Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Νεκρά οικόσιτα σκυλιά από δηλητήριο στην παραλία Αβδήρων

Νεκρά οικόσιτα σκυλιά από δηλητήριο στην παραλία Αβδήρων

0
skylos_paralia-empros

Το εφιαλτικό σενάριο επαναλαμβάνεται ένα χρόνο μετά

Αποτροπιασμό και ερωτηματικά δημιουργεί η μαζική θανάτωση σκυλιών στην παραλία των Αβδήρων το σαββατοκύριακο με δηλητήριο. Άγνωστος τοποθέτησε φυτοφάρμακο σε διάφορα σημεία του οικισμού, έξω από αυλές και εξώπορτες, με αποτέλεσμα να βρουν επώδυνο θάνατο 5-6 οικόσιτα σκυλιά κατοίκων της περιοχής.
Το συμβάν προκάλεσε αναστάτωση στους περίοικους, οι οποίοι έχουν στην πλειονότητά τους σκυλιά, ενώ μόλις πέρυσι είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό με δηλητηρίαση σκύλων.

Οι υπόνοιες στρέφονται σε συγκεκριμένο άτομο
Άμεσα ενημερώθηκε και το φιλοζωικό σωματείο Ξάνθης (ΣΩΖΩ), που μάλιστα είχε δώσει για υιοθεσία λίγες μόλις ημέρες πριν ένα από τα σκυλιά που θανατώθηκαν. Όπως μας εξηγεί η Σοφία Ζλάτκου, πρόεδρος του σωματείου, με το που βγήκε το σκυλί από το αυτοκίνητο για πρώτη φορά στον οικισμό βρήκε το δηλητήριο, ακριβώς έξω από την πόρτα και όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα που οι νέοι ιδιοκτήτες δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν.
Οι υποψίες για το δράστη στρέφονται σε συγκεκριμένο πρόσωπο, κάτοικο της περιοχής και η αστυνομία βρίσκεται σε αναζήτηση στοιχείων. Ήδη βρέθηκε συσκευασία από φυτοφάρμακο, η οποία εστάλη στο εγκληματολογικό για εξακρίβωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Οι κάτοικοι μαζί με το σωματείο εύχονται να καρποφορήσουν οι έρευνες για να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία και στο σκληρό έγκλημα σε βάρος των ζώων.

Με φυλάκιση απειλείται ο δράστης
Σύμφωνα με το νόμο νέο 4039/2012 που αφορά τα αδέσποτα και οικόσιτα ζώα απαγορεύεται ρητά στο άρθρο 16 παρ. 1α ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων α΄και β΄ του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…