύσφιξη σχέσεων …και ό,τι καλό προκύψει !
Όπως τόνισε ο διευθυντής του 2ου Γυµνασίου Ξάνθης Μάκης Νταουτίδης, «ευελπιστούµε να συγκεντρώσουµε δίπλα µας, µια µεγάλη και καλή παρέα από ανθρώπους που θέλουν να περπατήσουν, να συζητήσουν, να µάθουν και να ρωτήσουν, προσφέροντας το καλύτερο αντίδοτο ενάντια στην οικονοµική κρίση.»
«Προσπαθούµε και πετυχαίνουµε να έχουµε σε κάθε µας εξόρµηση κάποιο σηµείο αναφοράς, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού ή άλλου ενδιαφέροντος, έτσι ώστε οι περίπατοι να αποκτούν και ένα διαφορετικό χρώµα.
«Στην πρώτη µας απόπειρα», – συνεχίζει ο κ. Νταουτίδης – «συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10 συνάδερφοι από διάφορα σχολεία (2ο και 3ο Γυµνάσιο, 3ο ΓΕΛ, Γυµνάσιο Πολυσίτου κα) και επιλέχτηκε ως διαδροµή το «Μονοπάτι της Ζωής», αρχίζοντας από το µνηµείο Φιλελλήνων και φτάνοντας στο τέρµα».
Σηµαντική και ιδιαίτερη η παρουσία του Θάνου Μαυροδή, καθώς και η ξενάγηση που ακολούθησε στην αφετηρία και το θέατρο «Δικτύου Λόγου και Πράξης».
Ο Ξανθιώτης εικαστικός – και µέλος του συλλόγου- που επιµελήθηκε και κατασκεύασε τα έργα που κοσµούν τον ευρύτερο χώρο, µίλησε στους παρευρισκόµενους εκπαιδευτικούς για την παρουσία και δράση του δικτύου λόγου και πράξης, καθώς και τα προσεχή σχέδια. Ιδιαίτερο σηµείο η εξιστόρηση της ιστορίας αγάπης που συνοδεύει τα έργα και την µικρή προϊστορία της περιοχής, όπως την παρουσίασε ο κ. Μαυροδής.
Ακολούθησε η θαυµάσια πεζοπορική διαδροµή πλάι στον π. Κόσυνθο, που συνοδεύτηκε από διάθεση, κέφι και χαλαρή άσκηση.
Τα ραντεβού είναι πάντα κάθε απόγευµα Τετάρτης στις 5 µµ (µετά την αλλαγή ώρας στις 4 µµ) στην πάνω γέφυρα του π. Κόσυνθου (πάρκο Ξενία – Κήπος).
Για το πρώτο δίµηνο έχουν επιλεγεί εύκολες και βατές διαδροµές, εντός και περιµετρικά της πόλης, όπως:
-Το µονοπάτι της ζωής αναφορά στο «Δίκτυο Λόγου και Πράξης»
-Το κρυµµένο µυστικό στο ξωκλήσι της Παναγίας ΙΜ Π. Αρχαγγελιώτισσας
– Τα αµπελάκια της Ξάνθης, διαδροµή προς Κιµµέρια
-Μονοπάτι Σαµακώβ – ΙΜ Π. Καλαµιώτισσας π. Κόσυνθος
-Στο «Σπίτι της Τέχνης» Μάνος Χατζιδάκις
-Βραδινή βόλτα στην Παλιά Πόλη Αρχοντικά π. πόλης
Η 2η κατά σειρά συνάντηση για περίπατο είναι για τις 17 Οκτ και ώρα 5 µµ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …